رئیس پلیس فتا ناجا گفت: رمزهای یکبارمصرف برای جلوگیری از فیشینگ و برداشتهای غیرمجاز هم اکنون در بانکهای کشور به مرحله اجرا درآمده و شهروندان میتوانند از این خدمات استفاده کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو،
سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس فتا ناجا در حاشیه نشست سالیانه روسای پلیس فتای کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تغییراتی که امسال اتفاق افتاده در سند پیشگیری مقابله است.
رئیس پلیس فتا ناجا تصریح کرد: در این سند برای سه سازمان تکلیف تعیین شده است از جمله پلیس فتا که در حوزه مردم، کسب و کار، سازماهان و شرکتهای خصوصی مسؤولیت دارند.
وی گفت: در این حوزه باید در خصوص آگاهسازی، هشدار حملات و آسیبها و مخاطرات اقدامات خود را انجام دهیم مثل سامانه نظام هشدار.
سردار هادیانفر به اتفاقات رخ داده پرداخت و گفت: عمده مشکل ما افزایش ۷۱ درصدی جرائم در هشت ماهه امسال نسبت به سال گذشته است. اگرچه توان خوبی در کشف داشتهایم و کشفیاتمان با متوسط ۱۵ روز بدست میآید، اما باز هم نگرانی وجود دارد.
این مقام ارشد نیروی انتظامی با اعلام این مطلب که تا امروز ۴۱ هزار جرم در فضای مجازی به وقوع پیوسته پیشبینی کرد که تا آخر سال تعداد جرائم به ۵۹ هزار جرم افزایش یابد.
وی گفت: برداشتهای غیرمجاز در صدر بیشترین جرائم فضای مجازی است که در این خصوص با همکاری دادستان کل کشور و بانک مرکزی سامانههای رمز دهنده یکبار مصرف را طراحی کردهایم.
رئیس پلیس فتا ناجا با بیان این مطلب که ۴۰۰ میلیون کارت بانکی در کشور وجود دارد و هر ایرانی ۵ تا ۶ کارت دارد، گفت: امنیت این کارها بحثی جزئی است چه در ساختار کار و چه در ساختار رمز.
وی گفت: در این راستا در فاز اول OTP با همکاری ۳۳ بانک و موسسه مالی بحث رمزهای یکبارمصرف فعال شده؛ یعنی گوشی تلفن همراه با سیستم درگاه بانکی و کارت بانکی قرینه شده و رمز یکبارمصرف به صورت پیامک برای افراد ارسال میشود.
این مقام ارشد نیروی انتظامی اعلام کرد: بنابر درخواست فرمانده ناجا و دستور رئیسجمهور و ابلاغ بانک مرکزی طرح رمزهای یکبار مصرف را بانکها شروع کردهاند و هم اکنون اجرا میکنند.
وی گفت: اگر بانکی این تسهیلات را قرار ندهد و خسارتی به مردم وارد شود بانک باید جوابگو باشد.
رئیس پلیس فتا ناجا اعلام کرد: در مرحله دوم دستگاههای ATM و در مرحله بعدی دستگاههای پوز خرید در حوزه رمزهای یکبار مصرف عمل خواهند کرد.
وی تاکید کرد: هم اکنون ۵۰۰ هزار دستگاه ATM در کشور فعالاند و استفاده از رمزهای یکبار مصرف میتواند اسکیمیر را نابود کند.
این مقام ارشد پلیس فتا اعلام کرد: اگر بانکها بستر را برای رمز یکبارمصرف مهیا کرده و شخصی این سیستم را از بانک خود دریافت نکند چنانچه خسارتی به وقوع بپیوندد خود فرد باید پاسخگو باشد.
سردار زاهدیان ادامه داد: بانکها که نقدینگی مردم را دریافت میکنند باید به امنیت مردم نیز توجه کنند و هر سرویسی را که ارائه میدهند در حوزه امنیتش نیز کوشا باشند.
این مقام ارشد پلیس فتا به رشد ۳۲۰۰ درصدی استارتاپها پرداخت و گفت: ما از آنها حمایت میکنیم اگرچه قانون مشخصی ندارند، اما باید اطلاعات دادهای را که میگیرند در داخل کشور ثبت کنند بنابراین تک تک آنها را احضار کردهایم و توضیحات کامل را به آنها دادهایم.
وی با بیان این مطلب که ۵۱ هزار متقاضی نماد اعتماد ثبت نام کردهاند گفت: در حال حاضر ۳۲ هزار فروشگاه دارای نماد اعتماد هستند.
سردار زاهدیان درخصوص جرائم فضای مجازی در اینستاگرام و تلگرام گفت: ۴۱ درصد جرائم در حوزه تلگرام است اگرچه میزان آن نسبت به گذشته کاهش یافته، اما باید گفت: در حال حاضر ۳۵ میلیون نفر در هاتگرام و طلا گرام فعالیت دارند در حالی که موضوعات مجرمانه این شبکهها هنوز وجود دارد.
وی گفت: ۲۴ درصد جرائم فضای مجازی نیز در اینستاگرام به وقوع میپیوندند و مابقی جرائم نیز در دیگر شبکهها و سایتهای مجازی.
این مقام ارشد ناجا درخصوص چگونگی شکایت پلیس فتا گفت: در بحث شکایت تکلیف قانونی وجود دارد؛ هر کسی شکایتی در حوزه فضای مجازی دارد باید به مرجع قضایی و دادسرای محله زندگی خود مراجعه کند و بعد از دریافت مرجوعه قضایی به پلیس فتا مراجعه کند.
وی به آموزش ۲۱۰ هزار دانشآموز و همیار پلیس فتا در سال گذشته پرداخت و گفت: در جهت توسعه پیشگیریهای اجتماعی بحث نونهالان و دانشآموزان را در دستور کار داشتیم و باید گفت: در سال گذشته ۲۱۰ هزار دانشآموز در این خصوص آموزش دیدند.
سردار زاهدیان با اعلام این مطلب که ۴۲ هزار همیار پلیس فتا داریم، همیاری این افراد را در مشاورههای فنی، حمایتی و پیشگیری اجتماعی عنوان کرد.
رئیس پلیس فتا ناجا با تاکید بر اینکه امنیت در فضای مجازی یک محصول نیست که بتوان آن را خرید خاطرنشان کرد: امنیت یک فرایند است و از خود فرد شروع میشود.