رئیس دانشگاه صنعتی جندیشاپور دزفول گفت: شورای گسترش وزارت علوم با تاسیس مرکز پژوهشی جندی شاپور در این دانشگاه موافقت کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا عصاری، رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: مرکز پژوهشی جندی شاپور در یک سال اخیر کار خود را شروع کرده بود؛ اما با اخذ مجوز تاسیس این مرکز، حدود یک یا دو هفته پیش فعالیت رسمی آن شروع شد. دانشگاه شرایط را برای فعالیت مرکز پژوهشی جندی شاپور به عنوان یک مرکز تازه تاسیس، فراهم کرده بود.
وی افزود: یکی از کارهایی که این مرکز به به اتفاق دانشگاه انجام میدهد، برگزاری کنگره جندی شاپور است. دو سال قبل دانشگاه مجری برگزاری کنگره جندی شاپور بود، اما دومین کنگره هفتم و هشتم اسفندماه امسال به صورت مشترک میان دانشگاه و مرکز پژوهشی جندی شاپور برگزار میشود.
رییس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول تصریح کرد: مرکز پژوهشی جندی شاپور به صورت سازمانی وظیفه دارد در احیا، بازنگری، بازخوانی و بازشناسی دانشگاه باستانی جندی شاپور فعالیتهایی انجام دهد. این مرکز در ایام پیش رو طرح مشترکی با دانشگاه تهران تحت عنوان "از جندی شاپور تا دانشگاه تهران" خواهد داشت. در این طرح رصد علم و تاریخ علم از زمان تاسیس دانشگاه جندی شاپور باستان تا رسیدن به زمان حال بررسی میشود. دانشگاه تهران به عنوان یک سمبل از دانشگاههای کشور و دارالفنون در نظر گرفته شده است. درواقع در این طرح، مسیر تولید علم از گذشته تا کنون بررسی میشود.
عصاری خاطرنشان کرد: گروههای پژوهشی این مرکز شامل علوم و فنون نوین (انرژیهای تجدیدپذیر)، معماری و شهرسازی، تاریخ علم و جامعه شناسی است و این مرکز در این حوزهها فعالیت خواهد کرد. امیدواریم در مدت کوتاهی آثار طرحهای پژوهشی مرکز پژوهشی جندی شاپور به عموم مردم اطلاع رسانی شود.
وی تصریح کرد: در داشتن گنجینههای بسیار بزرگ فرهنگی و تمدنی، کشور ما بسیار غنی است، ولی ما در توجه به این گنجینهها یا غفلت میکنیم یا به صورت موردی به آنها توجه میکنیم. احیا، صیانت و معرفی دانشگاه باستانی جندی شاپور به جهان به صورت سازمانی توسط این مرکز تداوم پیدا میکند. یکی از اصلیترین وظایف مرکز پژوهشی جندی شاپور، صیانت از این دانشگاه است. امیدواریم بتوانیم این میراث بزرگ تمدنی کشور را به دنیا معرفی کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: ۱۷۵۰ سال قبل در این مرز و بوم دانشگاهی وجود داشته است که در هیچ کجای دنیا در چنین تاریخی چنین ظرفیتی وجود نداشته است؛ این باید به جهانیان معرفی شود و باید دنیا را متوجه کنیم که سرمنشا الگوهای دانشگاهی از این مرز و بوم بوده است.