به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دامنه بحران آب از استان خوزستان به استانهای همجوار مانند بوشهر و هرمزگان نیز کشیده شده است و مردم در استان های جنوبی با بی آبی روبرو شدهاند. تظاهرات چند روزه در برازجان استان بوشهر نشان از اعتراض مردم در کمبود آب این استان دارد. مردم برازجان سه روز است به دلیل قطع مکرر آب و برق به خیابان می آیند تا اعتراض خود را به این وضعیت نشان دهند. با وجود آنکه مسئولان استانی راه حل هایی را برای حل این معضل مطرح کردهاند؛ اما هنوز این مساله به صورت عملی حل نشده است و مردم منتظرند بحران آب این استان بزودی برطرف شود.
محمد کریمی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: در تظاهرات مطالبه گرایانه و به حق مردم برازجان چند مسئله حائز اهمیت است. همه می دانیم که منافقین بسیار سعی کردهاند با برنامه ریزی قبلی و کاملاً هدفمند، مطالبه به حق مردم را با شعارهای ضد حاکمیتی و ساختارشکنانه به حاشیه ببرند و اهداف شوم خود را به مردم تحمیل کنند که خوشبختانه با واکنش فوری مردم در تظاهرات مواجه شدند. در کل تعداد افرادی که شعارهای ساختار شکنانه می دادند، به 10 نفر هم نمی رسید؛ اما همین تعداد کم می تواند جریان مطالبات به حق مردم را به بیراهه بکشاند.
کریمی در ادامه افزود: مسئله مهم دیگر این است که چرا مسئولین دولتی برای پاسخگویی در میان مردم حاضر نمی شوند! نماینده مردم دشتستان در مجلس در این اعتراضات چرا حضور ندارند و پاسخ مردم را نمی دهند. مگر نه این است که دولت و مجلس متکی به آرای ملت است؟ پس چرا این ها به مردم پشت کرده اند؟! تنها واکنش از سوی نماینده دشتستان در مجلس فقط مصاحبه کوتاهی بود که توپ را در زمین استان فارس انداخته بود. مسئولان دولتی کنونی استان بوشهر ثابت کرده اند که توانایی رفع دائمی بحران بی آبی در استان بوشهر را ندارند. پس هر ثانیه که به صندلی مسئولیت تکیه بزنند، فقط بار خیانتشان به نظام و انقلاب اسلامی را سنگین تر می کنند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان بوشهر در ادامه افزود: طبق مذاکرات صورت گرفته قبلی میان استان های فارس و بوشهر، قرار بود آب رودخانه شاهپور کازرون به برازجان منتقل شود؛ اما با توجه به مواجهه روستاهای اطراف این رودخانه با بحران بی آبی، مسئولان استان فارس اعلام کرده اند که ادامه روند انتقال آب به این شکل ممکن نیست و استان بوشهر باید به فکر منابع جایگزین باشد. چند روز پیش در همان اولین روز اعتراضات مردم برازجان، معاون عمرانی استانداری بوشهر اعلام کرد که خط انتقال آب از سد کوثر فعال خواهد شد. این خط انتقال قبلا وجود داشته و به دلیل محدودیت منابع فقط آب بخشی از شهر بوشهر را تأمین می کند و خط انتقال به برازجان قطع شده بود.
وی در ادامه افزود: اما از طرفی مشکل اصلی این است که منابع آبی موجود در پشت سد کوثر بسیار محدود بوده و پاسخگوی نیاز مردم نیست و صرفاً به عنوان آرامبخشی موقتی می توان از آن استفاده کرد! همچنین استفاده هم زمان مردم بوشهر و دشتستان از یک منبع تجدید ناپذیر به افزایش سرعت اتمام منابع می انجامد. پس در نتیجه پس از اتمام منبع جایگزین سد کوثر، مردم با بحرانی شدیدتر از بحران کنونی مواجه خواهند شد .
کریمی با اشاره به اینکه تنها راه حل رفع این مشکل، احداث آب شیرین کن هایی در جوار خلیج فارس است، ادامه داد: با احداث آب شیرین کن می توان آب دریا را تصفیه و به مناطق بحران زده منتقل کرد. طبق بررسیهای صورت گرفته با متخصصین آب و فاضلاب، احداث هر آب شیرین کن، مبلغی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد که با احداث هر آب شیرین کن حجمی معادل ۲۵ تا ۳۰ هزار متر مکعب در روز برای مصرف بخش های بحران زده منتقل می کند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان بوشهر گفت: اما مسئله اصلی اینجاست که تأمین این سرمایه نیازمند توجه ویژه هیأت دولت و تخصیص اعتبار لازم است. حال باید دید که برای مسئولان دولتی رفع بحران زندگی مردم مهمتر است یا برجام اروپایی؟!