رئیس دانشگاه هرمزگان با اشاره به تجمع اخیر دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به افزایش نرخ کرایه اتوبوسها گفت: اظهارات برخی از دانشجویان که از قول بنده نقل کرده اند که «اگر پول ندارید، درس نخوانید»، سخن منصفانهای نیست.
علی اکبر شیخی فینی، رئیس دانشگاه هرمزگان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص تجمع اخیری که در این دانشگاه در اعتراض به افزایش نرخ کرایه اتوبوسها از سوی دانشجویان صورت گرفته بود، گفت: اکثر دانشجویانی که در این تجمع شرکت داشتند، ساکن خوابگاههای واقع در محوطه دانشگاه بوده اند.
شیخی فینی افزود: خوابگاه این دانشجویان در پردیسی واقع شده که در همان محل کلاسها برگزار میشوند و دانشجویان بیشتر دغدغه رفت و آمد به شهر را داشته اند.
رئیس دانشگاه هرمزگان اضافه کرد: برخلاف ادعای برخی از افرادی که اخبار مربوط به این تجمع دانشجویی را منعکس کرده اند، بنده به هیچ عنوان نگفته ام که «هر کسی پول ندارد درس نخواند» و اصلا همچین چیزی نبوده و برخی از دانشجویان کمی بی انصافی کرده اند.
وی ادامه داد: البته موضوع حل و فصل شده و بحث اصلی دانشجویان، نرخ کرایههای اتوبوسها بوده که میگفتند پرداخت ۲ هزار تومان کرایه برای آنها مشکل است.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: ما از فصل تابستان با حمایت و پشتیبانی استانداری و سازمان اتوبوسرانی استان برای حل این مسئله وارد مذاکره شده بودیم که نرخ کرایهای که تعیین میکنند برای دانشجویان قابل پرداخت باشد و قیمت پیشنهادی بر اساس مسافت و تعرفه را ۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کردند؛ اما این چانه زنی به اینجا ختم شد تا نرخ کرایهای که از دانشجویان اخذ میشود، همان ۲ هزار تومان باشد؛ البته ۳ سالی میشود که این نرخ تغییری نداشته است.
وی ادامه داد: اکثر دانشجویان منصف هستند و حرفهایی که در این باره میزنند سجیده است، اما اظهارات برخی دیگر از دانشجویان که از قول بنده نقل کرده اند که "اگر پول ندارید، درس نخوانید" سخن منصفانهای نیست؛ چرا که حدود ۴ سال است که هیات رئیسه دانشگاه صندوقی تشکیل داده و خود بنده و معاونین و سایر کارکنان دانشگاه ماهانه مبلغی از حقوقمان را تقدیم این صندوق میکنیم؛هرچند که نباید کار خیر را در بوق و کرنا کرد؛ اما برای ثابت کردن اینکه ما نیز از دانشجویان و کسانی که تنگدست هستند، حمایت میکنیم ناچارا این مسئله را بیان میکنم.
شیخی فینی گفت: این صندوق در اختیار معاونت دانشجویی و مسئول نهاد رهبری است و پس از بررسی، بین افرادی که نیازمند هستند برای پرداخت هزینههای مربوط به کرایه و غذای سلف سرویس و اجاره بهای خوابگاه البته به میزان محدود کمک میشود؛ بنابراین اگر ما اینگونه با دانشجویان برخورد میکردیم، هرگز برای حمایت از آنها صندوقی تشکیل نمیدادیم.
وی بیان داشت: به هر حال این مسئله حل و فصل شده و آنقدر جدی نبود که بخواهد رسانهای شود. از سویی دانشجویان مشکل کمبود سرویس را نیز داشته اند که ما از سازمان اتوبوسرانی استان درخواست کردیم تا بر تعداد اتوبوسها اضافه کند تا دانشجویانی که از این سرویسها استفاده میکنند و کرایهای ۲ هزار تومانی پرداخت میکنند برای رفت و آمد مجبور نباشند سرپا بایستند و قرار شده تا این سازمان کیفیت اتوبوسهای سرویس دانشجویی را نیز بالا ببرد و اتوبوسهای دارای سیستم سرمایشی را به دانشگاه اختصاص دهد.