بیانیه گام دوم انقلاب صراحتا اعلام کرد که تنها راه گذر از سختیها اعتماد به جوانان است و حال نوبت حضور نسل بعدی مدیریتی در ساختار کشور میباشد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید علی محمدی ایوبی؛ بیانیه گام دوم را می توان امیدوارانه ترین پیام انقلاب در این ۴۰ جشن انقلاب دانست. پیامی که به روشنی دلهای بیقرار را قرار بخشید و امیدی تازه به بطن جامعه تزریق کرد .
این بیانیه صراحتا اعلام کرد که تنها راه گذر از سختی ها اعتماد به جوانان است و حال نوبت حضور نسل بعدی مدیریتی در ساختار کشور می باشد. از پررنگ ترین و مهمترین قسمت های این بیانیه بخش اقتصادی آن می باشد، چرا که اقتصاد موتور پیشران و قلب تپنده یک کشور می باشد و صنایع و تولیدات مختلف در کنار این عنصر مهم رشد می کنند . مردمی که در سایه اقتصاد سالم و پربار و پویا باشند، امید فراوان می یابند و در امر اقتصاد شرکت می کنند و این خود باعث مردمی شدن اقتصاد و شکوفایی آن می شود.
توجه فراوان رهبر معظم انقلاب مدظله العالی به این بخش خود به تنهایی گویای این مسئله مهمی باشد اما راه دستیابی به این هدف ارزشمند چیست؟ این مهم تحقق نمی یابد مگر با اعتماد به مجموعه جوان دانا و مومن و مسلط در مفاهیم اقتصاد تا بتوانند اصول و سیاست های اقتصاد مقاومتی را با روحیه جوان به کار ببرند. فقط یک مجموعه جوان می تواند با شناسایی ظرفیت های بالا و غنی طبیعی و انسانی ایران این مهم را به سرانجام برساند. کشوری که سرشار از منابع طبیعی و انسانی می باشد میتواند با به کارگیری سیاست درست در اقتصاد که همان سیاست های اقتصاد مقاومتی میباشد به یکی از اقتصاد های بزرگ و سرشار در دنیا تبدیل بشود.
ایران اسلامی ما سرشار از منابع انسانی و طبیعی می باشد از جمله منابع انسانی کثرت نسبی تعداد مهندسان کشور ما در برابر بقیه کشورها می باشد که اگر درست و با برنامه به کار گرفته شوند می توانند در پیشرفت و آبادانی بشکوفه هایی اقتصاد نقش بسزایی ایفا کنند.
منابع غنی و فراوان طبیعی ایران زبانزد خاص و عام است به گونه ای که بانک جهانی طی تحقیقی اعلام کرد ایران منبع بزرگی از منابع طبیعی و انسانی می باشد و رتبه نخست را در استفاده نکردن از این منابع سرشار داراست. منابع به گونه ای است که از لحاظ رتبه نفتی چهارم و منابع گازی اول می باشیم و در مجموع منابع نفت و گاز رتبه نخست را به خود اختصاص میدهیم؛ در حالیکه ما فقط یک صدم جمعیت جهان را داریم . اما بیش از ۱ درصد منابع فلزات را دارا می باشیم همه اینها بیانگر ظرفیت بالای اقتصاد کشور شکوفایی و پویایی می باشد. البته نقش مشکلات هم در این بین قابل توجه است.
ما با مشکلات داخلی و خارجی اقتصادی دست و پنجه نرم میکنیم و مشکلات خارجی ما عموماً ناشی از تحریم می باشد که البته این مشکل را می توان به فرصت تبدیل کرد و در صورت رفع مشکلات درونی اثر آنها از بین می رود. اما مشکلات درونی که مهمتر نیز می باشند مثل ساختار و مدیریت غلط اقتصادی و عدم بودجه بندی درست و ساختار بانکداری ناسالم و ضعیف، امید به خارج، بیتوجهی به ظرفیت های یاد شده که همه باعث شده تا اقتصاد ما ضربه مهلکی به پیکرهاش وارد شود.
همه اینها فرصت ها و تهدیدهای اقتصاد این نظام چهل ساله بودند، اما راه حل این تهدید ها و استفاده درست از فرصت ها کجاست ؟ جواب این سوال را باید در سخنان مقام معظم رهبری جویا شد. راه حل در اعتماد به بنیه جوان و انقلابی و دارای علم و فنی باشد که با ایمان به خدا بتوانند با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی به تولید کشور رونق بدهند و ایران را به اقتصادی مولد تبدیل کنند. نظام بانکداری را با همکاری حوزه و دانشگاه سامان بدهند و گرد ربا را از آن بروبند. ساختارهای ناسالم را تشخیص داده و در جهت اصلاح آن برآیند.
انقلاب اسلامی در سایه توجه به این جوانان و اعتماد به آنها میتواند از اقتصادهای و استقلال خود را از تحریم و تهدید حفظ کند.
سید علی محمدی ایوبی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.