نگين معتضدى بازيگر سينما و تلويزيون در ارتباط با وضعيت سرانه مطالعه كتابخوانى در ايران در گفتگو با خبرگزاری دانشجو بيان كرد: تنبلی ذهنی و بی حوصلگی های ناشی از حجم کار و دل مشغولی های زیادی که برای گذران زندگی روزمره به آن می پردازیم هم سبب شده است تا مطالعه را وقت گیر و حتی بیهوده تلقی کنیم. خیلی از مواقع خوابیدن به کتاب خواندن برای اکثر نسل جدید در اولویت است.
وى افزود: بسیاری از ما با کتاب بیگانه هستیم اما با بیگانگانی که همه وقت ما را گرفته اند دوستی دیرینه پیدا کرده ایم، به راحتی ساعت ها حرف می زنیم و فیلم می بینیم، اما دقایقی مطالعه، ما را خسته می کند. مطالعه را کار دشواری می دانیم، چرا که هنوز "فرهنگ شفاهی" در ما غالب است.
بازيگر فيلم سينمايى «ساعت ٥ عصر» با اشاره به اينكه قشر جوان به ویژه دانشجویان خلاء فضای مجازی را درون خود احساس می کنند، گفت: اگر درشرایطی برای مدت طولانی به اینترنت دسترسی نداشته باشند کلافه شدن را می توان به راحتی در چهره و رفتار آنان مشاهده کرد اما همین افراد احساس خلاء کتاب نخواندن را در درون خود احساس نمی کنند. شاید کمتر کسی را در ایران بتوان یافت که خواندن کتاب را به وقت گذرانی در فضای مجازی ترجیح دهد.
وى تصريح كرد: منابع جایگزین مثل اینترنت ، میزان نیاز به کتاب را کاهش داده است. این در حالی است که هنوز به نسل جوان آموزش لازم داده نشده که اینترنت نمی تواند همه نیازهای فکری آنان را برآورده سازد.
معتضدى در ادامه با اعلام اينكه پيشرفت چشمگيرى در نسبت با فعاليت نهاد كتابخانه ها مشاهده مى شود، افزود: توسعه كتابخانه ها به لحاظ محتوا به همراه افزايش مراكز كتابخوانى در سطح كشور سبب اميدوارى جامعه فرهنگى نسبت به موضوع ترويج كتابخوانى در آينده شده است. البته ترويج كتابخوانى فقط وظيفه نهاد كتابخانه ها نيست و ساير ارگان هاى دولتى هم بايد در اين رابطه احساس وظيفه كنند تا جامعه به سمت و سو كتابخوانى حركت كند و به لحاظ فرهنگى توسعه پيدا كند.