به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «میلوس زِمان» رئیسجمهور چک که در خلال سفر به سرزمینهای اشغالی، به پارلمان رژیم صهیونیستی رفته بود، از روابط مستحکم کشورش و این رژیم خبر داد.
زِمان دیروز یکشنبه وارد سرزمینهای اشغالی و برنامه سفرش، ۴ روزه پیشبینی شده است؛ در طی این سفر، رئیسجمهور چک، محلی را با عنوان «خانه چک» افتتاح خواهد کرد؛ این مکان، مرکز استقرار ادارات فرهنگی، توریستی و جذب سرمایهگذاری کشور چک خواهد بود.
گفته میشود که افتتاح مرکز مزبور، اولین گام به سوی انتقال سفارت چک از تل آویو به قدس شریف است.
در نشست امروز کنست، علاوه بر رئیسجمهور چک، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم حضور داشت. وی با تمسک به یکی از بهانههای داغ صهیونیستها برای استثمار دیگر ملتها یعنی وقایع جنگ جهانی دوم، سعی کرد در بین صفحات تاریخ، ارتباطی بین رژیم متبوعش و چکسلواکی سابق پیدا کند.
نتانیاهو ضمن اشاره به اشغال چکسلواکی توسط نیروهای ارتش رایش سوم در سال ۱۹۳۸ اشاره کرد و گفت: «برخورد نرم با هیتلر در دهه ۳۰ باعث تخریب زندگی مردمان چک شد و این مثل همان برخوردی است که این روزها با ایران میشود. باید از تاریخ درس بگیریم.»
نخستوزیر اسرائیل به درستی به اشغال چکسلواکی توسط آلمان نازی اشاره کرد، ولی مسئله بسیار مهمی که در این روایت تاریخی مغفول مانده، این است که آلمان پس از برگزاری «کنفرانس مونیخ» با حضور نمایندگان انگلستان، ایتالیا و فرانسه، مجوز اشغال چکسلواکی را از این قدرتهای وقت اروپایی گرفت.
بخشی از تاریخ معاصر که با اشغال چکسلواکی شباهت بسیار دارد، چراغ سبز انگلیس به صهیونیستها برای اشغال فلسطین پس از پایان دوره حضور مستقیم استعمار پیر در سرزمین مقدس ادیان ابراهیمی است. اروپاییها در سال ۱۹۱۶ در موافقتنامه سایکس-پیکو گفته بودند که با در نظر گرفتن از هم پاشیدگی امپراطوری عثمانی، فلسطین منطقهای بینالمللی خواهد شد؛ در سال ۱۹۱۷، اما «آرتور بالفور» وزیر خارجه وقت انگلیس، بیانیه بالفور را منتشر و تأسیس رژیم صهیونیستی را اعلام کرد.