به گفته یک ژنرال آمریکایی، به دنبال درخواست سئول بمب افکنهای آمریکا دیگر بر فراز کرهجنوبی پرواز انجام نمیدهند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری فرانسه، ژنرال چارلز براون، فرمانده نیروی هوایی آمریکا مستقر در اقیانوس آرام به خبرنگاران گفت، این توقف عملیاتی برای کمک به ایجاد فضای دیپلماتیک و مدیریت فعالیتهای هستهای کرهشمالی صورت گرفته است.
براون گفت: تمایلی نداریم که با انجام عملیات نظامی در مذاکرات دیپلماتیک اخلال ایجاد کنیم. این بخشی از دلیلی است که ما دیگر بر فراز کره پرواز انجام نمیدهیم.
نیروی هوایی آمریکا طبق "ماموریت تداوم حضور بمبافکن" از سال ۲۰۰۴ بمب افکنهای بی-۱بیاس، بی-۵۲اس و بی-۲اس را در جزیره گوآم آمریکا نگه داشته است. این بمب افکنها به صورت مرتب پروازهایی بر فراز این منطقه انجام میدهند و گاهی این ماموریتها در همکاری با ژاپن، کرهجنوبی و استرالیا، به شکل آموزش و حفظ حضور نظامی قدرتمند علیه کرهشمالی و سایر نیروهای متخاصم بالقوه دیگر انجام میشد.
به گفته فرمانده نیروهای هوایی آمریکا در اقیانوس آرام، گرچه پروازها بر فراز شبه جزیره کره متوقف شده، اما شمار بمب افکنها تغییری نکرده است.
آمریکا و کرهجنوبی از زمان نشست ماه ژوئن میان ترامپ و کیم جونگ اون در سنگاپور، شماری از مانورهای نظامی مشترک خودشان را لغو کردهاند. دونالد ترامپ در آن نشست اعلام کرد آمریکا رزمایشهای مشترک با کرهجنوبی را متوقف میکند و آنها را هزینهبر و بسیار تحریکآمیز توصیف کرد.
جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا اخیرا اعلام کرده که آمریکا و کرهجنوبی از وسعت مانور مشترکی که برای بهار ۲۰۱۹ برنامهریزی شده است، میکاهند. این مانور، بزرگترین رزمایش مشترکی است که بین این دو متحد برگزار میشود و همیشه با اعتراض پیونگیانگ که آن را تدارک حمله میداند، همراه شده است.