معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با هدف ارتباطات بین المللی، پنجمین همایش بین المللی LDP در اهواز برگزار میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا جلیلی فر معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص برگزاری پنجمین همایش بین المللی LDP گفت: این همایش بین المللی زبان، گفتمان و منظورشناسی است که در دانشگاه با همکاری انجمن معلمان استان خوزستان برگزار میشود؛ برای برگزاری و حضور مدعوان ملی و خارج از کشور هماهنگیهای بسیاری انجام شد.
وی با اشاره به تأثیرات فراوان این همایش بر جامعه علمی افزود: تصور مردم از فارغ التحصیل زبان انگلیسی این هست که زبان، دستور و واژگان انگلیسی را میداند و این حداقلها برای یک فارغ التحصیلی است؛ البته توانمندی فارغ التحصیلان دوره تکمیلی بسیار بیشتر از این خواهد بود.
معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران با اشاره به اینکه تمرکز همایش بر ساختارهای درونی زبان و بررسی نقش متغیرهای تأثیرگذار بر زبان است، افزود: منظور از ساختارهای بیرونی نقش و ارتباط زبان با جامعه، فرهنگ، سیاست، اقتصاد و حتی جغرافیای منطقه است؛ گونههای مختلفی از هر زبان در جغرافیای کشورها برای زبان و گفتمان افراد به کار میرود.
جلیلی فر با اشاره به ارائه آخرین دستاوردهای زبان، گفتمان و منظورشناسی در این همایش ادامه داد: اشتراک گذاری تجارب و تغییر دید عموم جامعه نسبت به نقش زبان و اینکه آگاهی فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی صرفا به شناخت واژگان محدود نمیشود، از جمله اهداف مهم این همایش است.
وی با اشاره به اینکه آموزشهای ارائه شده در همایش صرفا به یاددهی زبان از نظر واژگان محدود نمیشود، عنوان کرد: زبان خاص هر حوزه از جمله سیاست، فرهنگی، هنری، اجتماعی، آموزشی و اقتصادی متفاوت است.
معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران با تأکید بر اینکه گستره زبان فقط در حوزه چهاردیواری زبان نیست بلکه گستره تمام دنیا است، گفت: دیگر همایشهای برگزار شده در کشور محدود به آموزش واژگان زبان است و در برگزاری کلاس خلاصه میشوند.
وی با اشاره به حضور مهمانان خارجی از کشورهای مختلف از جمله اسپانیا، ترکیه، چک اسلواکی، کشورهای منطقه مثل عراق بیان کرد: بیش از ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و از این تعداد ۲۰۰ مقاله برای ارائه به صورت پوستر و شفاهی در همایش انتخاب شدند.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای این همایش ارتباطات بین المللی است که از طریق دعوت شدگان میسر میشود؛ مهمانان خارجی در حوزههای مختلفی که از قبل آنالیز شده برای حضور در همایش انتخاب میشوند.
معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران تشریح کرد: این ارتباطات با اعضای هیئت علمی دیگر کشورها به عقد تفاهمنامه علمی بین دانشگاه شهید چمران و دانشگاههای خارج از کشور منجر میشود؛ در این میان حتی برخی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی را برای فرصت مطالعاتی به کشورهای مختلف از جمله آمریکا، اسپانیا، هلند، کانادا و استرالیا اعزام کردیم.
جلیلی فر با اشاره به سازنده بودن همایش و خصوصا تبیین خط مشی کارهای پژوهشی دانشکده یادآور شد: سخنرانیها باعث میشود که خطوط علمی و فکری جدیدی برای ما باز و در نهایت منجر به تعریف پایان نامههایی در سطح ارشد و دکترا میشود.
وی با اشاره به انعقاد سه تفاهمنامه در این همایش اظهار کرد: به عنوان نمونه در حاشیه برگزاری همایش تفاهمنامه با یکی از دانشگاههای اسپانیا منعقد و بخشی از پایان نامه دانشجوی دکترای ایرانی در این کشور انجام شد.
معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران در خصوص دستاوردهای همایش برای دبیران زبان انگلیسی بیان کرد: به دلیل نیاز اعضای هیئت علمی و همچنین اینکه عمده مخاطبان معلمان زبان انگلیسی هستند، بخشی از مقالات ارائه شده در راستای آموزش زبان است.
جلیلی فر با اشاره به نهادینه شدن برگزاری این همایش برای معلمان گفت: شاید هر معلمی بر اساس دانستهها و تجارب خودش وارد کلاس شود، ولی دریافت مقالات نوشته شده از سراسر کشور زمینه ساز به اشتراک گذاری تجارب این حوزه است.
وی با اشاره به اینکه چنین همایشهای باعث میشود که روحیه جمعی و علمی در معلمان بیشتر دمیده شود، عنوان کرد: در آموزش و پرورش صرفا به خاطر اینکه معلم زبان درگیر مسائل آموزش است، کمی از زبان و فعالیتهای علمی در این زمینه فاصله میگیرد، ولی برگزاری همایشهای این چنینی به ایجاد تنوع در اذهان جامعه هدف کمک میکند.
معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان خبر داد: همایش در دانشکده اقتصاد این دانشگاه ۱۰ تا ۱۲ بهمن برگزار میشود.