مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه گفت: در صورت برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی، استانهای محروم از داشتن نماینده در مجلس بیبهر میشوند.
میلاد یوسف نژاد، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه درگفتگو با دانشجو، گفت: چند روزی شاهد هستیم که طنین استانی شدن انتخابات مجلس، به بهانه بی توجهی نمایندگان به مسائل ملی و توجه به مسائل محلی به گوش میرسد.
یوسف نژاد تصریح کرد: باید سوال کرد که آیا استانی شدن انتخابات راهکار این امشکل است یا اوضاع را بدتر میکند؟ برگزاری انتخابات به صورت استانی تا کنون در هیچ کجای دنیا اجرا نشده و برای نخستین بار است که در ایران انجام میشود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه مطرح کرد: استانی شدن انتخابات چند آسیب مهمی دارد، این طرح با سیاستهای کلی نظام مغایرت دارد؛ چرا که مبنای نظام جمهوریت و حداکثر مشارکت در انتخابات است، روستاها و شهرستانهای کوچک در شیوه استانی شدن انتخابات مورد کم لطفی قرار میگیرند، زیرا تمرکز آرا در شهرهای بزرگ خواهد بود و ممکن است که توجه بیشتری به آن مناطق شود و از این جهت باعث کاهش مشارکت میشود.
وی در ادامه گفت: در صورت برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی، چهرههای شناخته شده شانس بیشتری برای کسب آراء دارند و از آنجایی که در بسیاری از شهرستانها افراد چهره وجود ندارد، عملا از داشتن نماینده در مجلس محروم میشوند.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: فردی که به گروههای فرهنگی، ورزشی و مردمی منتسب باشد و گرایش سیاسی نداشته باشد به دلیل عدم ارتباط با احزاب ممکن است که این فرد از راه یافتن به مجلس باز بمانند و این طرح به دلایل متعدد به نفع مردم و نظام نیست.
یوسف نژاد اظهار داشت: در این شرایط کاندیداهای شهرستانی که قصد دارند در سطح استان قد علم کنند درعرصه انتخابات نمیتوانند هزینه تبلیغات استانی را بدهند و دیگر شاهد چرخش نخبگان نخواهیم بود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه در خطاب به مسئولان خاتمه بیان کرد: با وجود اشکالات فوق، آیا طرح استانی شدن انتخابات مجلس بهترین راه حل است؟ یا راه حلی است که اوضاع را بدتر میکند؟ به جای آنکه بهتر کند؟