انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه چابهار پیرامون صحبتهای اخیر ریاست دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در بیانیهای نوشت: مسئولان بجای اضافه کردن رشته جدید در دانشگاه چابهار به فکر اشتغالزایی باشند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه چابهار پیرامون صحبتهای اخیر ریاست دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در بیانه ای در رابطه با تصمیم رییس این دانشگاه برای تاسیس دو دانشکده جدید، نوشت: متاسفانه در حالت فعلی دانشگاههای ما کارمندپرور هستند و نه کارآفرین پرور و مدرک گرایی که یکی از آفات جامعه شده در ذهن مسئولین هم رسوخ پیدا کرده و مدرک بدون کاربرد و فارغ التحصیل بدون کار و تخصص نتیجه این سیاستهای نادرست یا کارشناسی نشده در این سیستم آموزشی است.
متن بیانیه به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
دانشگاه گرایی و مدرک گرایی خطاست. "مقام معظم رهبری"
مطلع شدیم جناب آقای دکتر نصیری ریاست محترم دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار با تاکید بر اینکه دانشگاه دریانوردی از تخصصیترین دانشگاههای دریایی کشور میباشد، از برنامههای آتی دانشگاه تاسیس دو دانشکدهی جدید و افزایش رشتههای دریایی همچون صید و بهره وری آبزیان، عمران سازههای دریایی و همچنین ارشد مخابرات و الکترونیک دریایی برشمردهاند.
اما سوال این است که با اضافه کردن این دانشکدهها و رشتهها در مورد آینده شغلی آنها برنامه ریزی شده است یا خیر؟ جوانانی که در آینده قصد تحصیل در این رشتهها و کار در حوزهی رشتهی تخصصی خود دارند.
آیا اصلا بازار کاری برای آیندهی آن جوانان در نظر گرفته شده است یا صرفا به این دلیل که دانشگاه لقب تخصصیترین در زمینه دریایی را دارد باید رشتههای متفاوت در این دانشگاه تدریس شود و فقط تدریس شدن موضوع دغدغه مسئولین است یا مثمر ثمر بودن هم در فکر آن است.
متاسفانه در حالت فعلی دانشگاههای ما کارمندپرور هستند و نه کارآفرین پرور و مدرک گرایی که یکی از آفات جامعه شده در ذهن مسئولین هم رسوخ پیدا کرده و مدرک بدون کاربرد و فارغ التحصیل بدون کار و تخصص نتیجه این سیاستهای نادرست یا کارشناسی نشده در این سیستم آموزشی است.
آیا رشتهی کارشناسی مخابرات والکترونیک دریایی یک تجربهی کامل برای درک این موضوع نبود. چنانکه مشاهده نمودیم مهاجرت دسته جمعی دانشجویان این رشته را از دانشگاه درحالیکه ۱ تا ۲ سال از بهترین و مهمترین سالهای زندگی خود را در این دانشگاه تلف و نا امیدانه به دلیل سیاستهای غلط، این دانشگاه را وداع گفتند.
در پایان عرض میکنیم آیا بهتر نیست به جای اضافه کردن رشته و دانشکده و از این دست سیاستها یک برنامهی کارشناسی شده و کامل و جامع با ارتباط با صاحبان صنعت تشکیل شود تا بحث اشتغال در بین دانشجویان این دانشگاه حل گردد. دانشگاه باید دانشجویان را به سمت تولید، صنعت و ایجاد اشتغال هدایت کند و لازم است تفکر جوانان و مسئولین نسبت به مدرک گرایی عوض شود.
دانشجویان رشته های دریانوردی و ماشین آلات دانشگاه دریانوردی چابهار قربانی همین مدرک گرایی و کارمندپروری شدن. به صورتی که الان فارغ التحصیل شدن دانشجو ها به مشکل خورده و آینده دانشجویان کاملا مبهم است. این ها نتیجه بی کفایتی مسیولین دانشگاه و عدم آینده نگری آنهاست.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.