دبیر علمی پنجمین کنگره ارتوپدی منطقهای شمال ایران با اشاره به کاهش جراحی تعویض مفصل در بیمارستانهای دولتی گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت طی ۴ سال گذشته این عمل جراحی زیاد انجام میگرفت.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا صادقپور در افتتاحیه پنجمین کنگره منطقه شمال ایران و چهاردهمین سمینار ارتوپدی شاخه آذربایجان اظهار داشت: این کنگره ۲۷ تا ۲۹ تیر ماه سال جاری در تبریز در حال برگزاری است و صاحبنظران اساتید برجسته در آن شرکت کرده و جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزههایی همچون شکستگیهای اندام فوقانی و تحتانی، مفصل ران و زانو و ارتوپدی اطفال و شانه مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد.
وی افزود: حوادث و شکستگیها میتواند از دلایل آسیب به مفصل زانو و لگن باشد، ولی مهمترین و بیشترین مشکلی که سبب نیاز بیمار به تعویض مفصل میشود آرتروزها است که از سن میانسالی تا کهنسالی افراد را گرفتار میکند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: تهیه وسایلی همچون پروتز مفصل، چندان تحت پوشش بیمه نیست و نحوه تهیه آن نیز امروز با مشکل مواجه شده است چرا که اصولاً این پروتزها خارجی بوده و قیمت آن حدود دو برابر شده است البته وزارت بهداشت همان قیمتهای قبلی را اعلام کرده، ولی شرکتهای تجهیزات پزشکی در این زمینه دچار مشکل شدهاند.
دبیر علمی پنجمین کنگره منطقهای شمال ایران و چهاردهمین سمینار ارتوپدی شاخه آذربایجان از کمیاب شدن پروتز مفصل خبر داد و اعلام کرد: تعداد عملهای مربوطه نیز در این زمینه در مراکز دولتی خیلی کم شده و فقط برای جراحیهای اورژانسی انجام میشود.
صادقپور عنوان کرد: با اجرای طرح تحول طی ۴ سال گذشته عمل تعویض مفصل افزایش یافت، ولی با کاهش منابع این طرح و اکنون با افزایش دلار آمار این عمل کاهش یافته و افرادی که تمکن مالی دارند بیشتر آن عمل برایشان انجام میشود.
وی گفت: البته وسایل مربوط به شکستگیها و اورژانس به دلیل اینکه بیشتر در داخل تولید میشود مشکلی در توزیع و ارائه آن وجود ندارد.
پنجمین کنگره منطقهای شمال ایران و چهاردهمین سمینار ارتوپدی شاخه آذربایجان تا ۲۹ تیر در هتل پارس تبریز در حال برگزاری است.