دانشگاه علامه طباطبایی طرحی تحت عنوان آموزش مهارت افزایی دانشجویان و فارغ التحصیلان را در راستای ارتقاء مهارتهای عملی برگزار میکند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پریسا جالینوسی- دانشگاه علامه طباطبایی و مدیریت آموزشهای آزاد دانشگاه طرحی تحت عنوان آموزش مهارت افزایی دانشجویان و فارغ التحصیلان در راستای ارتقاء مهارتهای عملی وکیفیت بخشی به توانمندیهای علمی دانشجویان و فراگیران آزاد کارگاههای تخصصی مهارت افزایی را از نیمه دوم بهمن ۱۳۹۶ برگزار کرده است. از این رو علیرضا کیایی، مسئول دورههای مهارت افزایی دانشگاه علامه طباطبایی به گفتگو نشستیم.
توضیحی راجع دورههای مهارت افزایی در دانشگاه علامه میدهید؟
دورههای مهارت افزایی در دانشگاه، دورههایی کاربردی که منجر به توانمند سازی و اشتغال دانشجویان است شامل دو گروه الف) دورههای مهارت افزایی عمومی: دورههایی کاربردی و قابل استفاده برای کلیه دانشجویان ب) دورههای مهارت افزایی تخصصی: دورههایی کاربردی مبتنی بر دانش تخصصی و توصیه شده برای برخی رشتههای خاص در دانشگاه است بر این اساس هر دانشجو طی این دورهها باید یک مهارت عمومی و یک مهارت اختصاصی با توجه به نیاز بازار اشتغال را بگذراند که مصوبهای براساس نظر گروههای آموزشی و دانشکدهها و شورای مهارت افزایی دانشگاه است.
این دورهها به چه صورتی در دانشگاه برگزار میشود؟
این کارگاهها به صورت دورههای آموزشی در دو بخش آموزش و مهارت کارآموزی (کارورزی) در دانشگاه پیش بینی شده که بخش اول یعنی آموزش این کارگاه با همکاری اساتید برجسته علمی که سابقه اجرایی در این زمینه دارند برگزار میشود و بخش دوم یعنی کارورزی در موسسات مختلف مرتبط با بازار کار انجام میشود.
یکی از این موسسات مرتبط با بازار کار برای اولین بار در دانشگاه علامه توسط سازمان فنی و حرفهای کشور با حضور رئیس سازمان فنی حرفهای افتتاح شد.
دانشجویان از این دورهها چه میزان استقبال کرده اند؟
دورههای مهارت افزایی در دانشگاه علامه در دو حوزه تئوری و عملی برگزار میشود وتا کنون ۳۷۰۰ نفر استقبال کرده اند و دورههای دیگری نیز برای دانشجویان در نظر گرفته شده و دانشگاه علامه طباطبایی ۴۰ درصد تخفیف برای این دورهها در نظر گرفته است.
پیش بینیهای اولیه برای شرکت دانشجویان در این دورهها حدود ۱۰۰۰ بود، اما بعد از مدتی از آغاز ثبت نام، استقبال دانشجویان بسیار قابل توجه است حتی در مواردی برخی از دورهها ۷ بار در دانشگاه تکرار شده اند که علت دیگر آن فضای آموزشی متفاوت و تدریس اساتید است.
آیا گواهینامهای بعد از پایان دورهها صادر میشود؟
نکته مهم این است که بعد از پایان دورهها امتحانی علمی و تئوری از دانشجویان گرفته میشود باتوجه به مهم و معتبر بودن دورهها مدارکی با عنوان پایان دوره به دانشجویان داده می شود.
در چه رشتههایی کارگاه برگزار میشود؟
این کارگاهها در رشتههای مختلفی مانند خبرنگاری، عکاسی، روان شناسی، اقتصاد و بورس دوره برگزار میکند و هم اکنون دورههای سازمان بورس آغاز شده و میانگین شرکت دانشجویان در این هفته ۸۰۰ تا ۹۰۰ نفر بوده و همه دانشجوهای دانشگاه میتوانند در این دورهها شرکت کنند که ۳۰ درصد از ظرفیت کارگاه به دانشجوهای خارج از دانشگاه علامه اختصاص داده شده است و مزیت دیگر این دورهها صفر واحدی بودن است یعنی تاثیری بر معدل ندارد و، اما از ابتدای مهر امسال با توجه به مصوبات هیئت رئیسه در دفترچه کنکور کارشناسیها ذکر میشود که گذراندن یک دوره مهارتی عمومی و یک دوره مهارت اختصاصی الزامی است.
هدف از برگزاری این دورهها در دانشگاه چیست؟
از مهمترین هدفهای برگزاری دورههای مهارت افزایی میتوان به نزدیک کردن دانشجویان به بازار اشتغال یا ارتباط با صنعت و دانشگاه اشاره کرد، زیرا امروزه دانشگاهها محیطی تئوری دارند و دانشجویان از این شرایط ناراضی هستند با در نظر گرفتن این نارضایتیها این دورهها در دانشگاه برگزار میشود.
نکته مهمی در زمینه برگزاری دورهها وجود دارد؟
نکته قابل توجه این است که دانشگاه علامه طباطبایی به صورت پایلوت این طرح را برنامه ریزی کرده بود، اما در حال حاضر این طرح مخاطبهای بسیاری را جذب کرده است و طرح دانشگاه علامه طباطبایی به دیگر دانشگاهها انتقال یافته است که در این راستا حمایت سازمان فنی حرفهای و سازمان بهزیستی و وزیر کار آقای ربیعی را داشته است و بنابر تاکید بسیار رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به برگزاری این دوره ها، دانشگاهها هزینهها را متقبل شده و سبب استقبال زیاد دانشجویان نیز شده است.
در راستای یکپارچه سازی مدارک آموزشی چه فعالیتی در دانشگاه انجام شده است؟ برای اولین بار در راستای یکپارچه سازی مدارک آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی سامانه آموزشی otc.atu.ac.ir را راه اندازی کرده است که این سامانه کلیه مدارک را به صورت یکپارچه صادر میکند وامسال علاوه بر شماره ثبت و تاریخ بارکد آموزشی بر روی مدارک خورده می شود و دانشجویان توسط این بارکد میتوانند به سایت مراجعه کنند و عکس مدارک خود را مشاهده کنند و با توجه به اینکه این مدارک مجوز شورای دانشگاه را دارد قابلیت ترجمه و کاملا معتبر است.