دانشجویان بسیجی شهرستان خوی توانستند با ساخت چندین خانه محروم کارنامه خوبی از خود در اردوهای جهادی تابستان امسال به جای بگذارند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تابستان تمام شد و به دنبال آن اردوهای جهادی تابستانه که مکانی برای رشد فکر، اخلاص، عمل و روحیه دانشجویان بود نیز، به پایان رسید.
ممکن است بسیاری از افراد جامعه که تجربه حضور در اردوهای جهادی را ندارند به قضاوت این افراد بپردازند و با خود بگویند چرا باید جهادگران خود را در شرایط سختی قرار دهند و در این اردوها شرکت و با حداقل امکانات به کمک به اهالی مناطق محروم بپردازند؛ غافل از اینکه خود جهادگران از کاری که انجام میدهند و خدمتی که به مردم این مناطق میکنند، بسیار راضی و خشنود هستند و سعی دارند تا جای ممکن از زندگی روزمره خود فارغ شوند و به دور افتادهترین و محرومترین مناطق سفر کنند و در راه رضای خدا تا حد توان، به اهالی این مناطق کمک کنند.
در بین این انسانهای مشتاق، دانشجویان بسیجی استان آذربایجان غربی توانستند در تابستان امسال کارنامه بسیار عالی از خود به جای بگذارند.
هنگام مطالعه کارنامه ای از اردوهای جهادی بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی، ساخت و افتتاح خانه محروم در روستای محروم و دور افتاده قوردیک سفلی علیا شهرستان خوی بسیار به چشم می آید؛ خانه ای که تک تک آجرهای آن با عشق و خلوص نیت دانشجویان بسیجی چیده شده است.
هادی پاشایی مسئول بسیج دانشجویی شهرستان خوی است. او می گوید: امسال ۱۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی این شهرستان در فصل تابستان در اردوهای جهادی حضور داشتند که در قالب ۷ گروه سازماندهی شدند و در عرصههای عمرانی، خدماتی و بهداشتی، فرهنگی و اموزشی در مناطق محروم روستایی و حاشیه شهر خوی به جهاد مشغول بودند.
پاشایی ادامه می دهد: ۴ گروه جهادی دانشجویی در عرصه عمرانی و احداث مسکن برای محرومین و ۳ گروه جهادی نیز در عرصه بهداشتی خدماتی، فرهنگی و اموزشی بکارگیری شدند .
پاشایی میگوید: اردوهای جهادی فرصتی برای تمرین خدمت و خودسازی برای دانشجویان است و دانشجویان انقلابی فرمان آتش به اختیار رهبری را در اردوهای جهادی معنا میکنند. اجرای این فرمان به معنای انجام خدمت بی منت و مضاعف در عرصهای است که مورد غفلت مسئولین قرار گرفته و خللی ایجاد کرده است.
ردوهای جهادی فرصتی برای تمرین خدمت و خودسازی برای دانشجویان است و دانشجویان انقلابی فرمان آتش به اختیار رهبری را در اردوهای جهادی معنا میکنند
او میافزاید: امسال ۳ باب خانه محروم در روستای مرزی بلجوک قطور و قوردیک سفلی صفائیه و حاشیه شهر خوی توسط گروههای جهادی احداث شده که تمامی مراحل عملیات عمرانی از آوربرداری، تسطیح، پی کنی، اجرای فنداسیون، دیوارچینی و ... با کار و مدیریت جهادی دانشجویان محقق شد. خانههای محروم حاشیه شهر و قوردیک تا پایان مهر افتتاح شده و و خانه محروم روستای مرزی بلجوک ظرف چند روز اینده افتتاح و به محرومین تحویل داده می شود.
مسئول بسیج دانشجویی شهرستان خوی وجه تمایز فعالیتهای گروههای جهادی در سال جاری را با سالهای قبل، پیگیری دانشجویان برای پای کار آمدن مسئولین شهرستانی و خیرین محلی، کارکنان و اساتید دانشگاه عنوان کرده و می افزاید: اعتبار ریالی احداث این سه باب خانه محروم مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان بوده؛ که فقط ۳۰ درصد آن توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و قرارگاه جهادی خدمت رسانی کشور به صورت نقدی تامین شده؛ مابقی با پیگیریهای دانشجویان از دفتر نماینده مجلس، خیرین محلی، اساتید و کارکنان دانشگاهها جمع آوری شده است.
سید حجت عبادزاده، سرتیم گروه جهادی شهید باهنر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خوی است که از اولین روز خاک برداری خانه محروم در روستا بهمراه دانشجویان دیگر حضور داشت. او با توصیف گروه جهادی شهید باهنر به خبرنگار ما میگوید: این گروه جهادی از سال ۹۵ فعالیت خودش را شروع کرده و در طول ۳ سال، این چهارمین خانه محرومی بود که توانست با روحیه جهادی به افتتاح برساند.
عبادزاده تصریح می کند: سال ۹۵ تیم عرصه یاب بسیج دانشجویی از بین موارد و پیشنهاداتی که با تحقیق میدانی به دست آورده بود خانواده محروم ساکن روستای سید تاج الدین را انتخاب کرد؛ این خانواده تحت پوشش کمیته امداد بوده و دو فرزند ابتدایی آن ها از نعمت پدر محروم بوده و فقط سایه مادر و مادر بزرگ پیر و ناتوان را بر روی سر خود میدیدند.
عبادزاده میافزاید: محلی که این خانواده در آن سکونت داشتند، تقریبا در انتهای روستا بر روی تپهای بود؛ که برای رسیدن به آن باید از یک مسیر آبی هم عبور میکردیم؛ خانهای که هیچ حصار و دیوار و حیاطی نداشت و حتی آب مورد نیاز هم با پمپی که در آنجا قرار داشت، تهیه میشد.
این فعال دانشجویی می گوید: در حقیقت ما قبل از شروع تخریب و احداث خانه، کارهای عمرانی دیگری انجام دادیم، مثلا میبایست برای این مسیر پل می ساختیم و راه را برای عبور مصالح ساختمانی محیا میکردیم؛ اما در سال گذشته تقریبا کار بی نظیری در زمینه اردوی جهادی صورت گرفت و آن هم ساخت هم زمان دو باب خانه محروم در یک اردوی جهادی ۴۰ روزه بود که همزمان به مرحله افتتاح رسید، از همان ابتدا تیم به دو گروه تقسیم شد و یک تیم در بخشی از روستا و تیم دیگر در بخش دیگر روستا به فعالیت مشغول شدند.
او به پروژه جدیدشان در روستای قوردیک سفلی علیا اشاره کرده و میگوید: پروژه ساخت خانه محروم در سال جاری در روستای قوردیک سفلی با پیشنهاد بخشدار صفائیه و دهیار به تیم عرصه یاب ما کلید خورد و پس از تحقیق میدانی و جلسات مکرر، آسیبهای خانه مشخص شد.
عبادزاده اظهارداشت: خانه مربوطه بر اثر بارشهای پی در پی که در فصل بهار سال جاری با آن روبرو بودیم، دچار خساراتی شده بود و شرایط را برای زندگی این خانواده که تحت حمایت هیچ ارگانی نبودند، بسیار سخت و ناممکن کرده بود. دیوار اتاق این خانه تقریبا فرو ریخته و سقف در حال تخریب بود.
سرتیم گروه جهادی شهید باهنر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خوی با اشاره به هزینههای واقعی ساخت این خانه ادامه می دهد: برآوردی که ما از هزینههای این احداث داشتیم تقریبا ۳ برابر هزینههایی بود که ما در اردوهای سالهای گذشته هزینه میکردیم. ما در سالهای گذشته برای ساخت هر خانه نزدیک به ۱۵ تا ۱۶ میلیون هزینه میکردیم در حالی که در شرایط اقتصادی که در طول چند ماه اخیر بوجود آمده برآورد ما از مخارج نزدیک به ۴۰ میلیون بود و این خود به تنهایی میتوانست با توجه به اینکه در اینگونه اردوها هیچگونه بودجه تعریف شدهای برای مخارج وجود ندارد، عامل لغو اردو را فراهم کند؛ این اولین مشکل برای شروع این کار بود.
شاید اگر هر گروه دیگری خارج از تفکر بسیجی با این مشکل روبرو میشد اردو لغو میشد
عبادزاده با تاکید بر تفکر بسیجی در اجرایی شدن این طرح میگوید: شاید اگر هر گروه دیگری خارج از تفکر بسیجی با این مشکل روبرو میشد اردو لغو میشد، چرا که در واقع هیچ بودجهی ثابتی برای فعالیت های ما وجود ندارد و این افزایش قیمتها و ۳ برابر شدن قیمتها به هیچ وجه قابل تامین نخواهد بود.
او ادامه میدهد: تیم ما در شرایطی که تقریبا هم از لحاظ مالی و هم از لحاظ امکاناتی در شرایط مطلوب نبود وارد میدان شد و به معنای واقعی کلمه، آتش به اختیاری را معنا کرد. از قرارگاه جهادی خدمت رسانی ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) که ستادی ملی در زمینه کمک به برگزاری اردوهای جهادی است، گرفته تا تمام مسئولین مربوطه، بخشدار صفائیه و دهیار و شورا و شهردار زرآباد و مسئولین دانشگاه آزاد خوی و اساتید دانشگاه در این کار خیر به ما کمک کردند. با همه این مشکلات و با کمک خداوند و مردم و مسئولان کار را از ۲۲ مرداد ماه امسال شروع کردیم.
سرتیم گروه جهادی شهید باهنر می گوید: در بین ما کسانی بودند که شاید در طول زندگانی خود جز شستن ظرفهای منزل، کار سنگین دیگری نکرده بودند، اما انگار حالا به زور و توانشان افزوده شده و همت بیشتری پیدا کردند که البته خاصیت کار برای خدا همین است.