به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعضای شورای تبیین مواضع و قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی با علی اکبری، نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی دیدار کردند.
در این دیدار ابتدا محمد معزی فر، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان لزوم همکاری مسئولان با جنبشهای دانشجویی را شرح داد و گفت: جنبشهای دانشجویی همواره نقش تعیین کنندهای در اقدامات تخصصی داشتهاند و لذا میطلبد مسئولان همکاری خود را با جنبشهای دانشجویی افزایش دهند.
معزیفر در ادامه با اشاره به تغییر استاندار خراسان شمالی یادآور شد: این تغییرات پی در پی باعث نگرانی مردم و جنبشهای دانشجویی شده است. مخصوصا اینکه با قانون منع به کارگیری بازنشستگان در مجلس، این نگرانیها بیشتر شده است. چرا استان خراسان شمالی باید این حجم از تغییر استاندار را به خود ببینید؟
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان شمالی گفت: عدم بومی بودن استاندارها نیز یکی دیگر از انتقادهای ماست. نمایندگان مجلس شورای اسلامی به صورت مستقیم در تعیین استاندار نقشی ندارند؛ اما قطعا به صورت غیر مستقیم نقش مهمی دارند.
سپس علی اکبری، نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی از برگزاری این دیدارهای دانشجویی ابراز خرسندی کرد و در خصوص تغییرات استاندار در خراسان شمالی گفت: مدتها تصمیمی گرفته شده بود که تحولی در استان اتفاق بیفتد. پس از دولت اول روحانی ۲۴ استان تغییر و تحول در استاندار خود داشت. خراسان شمالی هم در آن زمان گفته میشد ممکن است تغییر کند.
اکبری ادامه داد: استاندار قبلی خراسان شمالی خودش تمایل داشت به استان گلستان برود و هماهنگیهایی نیز انجام داده بود. کسی که تمایل به رفتن داشته باشد، دل و دماغ کار کردن ندارد. ابتدا که من رئیس مجمع نمایندگان استان بودم، پای کار بودن خومان را به صالحی اعلام کردیم؛ اما صالحی در اواخر دورانش تلاش میکرد به همه جا چنگ بزند و داد و بیداد کند که ما میخواهیم با نمایندگان رابطه داشته باشیم.
نماینده مردم بجنورد در مجلس خاطرنشان کرد: وزارت کشور پس از مدتی گزینهای معرفی کرد؛ اما عدهای شروع به تخریب کردند. آن فرد اتفاقا جوانی با انگیزه بود که در حال حاضر معاون اقتصادی استان تهران است؛ آنقدر حمله کردند که رئیس جمهور حاضر نشد حکم بزند. پس از این اتفاقات جای مدیر فعلی لق شد. سپس گزینه دیگری معرفی شد که باز هم همان حملهها انجام شد. بار دیگر تصمیم شد آقای خباز استاندار شود.
وی بیان داشت: ما در استانداری تزلزل و معطلی میدیدیم. مدیران بی انگیزه و منتظر تغییر بودند. نهایتا این طور شد.
اکبری در خصوص بازنشسته بودن خباز نیز گفت: روز سه شنبه قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان تصویب شد. من این قانون را قانون خوبی میدانم. باید مدیران بازنشسته سمتها را رها کنند؛ اما در خصوص آقای خباز باید گفت کسی با علم بر این که این قانون تصویب خواهد شد این فرد را انتخاب نکرده است. ما اکنون شبیه ۱۸ استان دیگر هستیم. این فرد روز یک شنبه گذشته در دولت منصوب شد؛ اما طرح منع به کار گیری بازنشستگان سه شنبه تصویب شد. حال این اتفاق فاجعه نیست. این اتفاق را به این چشم نگاه نکنید.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: حال باید منتظر بمانیم تا شورای نگهبان نظرش را اعلام کند. خباز نیرویی خدوم است و ما امیدواریم در همین چند ماه یا مدت بیشتری که در استان حضور دارد، برکاتش را مردم ببینند. باید منتظر بمانیم ببینیم آیا دوباره تغییری به وجود خواهد آمد و یا فرصتی برای خدمت این فرد وجود خواهد داشت. این برای ما روشن نیست.
وی درخصوص عدم بومی بودن استانداران خراسان شمالی گفت: مرجع تصمیم گیرنده در این زمینه وزارت کشور است. ما معتقدیم توسعه فقط فیزیکی نیست. باید مدیران بومی در استان خود فرصت خدمت پیدا کنند تا بعد به کشور معرفی شوند. ما علاقهمند بودیم وزارت کشور فردی بومی را انتخاب کند؛ اما با توجه به شورشهای ماههای اخیر که در آنها فرمانداران و استانداران بومی موفق نبودند تصمیم بر استاندار غیر بومی شده است. امیدواریم حضور خباز منشا خیرو برکت باشد. آینده زیاد قابل پیش بینی نیست. باید دعا و تلاش کنیم. جنبش دانشجویی نیز این موضوع را کنکاش نکند. دیگر چیزی تغییر نمیکند. جنبش دانشجویی انرژی اش را همراه و همسو کند تا کار جلو رود. همه به مدیران کمک کنیم.
اکبری در ادامه در پاسخ به سئوال دانشجویی مبنی بر نظرشان در خصوص طرح مالیات بر عایدی سرمایه یا همان cgt گفت: این طرح در دستور کار نیست. من با این طرح هنوز مواجه نشدهام و اطلاعی ندارم؛ لذا مطالعهای نداشتم. این طرحها در کمیسیونهای خاص بررسی میشود و سپس به صحن علنی میآید.
نماینده مردم بجنورد ادامه داد: مشکلات اقتصادی امروز مشکل اساسی کشور است. نمایندگان تاکید کردهاند که دولت طی دو هفته باید طرحی جامع برای ترمیم وضعیت موجود به مجلس ارائه دهد. نمایندگان به دولت گفته اند اگر دولت کاری نکند مجلس در جهت اصلاح کابینه دولت اقدام خواهد کرد. کابینه فعلی نتوانست فضا را درست مدیریت کند.
وی افزود: اگر قرار باشد صرفا فردی برود و شخصی دیگر بیاید فایدهای ندارد. امیدواریم افراد جدیدی که به کابینه میآیند مشی جدیدی داشته باشند و راه کار مناسبی ارائه دهند.
اکبری تصریح کرد: طرح استیضاح وزیر کار را امضا کرده ام. این فرد عملکرد خیلی ضعیفی داشته است. این فرد ناکارآمد در دولت قبل هم موفق نبو؛ اما باز هم کرسی وزارت را بر عهده گرفت. اگر دولت اقدام نکند این بار دیگر از زیر استیضاح مجلس جان سالم به در نخواهد برد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: آقای ربیعی به عنوان جانشین فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان ما برای ما کاری نکرد. دولت ۵۰۰۰ میلیارد سرمایه گذاری در پتروشیمی را برای استان تصویب کرد. اگر بخشی از این پول نیز به استان میآمد میتوانست بسیار مفید باشد و پویایی اقتصادی به عمل آورد. اما با بهانههاای طرح را ادامه ندادند. سپس گفتند اوره و آمونیاک تولید کنیم و حال گفته اند شرکتی جدید تاسیس میکنیم تا او انجام دهد. این عقب نشینی است. این معناش آن است که طفره میروند تا کار نکنند.
وی در پایان گفت: شما ببینید شرکت هواپیمایی آسمان زیر نظر وزارت خانه ایشان است و میتواند هفتهای ۴ پرواز داشته باشد. من انتقاد کردم و گفتم شما که در بخش کشاورزی برای ما کاری نکردی در این حوزه که زیر نظر خودت است اقدام کن. گفتند سه روزه من پروازها را برقرار میکنم. بعد یک ماه یک پرواز گذاشتند که آن هم باز جمع شد. ما در فرودگاه هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده ایم، اما حالا فقط هفتهای دو پرواز از شرکت ماهان داریم. امیدواریم در این استیضاح موجب برکناری این فرد شویم.