مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سلمان فارسی کازرون گفت: امروز جنبش دانشجویی با تداوم پویایی خود مظهر استقلالخواهی، استکبارستیزی و عدالتخواهی است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا مهرکی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سلمان فارسی کازرون در سخنرانی پیش از خطبههای نماز دشمن شکن جمعه این شهر با تبریک روز دانشجو و گرامی داشت ۳۳ شهید دانشجوی این شهرستان، اظهار داشت: ۱۶ آذر که به عنوان روز دانشجو در تقویم ملی ما ثبت شده، یادآور رشادت جامعه دانشجویی کشور در برابر مداخله استعماری امریکا و سابقه استکبارستیزی جوانان برومندمان است.
علیرضا مهرکی با بازخوانی حادثه ۱۶ آذرماه ۱۳۳۲ در دانشگاه تهران، گفت: ۱۶ آذر تاریخ دانشجویی را با روحیه استکبارستیزی و مبارزه با مداخله استعماری بیگانگان و در رأس آنها امریکاییها پیوند داد؛ به گونهای که پژواک آن در اعتراضات مردمی با پیشگامی دانشجویان به لایحه کاپیتولاسیون در آغاز نهضت انقلابی حضرت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۴۳ و تسخیر لانه جاسوسی امریکا در سال ۱۳۵۸ قابل رؤیت است.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان کازرون اضافه کرد: این روز در آسمان حیات جنبش دانشجویی مانند خورشید، نورافشانی کرده و خیلی سریع بهعنوان نقطه عطف و نماد هویت جنبش دانشجویی با رویکرد استکبارستیزی مبدل شده و به سمت یک جنبش اجتماعی به حرکت در آمد.«استقلالطلبی»، «استکبارستیزی» و «عدالتخواهی»، توقع به حق مردم و نظام و رهبری از دانشجویان است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سلمان فارسی کازرون گفت: توقع بهحق مردم، نظام و رهبری از اقشار و بهویژه قشر دانشجو، تأیید و پایمردی بر اصول و ارزشها و دستاوردهای نظام اسلامی و پافشاری و مطالبه دائمی بر «استقلالطلبی»، «استکبارستیزی» و «عدالتخواهی» از مسئولان و دولتمردان است.
وی با بیان اینکه امروز به روشنی میتوان یک خط مبارزه ۶۵ ساله از ۱۶ آذر ۳۲ تا ۱۶ آذر ۹۷ ترسیم کرد، تاکید کرد: ۱۶ آذر نمادی است از حراست استقلال سیاسی کشور، پرچمی بلند برای مبارزه با استبداد و نشانی برای تحقیر استعمار است. دانشگاه و دانشگاهیان در طول ایام پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همچنان این پیشتازی را با اشغال سفارت امریکا، مرکز جاسوسی و براندازی نظام نوپای اسلامی، حضور گسترده در دفاع مقدس و فعالیت در حوزههای سازندگی کشور و تولید علم و فناوری حفظ کردند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، با تأکید بر اینکه امروز جنبش دانشجویی در تداوم پویایی خود مظهر استقلالخواهی، استکبارستیزی و عدالتخواهی است، تصریح کرد: ما این روز را نقطۀ اتکایی برای جامعه دانشگاهی، و الهامبخش در حیات سیاسی و اجتماعی آن میدانیم و اطمینان داریم دلسوزان دانشگاهی با ایمان راسخ، در پیشانی حمایت از انقلاب اسلامی وآرمانهای بلند جامعه ایرانی خواهد ایستاد و اجازه خودنمایی به غرب، امریکا، صهیونیست و ارتجاع منطقه در ناامیدسازی مردم ایران از مسیر عزتمند چهل ساله نخواهد داد.
وی بیان داشت: از دستگاههای حاکمیتی و دولتی هم انتظار داریم با باور عمیق به بزرگی ملت ایران و بهره گیری از ظرفیتهاوقابلیتهای بی بدیل این کشور بزرگ و با میدان دادن به نخبگان و جوانان دانشگاهی برای ورود جهادگونه به عرصه حل مشکلات مردم، و استفاده از دیپلماسی متناسب با عزت و جایگاه تاریخی مردم ایران، با هدف توسعه روابط با هم پیمانان، بتوانند مأموریت اداره کشور را به نحو درستی پیش ببرند، و بدانند همه ما در صورت حرکت در این جهات، پشتیبان و حامی آنها خواهیم بود.
مهرکی با اشاره به افزایش قیمت مواد به ویژه اقلام اساسی، یادآور شد: این افزایش قیمتها شرایط زندگی بسیار سختی را برای مردم به وجود آورده است و بیشترین فشار به قشر کارمند و کارگر میآید و قدرت خرید یک سوم گذشته شده است.
این فعال دانشجویی با انتقاد به رویکرد اقتصادی دولت، خاطرنشان کرد: در این شرایط مدیران دولت هم از میزی به میز دیگر جابه جا میشوند و مشاورین اقتصادی دولت با تفکرات لیبرالیستی خود زندگی را روز به روز بر مردم سختتر میکنند؛ اولویت دولت باز هم موضوعی، چون ارتباط و تعامل با اروپا است و تصویب کنوانسیونهایی که جز وابستگی نتیجهای نخواهد داشت.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سلمان فارسی کازرون تصریح کرد: برجام هنوز متاسفانه برای دولتمردان درس عبرت نشده است و اعتماد به کشورهای اروپایی که نوچههای آمریکا و لابیهای صهیونیستی هستند و سال هاست دشمنی آنان بر ملت ثابت شده است، بر طرف نشده است.
وی با اشاره به مسائل مربوط به دانشگاههای کازرون پرداخت و با یادآوری این نکته که شهرستان کازرون با دارا بودن ۹ مرکز دانشگاهی و نزدیک به ۱۵ هزار دانشجو، گفت: آیا ارتباط معناداری میان این حجم از دانشجو و دانشگاه با نظام مسائل شهرستان وجود دارد؟ به عبارتی آیا دانشجویان در حل چالشهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، زیست محیطی، زیربنایی و زیست فناوری شهرستان دخیل هستند؟ که در پاسخ باید گفت: اگر نقش آنان در حل این چالشها صفر نباشد، اما درصد بسیار پایینی را به خود اختصاص دارد؛ که در همین جا لازم میدانم خطاب به مدیران محترم دولتی و تصمیم گیران شهرستان بگویم که از ظرفیت عظیم این کانونهای علمی غفلت نکنند؛ نشستهای کارشناسانهای با این مجموعههای علمی برگزار کنید و از نظرات دانشجویان در امور شهرستان بهره ببرید.
مهرکی با اشاره به خوابگاههای دانشجویی موجود در سطح شهرستان کازرون، اظهار داشت: از آن جایی که بخش زیادی از دانشجویان دانشگاههای کازرون، غیر بومی هستند، ناگزیر در خوابگاهها و منازل دانشجویی سکنی میگزینند. امروز در همه خوابگاهها شاهد مسائل و مشکلات رفاهی و صنفی خلاء پر کردن اوقات فراغت دانشجویان هستم؛ توجه بیش از پیش مسئولان دانشگاهی و شهرستان به خوابگاه¬ها، میتواند به کاهش بسیاری از آسیبهای اجتماعی بیانجامد.
وی افزود: امروز برخی از دانشگاههای مهم این شهرستان که از داشتن خوابگاه محروم هستند مجبور شده اند از طریق بخش خصوصی، مدارس و برخی منازل را در مکانهای مختلف به خوابگاه دانشجویی تبدیل نمایند؛ خوابگاه-هایی که علیرغم پرداخت کرایه بهای بالا توسط دانشجو، به دلایل مختلف فاقد برخی از امکانات اولیه مورد نیاز دانشجو میباشد. امروز یکی از نیازهای این شهرستان، احداث خوابگاههای متمرکز دانشجویی است؛ از خیرین محترم تقاضای ویژه دارم به این مسئله ورود کنند و از مسئولین هم میخواهم خیرین را به این سمت هدایت کنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سلمان فارسی کازرون در خاتمه گفت: عدم وجود چشم انداز فرهنگی در دانشگاههای این شهرستان یکی از معضلات است؛ تناقضهای عملکردی متعددی در رویکردهای فرهنگی دانشگاهها مشاهده میشود؛ شورای فرهنگی دانشگاهها از جایگاهی که باید اشته باشد فاصله گرفته؛ در برخی از دانشگاههای که اصلا، شورایی به به این نام که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است وجود ندارد و همچون مدارس مدیریت میشود.