به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، مسعود سلطانی فر در بیست و ششمین نشست کمیسیون فرهنگی ،تربیت بدنی و ورزش با گرامیداشت سالروز حماسه 9 دیماه "روزملی بصیرت و میثاق امت با ولایت " اظهار داشت : از هر زاویه ای که بنگریم کارنامه جمهوری اسلامی ایران در خلال چهل سال بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی کارنامه بسیار موفقی بوده است و در این مدت با همت همه مسئولان ،مدیران،دست اندرکاران ورزش و مسئولین فدراسیون ها و امور ورزش سازمان ها و نهادها رشد،توسعه و تحول بسیلر چشمگیری در ورزش کشور بوجود آمده است.
وزیر ورزش و جوانان در بخش دیگری از سخنانش حقوق شهروندی بانوان را مورد تاکید و توجه قرار داد و اظهار داشت: امروز بانوان ایران به برکت جمهوری اسلامی ایران از حقوق شهروندی کاملا برابری در اکثر عرصه ها از تحصیلات دانشگاهی تا حضور در فرصت های شغلی و فعالیت های اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی برخوردارند و در رقابت کنکور و عرصه های دیگر حتی از آقایان نیز پیشی گرفته اند و در فعالیت های فرهنگی نیز شاهد هستیم که خانواده ها حضور پررنگی دارند و در این زمینه هیچ محد ودیتی وجود ندارد.
سلطانی فر سپس حضور بانوان در ورزشگاه ها را نیز حق آنها دانست و اظهار داشت: در طی یکسال اخیر نیز موفق شدیم با پیگیری ها و هماهنگی ها در چند نوبت حضور بانوان در ورزشگاه ها را در رویدادهای بین المللی فراهم کنیم و این حضور توام با ملاحظات فرهنگی و شرعی بوده است و من اعلام می کنم کلیه زیرساخت از ورودی مجزا تا امکانات دیگر و شرایط فرهنگی و شرعی برای حضور بانوان در ورزشگاه ها فراهم است.
وزیر ورزش و جوانان گفت : حضور بانوان در طی یکسال اخیر در ورزشگاه از جمله هنگام برگزاری بازی های ایران در جام جهانی که تصاویر بازی ها در ورزشگاه آزادی پخش شد همچنین بازی ایران – بولیوی و بازی برگشت فینال لیگ قهرمانان آسیا را بسیار مثبت بود.
سلطانی فر ادامه با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 84 گفت: در این زمینه پیگیری های لازم را انجام دادیم تا مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اصلاح شود تا دیگر مانع قانونی برای حضور بانوان در ورزشگاه ها هم وجود نداشته باشد تا پس از آن شاهد حضور بانوان در عرصه ورزش همچون عرصه های فرهنگی هم باشیم و آنچه مسلم است یقین دارم با تحقق این مهم هیچ ناهنجاری فرهعنگی رخ نخواهد داد.
وزیر ورزش و جوانان در این نشست با اشاره به رعایت ملاحظات شرعی ،فرهنگی و اخلاقی در جامعه ورزش اظهار داشت : از جهت رشد و توسعه ارزش های اخلاقی و پهلوانی موفقیت های خوبی داشتیم از طرفی ورزشکاران ما در مواجه با رژیم صهیونیستی هیچگاه انها را به رسمیت نمی شناسند و در مجموع همه دست اندرکاران و دلسوزان ورزش تلاش کردند تا پیرفت های خوبی داشته باشیم اما آنچه مسلم است باید به لحاظ محتوایی عمیق تر و وسیعتر کار کنیم و نگاه ما به مقوله فرهنگ کاربردی تر باشد.
او با اشاره به این مهم که در طی 40 سال گذشته دغدغه حل مشکلات فرهنگی در بین مسئولان وجود داشته اظهار داشت : فساد در ورزش که بعضی اوقات مطرح می شود را قبول ندارم و معتقدم نباید این موضوع را بزرگ کرد . آنچه مسلم است ورزش عرصه بسیار مهم و تاثیرگذار در جامعه است که باید روی آن سرمایه گذاری کنیم . واقعیت آن است هیچ عرصه ای همچون ورزش با برد تیم ملی فوتبال در جام جهانی یا موفقیت وزنه بردار و پیروزی کشتی گیر باعث شادی و نشاط اجتماعی بیش از 50 میلیون نفر نمی شود. در ورزش وحدت ملی بوجود میآید و عکس ان نیز صادق است و با یک شکست مردهم احساس شکست می کنند.
وزیر ورزش و جوانان رشد فضاهای ورزشی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را به نسبت گذشته دارای رشد حدود 6 برابری دانست و اضافه کرد :امروز در اکثر روستاها و شهرها و مناطق مرزی سالن سرپوشیده،زمین فوتبال و امکانات ورزشی وجود دارد .
سلطانی فر گفت: در شهرهای تبریز ،اهواز،شیراز،مشهد ،و اصفهان در خلال سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی ورزشگاه های با ظرفیت بالای 50 هزار نفر تاسیس شده و در اختیار مردم قرار گرفته است .
وزیر ورزش و جوانان بازی های المپیک را به عنوان بزرگترین آوردگاه ورزشکاران دنیا دانست که با حضور نخبگان ورزشی برگزار می شود و در ادامه موفقیت های ورزش ایران در این رویداد معتبر را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: ورزش ایران در طی 16 دوره بازی های المپیک در هشت دوره قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و در هشت دوره بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حضور یافته که تعداد مدال های طلا با توجه به دوپینگ برخی رقبای ایران در المپیک 2012 به 20 طلا رسیده است و در این بین 16 طلا در هشت دوره بازی های المپیک پس از پیروزی انقلاب اسلامی رقم خورده که نسبت به قبل از انقلاب رشد 4 برابری را در کسب مدال طلا نشان می دهد.
سلطانی فر با بیان اینکه در سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی فقط در دو رشته کشتی و وزنه برداری مدال گرفتیم، افزود : در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی علاوه بر آن دو رشته در تکواندو و دو ومیدانی هم مدال المپیکی بدست آوردیم و در صددیم تا در بازی های المپیک 2020 هم در دو رشته جدید دیگر مدال به ارمغان آوریم.
وزیر ورزش و جوانان همچنین رشد ورزش ایران در بازی های اسیایی را هم مورد توجه قرار داد و توضیح داد: در بازی های اسیایی جاکارتا در بین 45 کشور آسیایی با 62 مدال بیشترین مدال را در بین بازی های اسیایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گرفتیم و حتی در بازی های پاراآسیایی نیز بعد از دو دوره چهارمی در جاکارتا کاروان ورزشی ایران در جایگاه سوم قرار گرفت و یک حماسه ورزشی تاریخی قابل توجه به ارمغان اورد.
سلطانی فر از قرار گرفتن ایران در جایگاه هفتم رده بندی مدال ها در بازی های المپیک جوانان نیز به نیکی یاد کرد و اظهار داشت: رده هفتم در شرایطی به دست امد که در دوره گذشته بیست و چهارم شده بودیم.
وزیر ورزش و جوانان نتایج ایران در جام جهانی 2018 روسیه را بهترین و تاریخی ترین نتایج تیم ملی فوتبال در طی پنج دوره حضور در این رویداد دانست و ادامه داد : در سال جاری برای اولین بار در تاریخ لیگ قهرمانان آسیا برای اولین بار دو تیم ایرانی پرسپولیس و استقلال بصورت همزمان در جمع هشت تیم برتر آسیا حضور یافتند که در نهایت یک تیم ایرانی بعد از مدت ها فینالیست شد.
سلطانی فر رشد ورزش بانوان را در مقایسه با سال های قبل از انقلاب اسلامی بسیار قابل توجه دانست و توضیح داد : قبل از انقلاب بانوان در هفت رشته ورزشی در رویدادهای بین المللی شرکت می کردیم اما اکنون در 49 رشته ورزشی مجوز حضور بانوان در میادین بین المللی را داریم و بعد از تک مدال بانوی تکواندوکار ایران در بازی های المپیک 2016 امیدواریم در المپیک 2020 شاهد حضور تعداد بیشتری از بانوان شایسته ورزش ایران بر روی سکوی المپیک باشیم.