عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: وقتی دانشگاه، پژوهشی با اعتبارات پایین را قبول میکند، کیفیت پژوهش هم پایین خواهد بود و این باعث خدشهدار شدن حیثیت علمی دانشگاه میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه محقق اردبیلی، کریم حاجیزاده، عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: دانشگاه محقق اردبیلی با وجود رشتههای تکمیلی در تولید علم و توسعه ماموریتهای تخصصی ادارات و نهادهای عمومی ظرفیت بزرگی است که باید از این ظرفیت برای توسعه استان استفاده بیشتری شود.
حاجیزاده با اشاره به اینکه باید معاونت پژوهشی دانشگاه نیازهای پژوهشی تمام دستگاههای دولتی و عمومی را احصا کرده و ارتباطات برون سازمانی دانشگاه با تمامی دستگاههای اجرایی را تقویت کند، اضافه کرد: این معاونت باید نیازهای آنها را شناسایی کرده و ظرفیتهای دانشگاه را به آنها معرفی کند.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: باید بعد از احصای نیازهای پژوهشی دستگاههای اجرایی، در شورای پژوهش استان یا شورای اداری استان موافقت کنند که اعتبارات پژوهشی دستگاهها در اختیار دانشگاه قرار بگیرد تا آنها کارهای پژوهشی ادارات را انجام دهند.
وی با بیان اینکه باید دانشگاه از پذیرش پژوهشها با اعتبارات نارسا خودداری کند، گفت: وقتی دانشگاه، پژوهشی با اعتبارات پایین را قبول میکند، کیفیت پژوهش هم پایین خواهد بود و این باعث خدشه دار شدن حیثیت علمی دانشگاه میشود.
حاجیزاده با اشاره به اینکه همکاران دانشگاه نباید به پروژههای پژوهشی به عنوان فرصت ارتقا نگاه کنند، ادامه داد: متاسفانه در کشور این وضعیت وجود دارد و به جز تعداد معدودی بقیه دانشگاهها به چنین وضعی دچار شده اند.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به اینکه رابطه بین دانشگاه و دستگاههای اجرایی باید عالمانه باشد، تصریح کرد: دانشگاه باید تقاضا محور باشد؛ اما اعتبارات کم پژوهشی دستگاههای اجرایی یک آسیب است و این اعتبارات کم، هدف پژوهش را نمیتواند محقق کند.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به شورای اداری استان تفهیم کند که اعتبارات پژوهشی را تامین اعتبار کند، اضافه کرد: درآمد عمومی دولت هیچوقت به اندازه پیش بینی شده نمیرسد به همین دلیل دستگاههای اجرایی اعتبارات خود را به بخشهای اولویت دار میدهد و همین روند سبب میشود که اعتبارات پژوهشی را در بخش عدم تخصیص قرار میدهند.
حاجیزاده با بیان اینکه چندین طرح بین سازمانی اجرا کرده ایم، تصریح کرد: رشته ما به گونهای است که تنها میتوانیم با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کار کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: با سازمانهای میراث فرهنگی استان اردبیل و استان زنجان کار کرده ایم و با ارومیه هم تا مرحله قرارداد پیش رفتیم، اما سازمان مربوطه طرح را اجرا نکرد.
وی در پایان گفت: تمامی طرحهای بین سازمانی به صورت مشترک با همکاران دانشگاه انجام شده است؛ زیرا طرحهای بین سازمانی معمولا به صورت تیمی انجام میشود تا کیفیت کار بالاتر باشد.