تولیت آستان قدس رضوی گفت: جامعه ما در مواجه با شبیخون فرهنگی قرار دارد و هدف استکبار دور کردن مردم از معنویت و خداست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی در اختتامیه نخستین کنفرانس بینالمللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی که با حضور جمعی از اندیشمندان و محققان برجسته دینی داخل و خارج کشور در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و به همت دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) برگزار شد، بیان داشت: اصل برگزاری این نشست، هماندیشی در برابر الحاد و دیدگاههای سکولار است.
رئیسی با بیان اینکه جریان استکباری با استفاده از ابزار رسانهای و فضای ارتباطی و دیجیتالی به دنبال گسترش نگاه الحادی است، تصریح کرد: این نشستها و هم اندیشیها میتواند عزم و اراده علما، اندیشمندان و فرهیختگان در ادیان ابراهیمی را در مقابل این تفکر و نگاه به راهکارهای عملی نزدیکتر کند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: تشکیل دبیرخانهای برای اجرایی کردن مفاد بیانیه میتواند ساز و کارهای بحثهای مطرح شده مقالات را تبیین کند و این نشست باید به دنبال عمل و اجرا در حوزههای مختلف خانواده، مدرسه و نهادهای رسمی و غیر رسمی باشد.
وی با بیان اینکه در تاریخ ادیان دو نگاه و مأموریت دیده میشود، گفت: برخی از نگاهها ناظر به این است که باید بشر را هدایت کرد و این هدایت باید به هر شکل و تحت هر شرایطی صورت گیرد، این نگاه نوعی تحمیل است.
رئیسی افزود: نگاه دیگر این است که ما پیام را میرسانیم، اما افراد در انتخاب آن مختارند. در این نگاه نیز نوعی بیتفاوتی نسبت به سرنوشت انسان مشاهده میشود. این رویکرد بر خلاف نگاه اول نوعی آزادی را نشان میدهد؛ اما صاحبان این ایده برای خود ممنوعیتی قائل نیستند و معتقدند انسانها مختارند و اگر پذیرشی صورت نگرفته است مقصر خود آنان هستند.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: در تاریخ ادیان هر دو این نگاه مشاهده میشود؛ رویکرد اول روحیه نظامیگیری و رویکرد دوم نگاهی تجاری دارد؛ اما نگاه سومی نیز وجود دارد که به فطرت انسان و هر آنچه که خدا در درون انسانها از جمله خداجویی، حقخواهی و عدالت خواهی قرار داده، توجه دارد.
وی اظهار کرد: خداوند متعال با فطرتی که در درون انسان نهاده است او را دعوت به نیکیها کرده که این تفکر، اندیشه بالنده، اخلاق کریمه، عمل صالح همراه با علم و عمل سالم را برای انسان به ارمغان میآورد.
رئیسی با بیان اینکه دین پناهگاهی برای متدینان و خاستگاه و جایگاهی برای تمام دینداران است، گفت: دین نمیتواند نسبت به انسان و فکر و آینده انسان بی توجه باشد.
تولیت آستان قدس رضوی تربیت را احیای تمایلات عالی نفسانی انسانی دانست و گفت: دین و آموختههای دینی برای نجات انسان است و برای شکل دادن یک زندگی که در پرتو آن انسان بتواند تمام نیازهای این عالم و آن عالم را بر آورده ببیند؛ به نحوی که این دنیا با جهان آخرت در ارتباط بوده و زمینهساز و کشت گاهی برای آن عالم است. انسان در این دنیا زارعی است که برای آن دنیا کشت میکند. در واقع این دنیا زمینه ساز برای حیات جاودان توام با نعمتهای الهی در طول زندگی انسان است.
وی اضافه کرد: امروزه جامعه ما در مواجه با شبیخون فرهنگی قرار دارد و معنویت و ایمان مورد هجوم قرار گرفته است. مبانی استکبار که الحاد و سکولار است جهان را تهدید میکند و هدفشان دور کردن مردم از معنویت و خداست، از این رو رسالت جدی ادیان ابراهیمی این است که با همفکری، هماندیشی، همآهنگی و همزبانی در مقابل تهاجم بایستند و با پیشبینی و پیشگیری و برخورد متناسب با پدیدهای که امروزه در حال فراگیری در محافل علمی و دانشگاهی است مقابله کنند.
رئیسی افزود: امروز شاهد آثار جدایی معنویت از زندگی انسان و سیاست و بلاهای آن هستیم. مستکبرین ظلمهای زیادی به مردم میکنند که این خوی زیادهخواهی محصول توجه نداشتن به خدا و ارزشهای الهی است.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: کلاهکهای هستهای، تجاوز به حقوق اولیه مردم فلسطین محصول همین نگاه است. از این رو لازم است صاحبان اندیشه و تفکر، پژوهشگران و محققان گردهم جمع شوند و با هماندیشی، راهکارهای اجرایی برای ایستادگی در برابر اندیشههای تحمیلی و سکولار ارائه دهند.
وی خاطرنشان کرد: احساس ما این است در پناه دین نگاه تحمیلی که امروز از سوی برخی از صاحبان اندیشه و تفکر القا میشود، وجود ندارد. این دین دینی است که پرچمدار آن رسول خدا (ص) است. همه پیغمبران الهی در آموختهها مشترک هستند و اشتراکشان از جهت دعوت به خدا، معاد و زندگی الهی و دوری از هر گونه ظلم و استثمار است.