کارشناس امتحانات دانشگاه یزد با اشاره به اینکه بهترین حالت جسمی برای مطالعه، نشستن پشت میز مطالعه است، گفت: دانشجویان نباید به خاطر کمبود وقت از تغذیه سالم بهویژه مصرف مواد مقوی و قندی غافل شوند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا زارع، کارشناس امتحانات دانشگاه یزد ، با اشاره به اینکه در ایام امتحانات، نکات مهمی درزمینهٔ بهداشت روانی وجود دارد، گفت: مقوله امتحان را در دو بازه زمانی قبل از امتحان و حین برگزاری امتحان باید موردبررسی قرارداد.
وی زمان مطالعه و استراحت را یکی از مقولات قبل از امتحانات برای دانشجویان دانست و افزود: برای مطالعه اصولاً باید زمانی را انتخاب نمود که ذهن آماده باشد و اکثر افراد اوایل روز، صبحها را مناسبترین زمان برای مطالعه و یادگیری میدانند. پس از استراحت چندساعته، شب در مواقع صبحها یادگیری مناسبتر است و بهتر است مطالب دشوار و مهمتر را در این زمان در برنامه مطالعه گنجاند.
این کارشناس امتحانات دانشگاه یزد با اشاره به اینکه در طول روز نیز در فاصله بین مطالعه، استراحت نیاز است که باید با توجه به عادت فرد یک الی دو ساعت؛ چند دقیقه ۱۰ الی ۲۰ دقیقه استراحت داشته باشند، تصریح کرد: مطالعه مداوم و بدون وقفه و یادگیری مفید نهتنها به یادگیری مقید منجر نمیشود که باعث خستگی و عدم کارایی و دلزدگی از مطالب درسی میشود.
زارع اظهار داشت: درصورتیکه دو یا چند امتحان بافاصله کم در برنامه امتحانات گنجاندهشده؛ چند روز قبل از امتحان برای اینکه خستگی از یک درس باعث عدم کارایی نشود، وقت خود را در یک روز برای دروس مختلف تقسیم کنند.
این مقام مسئول مطالعه را دومین روش از مقولات قبل از امتحانات برای دانشجویان برشمرد و اذعان داشت: مطالعه مطالب حفظی با محاسباتی کاملاً متفاوت است و در مطالعه دروس حفظی بهتر است ابتدا یکبار کل مطالب را بهصورت سریع ازنظر بگذرانند و در بار دوم دقیقتر مطالعه انجام شود؛ چراکه در حین مطالعه زیر مطالب و کلیدواژهها خط کشیده شود و در صورت وقت کافی از مطالب خلاصهبرداری کنند تا قبل از امتحان مرور نمایند.
این استاد دانشگاه استفاده از قلم و کاغذ را در مورد مطالب محاسباتی ضروری دانست و ابراز داشت: نوشتن مطالب و حل تمرین بهترین روش است؛ زیرا نوشتن یک مطلب در همه موارد برابر است با چندین بار خواندن یک مطلب؛ اما متأسفانه بعضی از دانشجویان مطالبی مانند ریاضی را با خواندن میخواهند یاد بگیرند.
زارع بهترین حالت جسمی برای مطالعه را نشستن پشت میز مطالعه دانست و یادآور شد: دراز کشیدن، لم دادن و ... باعث خستگی و خوابآلودگی میشود و همچنین نکته دیگر که در ایام مطالعه باید در نظر گرفت، تغذیه مناسب است که نباید دانشجویان به خاطر کمبود وقت و یا استفاده از حداکثر وقت از تغذیه سالم بهویژه مصرف مواد مقوی و قندی که میتواند در آماده نمودن ذهن برای مطالعه مؤثر باشد، غافل شوند.
این مقام مسئول عنوان کرد: دانشجویان برای اینکه از اضطراب امتحان بکاهند زمان خود را تنظیم کنند که حداقل ۱۵ الی ۳۰ دقیقه قبل از امتحان در حوزه امتحانی حضورداشته باشند و وسایل موردنیاز امتحان را بررسی نمایند که فراموش نکنند و از همراه داشتن وسایل اضافی و غیرضروری خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان از همراه داشتن کارت دانشجویی و یا کارت ورود به جلسه اطمینان حاصل کنند که در هنگام ورود به جلسه با مشکل روبرو نشوند، بیان داشت: قبل از شروع امتحان توکل بر خدا نموده و با قرائت سورهای از قرآن کریم باعث آرامش روحی خود شوند.
این کارشناس امتحانات دانشگاه یزد در پایان خاطرنشان کرد: در هنگام شروع امتحان ابتدا به سؤالاتی که به نظرشان آسانمی آید جواب دهند و بر روی سؤالات سخت تمرکز نکنند و جواب دادن به این سؤالات را به بعد از جواب دادن به سؤالات ساده موکول کنند و بعد از امتحان فرصتی برای جستجوی جوابهای سؤالات در نظر بگیرند تا نقاط ضعف خود را در مطالعه پیدا کنند و نقاط قوت خود را در امتحانات آینده برجسته کنند.