فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: بدقولی مسئولان در پرداخت خسارات سیل ۹۵ باعث شده از اعتماد مردم کاسته شود و در مقابل تخلیه منازلشان مقاومت کنند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* سیل زدگان خوزستانی ۷ روز است که در مقابل سیلاب مقاومت میکنند. طبق آخرین بررسیهای انجام شده، بخش الهایی این استان در محاصره سیل قرار گرفته و ۳ لایه سیل بند آن شکسته شده و روستاهای اطراف کارون نیز گرفتار سیلاب شده اند و اوضاع خوبی ندارند. البته چندین شهر این استان تخلیه شده و سیل زدگان در اماکن مختلف خوزستان اسکان داده شده اند.
سیلاب در حال ورود به بخشهای دیگر این استان است و حتی به دلیل بالا رفتن حجم آب، جاده ترانزیتی اهواز - اندیمشک بسته شده و محلههای بسیاری از شهر اهواز دچار فاضلاب گرفتگی شده اند؛ چرا که فاضلابها توسط سیلاب رودخانه پس زده شده و شرایط آزار دهندهای در این شهر حاکم است.
برای اطلاع از آخرین وضعیت سیلاب خوزستان به گفتگو با مهدی طرفی، فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز پرداختیم. طرفی میگوید: در حال حاضر خطر خاصی از نظر وقوع سیلاب، شهر اهواز را تهدید نمیکند و مشکل اصلی مربوط به مناطق حاشیهای این شهر است که در نزدیکی رودخانه واقع شده اند.
طرفی با بیان اینکه نگاه رسانهای مناسبی به سیل خوزستان وجود ندارد، میافزاید: سیلاب به به آرامی در حال فراگیری خوزستان است و در برخی مناطق حجم آب به شدت زیاد است؛ به گونهای که آب به منازل اهالی نفوذ کرده و زمینهای کشاورزی به طور کلی زیرآب رفته و نابود شده اند.
فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه میدهد: یکی از اصلیترین مشکلاتی که در مناطق سیل زده با آن مواجه هستیم مربوط به مسائل روحی مردم مناطق سیل زده است و اهالی این مناطق به شدت از نظر روحی در شرایط نامساعدی به سر میبرند و نگران آینده خود هستند؛ چرا که بعد از اتمام جریان سیلاب خوزستان و بازگشت مسئولین و نیروهای امدادی، اهالی این مناطق با خساراتی که به اموالشان وارد شده تنها میمانند و دیگر کسی جویای حالشان نمیشود.
وی میگوید: به مسئولین توصیه میکنیم که رفع مشکلات سیل زدگان را در اولویت فعالیتهای خود قرار دهند؛ چرا که بیشترین خسارات سیلاب، گریبان این قشر را میگیرد.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار میکند: استان خوزستان در سال ۹۵ نیز وقوع سیلاب را تجربه کرده و خسارات آن به تازگی به سیل زدگان پرداخت شده و قطعا اگر سیل اخیر اتفاق نمیافتد، پرداخت خسارات سیل ۹۵ همچنان به تعویق میافتاد. بدقولی مسئولین در پرداخت خسارات سیل باعث شده از اعتماد مردم کاسته شود و در مقابل تخلیه منازلشان مقاومت کنند و علت اصلی آن عدم اطمینان به پرداخت به موقع خساراتشان از سوی دولت است؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم در مناطقی که میزان خسارات سیل زدگان تخمین زده شده، بخشی از مبلغ این خسارت پرداخت شود تا مردم اعتماد کنند و اهالی سایر مناطق راغب به همکاری با نیروهای امدادی شوند.
برخی رسانههای معاند از شرایط سیلاب سوء استفاده میکنند
وی اضافه میکند: البته در این بین برخی رسانههای معاند از شرایط سیلاب سوء استفاده میکنند و با به رخ کشیدن ناکارآمدی برخی مدیران روی زخم مردم نمک میپاشند و همین موضوع باعث بی اعتمادتر شدن سیل زدگان شده، اما با این وجود همدلی خوبی بین مردم و نیروهای امدادی و جهادگران حاکم است.
طرفی میافزاید: مسئله دیگر، احتمال ورود سیلاب به شهرهای پایین دست استان است که به دلیل افزایش حجم آب ورودی، شهرهای بستان و سوسنگرد و حمیدیه تخلیه شده اند و وضعیت خوبی ندارند و فقط جهادگران و نیروهای امدادی و مردان منطقه در آن محل حضور دارند و مشغول ایجاد و ترمیم سیل بند و ساماندهی اوضاع هستند، اما خطر بروز سیل به این مناطق وجود دارد.
فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز ابراز میکند: خوشبختانه سیل زدگان در حال اسکان در اماکن مختلف هستند و گروههای جهادی همه نهادها پای کار هستند و غذای گرم برای آنان پخت میشود. فعلا نیازی به اعزام نیروی انسانی برای کمک به سیل زدگان خوزستانی نیست و فقط نیازمند تامین تجهیزات و کمکهای نقدی و غیر نقدی هستیم تا با استفاده از این ظرفیت ها، از مشکلات و دغدغههای سیل زدگان کاسته شود.
وی خاطرنشان میکند: جاده ترانزیتی اهواز - اندیمشک به دلیل بالا رفتن حجم آب، مسدود شده و علت اصلی آن عدم انجام به موقع لایروبی این محدوده بوده است و امیدواریم با همکاری مردم و مسئولین و گروههای مختلف این مشکل رفع شود.
طرفی یادآور میشود: برخلاف آنچه که شب گذشته در رسانهها مطرح شده، سیلاب به اهواز ورود نکرده و مشکل اصلی این شهر در حال حاضر فاضلاب گرفتگی است و هنوز هم شهرداری برای رفع آن اقدام خاصی انجام نداده است و دغدغه اصلی اهوازیها سیل زدگان مناطق تخلیه شده است که در شرایط نامساعدی به سر میبرند و امیدواریم با همکاری و همدلی مردم و نهادهای مختلف این مشکل حل شود.