قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور گفت: بعد از انقلاب اسلامی دغدغه ارتباط دانشگاه با صنعت همواره مطرح شده و این سوال به وجود آمده است که چراعلم نمیتواتد مشکلات مهم جامعه را حل کند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا ابنالدین، قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور در همایش متمرکز سالروز بسیج اساتید استان گلستان گفت: بعد از انقلاب اسلامی دغدغه ارتباط دانشگاه با صنعت همواره مطرح شده و این سوال به وجود آمده است که چرا علم نمیتواتد مشکلات مهم جامعه را حل کند.
وی افزود: مراکز آموزش تخصصی دستگاههای اجرایی کشور که دورههای تخصصی و تکمیلی برگزار میکنند در واقع یک اعتراض آرام و آشکار را به دانشگاهها وارد میکنند که تولید علم در آنها کاربردی نبوده و فارغ التحصیلان دانشگاهها نمیتوانند پس از فارغ التحصیلی بلافاصله وارد کار شوند.
ابن الدین گفت: سازمان بسیج اساتید برای اجتماعی شدن علم وارد صحنه شده؛ چرا که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دهه ۶۰ دانشگاههای ما تقریبا نیمه تعطیل بود و پس از اتمام جنگ هم دورههای کارشناسی برگزار شد.
قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به تشکیل پژوهشکدهها و اندیشکدهها اظهار کرد: پژوهشکدهها دارای کارفرما هستند و مرحله به مرحله زیر نظر ناظر اجرایی میشوند؛ اما اندیشکدهها در تعیین راهبرد حل مسئله نقش دارند. در دنیا حدود پنج هزار و ۵۰۰ اندیشکده وجود دارد که حدود دو هزار و ۵۰۰ اندیشکده در آمریکا قرار دارد و تنها ۵۹ عدد از این آمار در کشور ما است.
ابن الدین گفت: اندیشکدهها مغز متفکر کشورها هستند و حاکمان را نقد و کنترل میکنند و در واقع اندیشکدهها نقد علمی و عالمانه حاکمان هستند. در تفکر دینی ما نظام امربه معروف و نهی از منکر وجود دارد که به سه شکل مردم به مردم، مردم به حاکمان و حاکمان نسبت به مردم تعریف میشود، اما بخش امر به معروف مردم نسبت به حاکمان در جامعه ما مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه امروز اساتید بسیجی باید در موضوعهای تخصصی خود مشکلات جامعه را رصدکنند، گفت: سازمان بسیج اساتید در شرایط کنونی دو سطح اندیشکده را در سطح ملی و استانی پیش بینی کرده است. نظام بانکداری، نظام بیمه، آسیبهای اجتماعی، طلاق، فرزند آوری از جمله مباحث ملی است که در اندیشکدهها به آنها پرداخته میشود.
قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور گفت: اساتید بسیجی در لباس استادی به میدان عمل آمده اند تا راهکاری برای حل مشکلات کشور پیدا کنند و در واقع برای کمک به حاکمیت به میدان آمده اند. امروز در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی با ابزار علم به دفاع از انقلاب اسلامی میپردازیم و اگر شهید چمران هم زنده بود با همین ابزار به دفاع از انقلاب میپرداخت و ما دنباله رو این شهید هستیم.
ابن الدین گفت: امروز مسئله خلیج گرگان، خشک شدن آن و بسته بودن آن برای استاندار و فرمانداران به دغدغهای تبدیل شده است و قرار براین شده این موضوع در اندیشکده زیست بوم گلستان بررسی شود، حتی اگر استاندار عوض شد و فرد جدیدی روی کار آمدکه با این تحقیقات مخالف بود حل این مسئله تبدیل به یک مطالبه مردمی میشود و اساتید با زبان علمی و منطق علمی به مدیریت افکار میپردازند.
وی افزود: یک همایش بین المللی با موضوع زیست بوم دریای خزر و با همکاری استانهای شمالی و محوریت بسیج اساتید در گلستان برگزار میشود. اردوهای علمی و فناوری برای اساتید برگزار خواهد شد و این اردوها با هدف آشنایی اساتید با ظرفیت و توانمندیهای کشور برگزار میشود.