معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به روند رو به رشد پیشدبستانی در دنیا از ۱۶ درصد به ۴۳ درصد، گفت: در کشور ما این پوشش از ۳۸ درصد به بالای ۷۱ درصد رسیده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در مراسم افتتاحیه همایش ملی دو روزه هویت کودکان ایران اسلامی، اظهار کرد: حضور مدیران در این همایش یعنی اینکه سند تحول بنیادین را بهخوبی درک کرده و به ندای این سند که اولویت آن، کودکی، پیشدبستانی و دبستانی است، پاسخ دادهاند.
وی تصریح کرد: اگر تعلیم و تربیت را از پیشدبستانی آغاز نکنیم، بازنده هستیم، اما من به آینده این سرزمین امیدوارم، زیرا اینهمه تلاش برای کودکان در حال انجام است و نخستین همایش ملی هویت کودکان ایران اسلامی از آن جمله است.
حکیمزاده بیان کرد: در بسیاری از کشورهای توسعهیافته دنیا برای آموزش عالی سرمایهگذاری دولتی انجام نمیشود، اما دوره پیشدبستانی و آموزش ابتدایی زیرپوشش حمایتهای دولتی است که این موضوع اهمیت آموزش در دوره کودکی را نشان میدهد.
وی با اشاره به یافتههای علوم اجتماعی عنوان کرد: پژوهشهای متعددی صورت گرفته که اگر کودکان در دوره پیشدبستانی شرکت کنند، از جهت شناخت عمومی، مهارتهای گفتاری، مقیاس حافظه، عملکرد تحصیلی پایه اول و دوره ابتدایی و گذر موفق به دوره متوسطه، تفاوت معناداری با کودکان فاقد پوشش این دوره آموزشی دارند.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش افزود: کودکانی که پیشدبستانی را گذراندهاند، احتمال کمتری دارد که درگیر آسیبهای اجتماعی شوند و در مجموع مقایسههای بسیاری انجامشده است که همه گویای اهمیت دوره پیشدبستانی و آموزشهای این دوره است.
حکیم زاده خاطرنشان کرد: ماسالهاست که عادت کردهایم یک معنای سطحی از عدالت آموزشی را مبنای کار خود قرار دهیم و آن مبنای دسترسی به کلاسهای درس است؛ درحالیکه معنای واقعی عدالت آموزشی برخورداری همه کودکان از فرصتهای برابر یاددهی و یادگیری است.
وی خاطرنشان کرد: امروز به برکت تصمیم ارزشمند دولت برای اختصاص اعتبار ویژه به دوره پیشدبستانی، کودکان تمام نقاط این مرز و بوم توانستهاند زبان فارسی و زبان پایه را زودتر فرابگیرند.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: اهتمام بهپیش دبستانی در حال تبدیلشدن به یک دغدغه ملی است و استانها اکنون رقابت میکنند که پوشش پیشدبستانی را بالا ببرند و اکنون پنج استان برتر بر اساس آمار سال گذشته، سمنان، خوزستان، ایلام، قزوین و کرمان هستند.
وی از تکتک مربیان این دوره قدردانی کرد و گفت: در استانی به پهناوری کرمان و خوزستان، دشواریهای سرزمینی در ایلام، تنوع قزوین و تراکم سمنان، پوشش دوره پیشدبستانی ۹۰ درصدی شده که و این موضوع بسیار ارزشمند و شایسته تقدیر است.
حکیم زاده خاطرنشان کرد: دو یا سه استان دیگر نیز قرار است پوشش ۱۰۰ درصدی دوره پیشدبستانی را داشته باشند که این رویداد مهم را بهزودی جشن خواهیم گرفت.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، دوره پیشدبستانی را بهترین راه تقویت انسجام ملی دانست و گفت: کشور ما جمعیت مهاجر دارد و درعینحالی که قومیت آنها را به رسمیت میشناسیم، با آموزشهای پیشدبستانی درصدد ایجاد انسجام ملی هستیم.
وی ادامه داد: این همایش را فرصتی میدانیم که دغدغه ملی را به سمت آموزش پیشدبستانی جلب کنیم و معتقدیم بهجز مدرسه و خانهها، رسانهها هم بهعنوان یک عنصر هویتساز در حال نقشآفرینی هستند.
حکیم زاده با اشاره به روند رو به رشد پیشدبستانی در دنیا از ۱۶ درصد به ۴۳ درصد افزود: در کشور ما این پوشش از ۳۸ درصد در قبل از دولت تدبیر و امید به بالای ۷۱ درصد رسیده و برخی استانهای ما وارد پوشش ۹۰ درصدی شدهاند و برخی استانها نظیر کرمانشاه جهش بسیار خوبی داشتهاند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: امروز میتوانیم با خیال راحت به آینده این سرزمین فکر کنیم زیرابه کودکان بهعنوان آیندهسازان این کشور توجه شده است؛ همه ما باید اجازه دهیم کودکانمان کودکی کرده و بانشاط و شاداب رشد کنند و مدیران موفق و پدران و مادران موفق و بانشاطی باشند.