سمینار ملی «آنالیز عددی و کاربردهای آن» با همکاری انجمن ریاضی ایران در دانشگاه شهید باهنر برگزار شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه باهنر، روز گدشته افتتاحیه هفتمین سمینار ملی «آنالیز عددی و کاربردهای آن» با همکاری انجمن ریاضی ایران و دانشکده ریاضی و کامپیوتر دانشگاه با حضور دکتر طاهر، رئیس دانشگاه؛ دکتر زاهدی؛ نماینده مردم کرمان و راور در مجلس؛ دکتر فدائی، سرپرست استانداری کرمان؛ دکتر ریواز، دبیر هفتمین سمینار ملی آنالیز عددی؛ دکتر دهقان، رئیس انجمن ریاضی ایران و جمعی از استادان کشوری و دانشگاه در تالار وحدت شهید باهنر کرمان برگزار شد.
دکتر ریواز، دبیر هفتمین سمینار ملی آنالیز عددی به ارائه گزارش مختصری از روند برگزاری سمینار پرداخت.
وی از تقدیر از سه استادان برجسته آنالیز عددی کشور در هفتمین سمینار آنالیز عددی خبر داد و افزود: تعدادی از مجلات ISI و معتبر علمی_پژوهشی، جهت بررسی ویژه مقالات برتر این سمینار اعلام آمادگی کردند.
رئیس هفتمین سمینار آنالیز عددی با اشاره به ارسال بیش از ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه سمینار گفت: با انتخاب ۶۰ داور محرمانه و ۵۶ عضو کمیته علمی، هر مقاله به ۳ الی ۶ داور ارسال و سرانجام ۹۸ مقاله جهت سخنرانی و ۲۴ مقاله به صورت پوستر پذیرفته شده است.
دکتر یعقوبی، عضو هیأت علمی دانشکده ریاضی و کامپیوتر نیز با اشاره به سابقه و وضعیت دانشکده ریاضی و کامپیوتر در دانشگاه شهید باهنر کرمان، گزارش مختصری از پیشینه این دانشکده و بخش ریاضی و کامپیوتر ارائه داد و گفت: دانشکده ریاضی از سال ۱۳۵۴ همراه با شروع کار دانشگاه فعالیت خود را در ابتدا با ارائه دروس ریاضی در رشتههای فیزیک، شیمی، مدیریت امور ارادی و مدیریت امور بازرگانی آغاز کرد.
دکتر یعقوبی در ادامه گفت: از مهر ۱۳۵۵ با ۵۶ دانشجو در رشته ریاضی در دوره کارشناسی فعالیت خود را گسترش داد، بخش ریاضی از بهمن ۱۳۶۳ اقدام به پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی ارشد ریاضی محض و ریاضی کاربرد کرد و از مهر ۱۳۶۷ مجوز پذیرش دانشجو دوره دکتری اخذ و نسبت به فعالیت در این دوره اقدام گردید.
وی تصریح کرد: در حقیقت اولین، دومین و سومین دانش آموخته دوره دکتری ریاضی ایران از بخش ریاضی این دانشگاه به جامعه ریاضی کشور معرفی شدند.
دکتر طاهر، رئیس دانشگاه نیز گفت: دانشگاه شهید باهنر بزرگترین دانشگاه در جنوب شرق است. این دانشگاه بیش از ۱۶ هزار دانشجو دارد که از این تعداد هزار دانشجو در مقطع دکتری تخصصی، ۳۸۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و مابقی در رشته کارشناسی در بیش از ۴۰۰ رشته و گرایش مشغول به تحصیل هستند، در سالهای اخیر دانشگاه سالانه حدود ۴ هزار دانشجو میپذیرد که بیش از ۲۵۰۰ دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی، سالانه پذیرش میشوند.
وی افزود: تعداد ۶۵۰ نفر اعضاء هیأت علمی و از این تعداد بیش از ۱۰۰ نفر استاد تمام و بیش از ۱۸۰ نفر دانشیار و مابقی استادیار هستند.
رئیس دانشگاه شهید باهنر گفت: قریب به ۸۰ هزار دانشجو در ۴۳ سال گذشته در سه مقطع دکتری تخصصی، کارشناسی ارشد و کارشناسی فارغ التحصیل شده اند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در بین فارغالتحصیلان دانشگاه شهیدباهنر، نیروهای انسانی ماهر و کارآمد در عرصههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، ایثار و مقاومت و مدیریت کلان کشور، مشغول به کار هستند.
رئیس دانشگاه افزود: تعدادی از استادان این دانشگاه در رشتهها و تخصصهای مختلف شهره جهانی دارند و دارای H-Index))بالای ۲۵ را به خود اختصاص داده اند و در سالهای اخیر سالانه ۱۰۰ها مقاله Q۱ را انتشار داده اند
وی خاطر نشان کرد: مجموعه فعالیتهای انجام شده در دانشگاه باعث شد تا دانشگاه شهیدباهنر کرمان، رتبه ۹۳۸ دانشگاه برترجهان، رتبه ۲۳ دانشگاه برتر کشور و رتبه ۱۱ دانشگاه جامع کشور، براساس رتبه بندی لایدن در سال ۲۰۱۸ را کسب نماید و در همین نظام رتبه بندی این دانشگاه موفق شد، رتبه ۶ ارتباط با صنعت را در میان دانشگاههای کشور کسب نماید.
دکتر طاهر با اشاره هفتمین سمینار ملی آنالیز عددی و کاربردهای آن اظهار کرد: این سمینار با داشتن کمیته علمی متشکل از ۵۶ استاد، دانشیار و استادیار از دانشگاههای معتبر سراسر کشور، تاثیر بسزایی در بالا بردن سطح و ارتقا دانش ریاضی کشور داشته است و به علاوه تجلیل از استادان متخصص در زمینه آنالیز عددی کشور، مشارکت چشمگیر اعضای علمی دانشگاهها در زمینه ارائه مقاله از ویژگیهای قابل توجه این همایش علمی است.
رئیس دانشگاه شهیدباهنر خاطر نشان کرد: بسیاری از رشتههای مختلف پس از مدلسازی به یک مسأله ریاضی تبدیل میشوند که حل آنها با استفاده از روشهای عددی و علم آنالیز عددی امکان پذیر است.
وی تصریح کرد: با توجه به برنامه جامع علمی کشور و تاکید بر پژوهشهای بین رشتهای، ماهیت این سمینار میتواند در جهت برنامه جامع علمی کشور نقطه قوتی برای آن محسوب شود.
دکتر دهقان، رئیس انجمن ریاضی ایران گفت: اولین کنفرانس در سال ۱۳۴۸ در دانشگاه شیراز برگزار شده این افتخار را داریم که پنجاهمین کنفرانس هم در این دانشکده برگزار شود، اما دانشگاه شهیدباهنر برگزاری سیزدهمین، بیست و ششمین، سی و نهمین کنفرانس را تا به حال بر عهده گرفته است.
دکتر فدائی، سرپرست استانداری کرمان گفت: فرصت خوبی است چند دقیقه در خدمت استادان باشم، هم دانشکده ریاضی و هم علم ریاضی ویژگیهای خاصی دارد؛ از جمله قدیمیترین و قویترین دانشکدههای ریاضی کشور است و جایگاه بسیار خوبی در کشور دارد. علم ریاضی ویژگی خاصی دارد و برخلاف علوم طبیعی مثل فیزیک شیمی علوم اجتماعی برای تخلیل مسائل خود به علوم دیگر مثل ریاضی نیاز دارد، اما علم ریاضی در علم بودن خود محض است و برای تحلیل علم ریاضی نیاز به هیچ دانش دیگری ندارد.
دکتر فدایی عنوان کرد: ما از دانشکده ریاضی و از این علم ریاضی با این ویژگی انتظار زیادی داریم. دوستان به لحاظ ارتباط با موضوع همایش به مباحث مربوط به همایش پرداختند، اما هدف این جا این است که نگاهی به بحثهای علمی بیاندازیم، چون خود عضو هیأت علمی هستیم و اشاره به مباحث اجرایی و انتظاری که ما در مدیریت استان از دانشکده ریاضی و بخش ریاضی داریم.
وی در ادامه گفت: انتظار اصلی ما از دانشکده ریاضی و علم ریاضی در حل مسائل و مشکلات توسعه استان و کشور است که حضور فعالتر و موثرتری در این زمینه داشته باشند.
فدایی ادامه داد: کشور ما در مسائل مربوط به توسعه با چالشهایی رو به رو است که عمده این چالشها به چهار مقوله مربوط میشود که عبارت اند از: اشتغال، رفع فقر و محرومیت، تولید و تنظیم بازار و برای رفع مشکلات این چهار مقوله به دو علم مدیریت و اقتصاد نیاز داریم و با استفاده از این دو به مسائل چالشهای توسعهای استان بپردازیم.
دکتر زاهدی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس ضمن تشکر از برگزاری این همایش گفت: باید نگاهمان در عرصۀ علم نظری یک مقدار تغییر بدهیم و در مرزهای دانش حرکت کنیم، نباید از غافله عقب بمانیم و یکی از نتایج علوم کاربردی دانشگاهی این است که رفاه اجتماعی را به دنبال دارد و با هدف خدمت به مردم علم را بکار بگیریم.
وی در ادامه بیان کرد: رویکرد باید تغییر کند و خود علم ریاضی بصورت شفاف تری در حوزه کابردی اثربخشی قوی تری دارد که این اثرات در درازمدت خود را نشان میدهند، اما ما میتوانیم این اثرات را در بازه زمانی کوتاه تری به تماشا بگذاریم و این رویکرد باید در حوزههای مختلف خود را نشان میدهند تا بتوانیم از این طریق در جهت اقتصاد دانش بنیان بهره ببریم.
دکتر زاهدی تصریح کرد: دانشگاه باید در خدمت اقتصاد دانش بنیان قرار گیرد و این مختص بحث ریاضیات نیست.
وی با اشاره به توان، استعداد و جایگاه والایی که دانشگاه دارد از وجود بالقوه و بالفعل توأم با فناوری دانشگاه، در جهت اثربخشی در اقتصاد دانشبنیان و بطور کل رفع مشکلات کشور و همچنین رفاه، آسایش و امنیت کشور استفاده شود.
در ادامه از سه چهره برجسته آنالیز عددی کشور، دکتر محمود محسنی مقدم، دکتر اسماعیل بابلیان و دکتر فائزه توتونیان و همچنین از دکتر فدایی؛ رئیس سابق دانشکده ریاضی و دکتر محبی، رئیس جدید دانشکده ریاضی تجلیل شد.
گفتنی است این سمینار در محورهای، روشهای عددی در حل معادلات دیفرانسیل و انتگرال، روشهای عددی در جبر خطی، روشهای عددی در سیستمهای دینامیکی، روشهای عددی در ریاضیات مالی، روشهای عددی بهینه سازی و کنترل، دینامیک سیالات محاسباتی، محاسبات علمی، کاربرد آنالیز عددی در هوش مصنوعی، نظریه گراف، آمار و علوم اقتصادی، ریاضیات فازی، ریاضیات زیستی و مسائل معکوس به مدت دو روز همراه با برگزاری کارگاهی در دانشگاه شهید باهنر برگزار می شود.