معاون توزیع شرکت توانیر با اشاره به اینکه اولین قبض برق پرمصرفها که ۲۳ درصد خواهد بود تا آخر خرداد ماه صادر میشود، گفت: چنانچه پرمصرفها به خوشمصرفها تبدیل نشوند، افزایش تعرفهها در سال ۹۹ باز هم برای این گروه اعمال خواهد شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمودرضا حقیفام امروز در جمع خبرنگاران در مورد جزئیات افزایش تعرفههای برق و نظام جدید تعرفهگذاری گفت: افزایش ۷ درصدی تعرفههای برق برای تمامی مشترکان و افزایش ۲۳ درصدی برای پرمصرفها نشان میدهد که ما به سمت یک نظام جدید تعرفهگذاری حرکت کردهایم و این نظام جدید به منزله افزایش درآمد نیست، بلکه تلاش ما این است که پرمصرفها به جرگه خوشمصرفها بپیوندند.
وی ادامه داد: افزایش تعرفههای برق نسبت به تورم کشور عدد پایینتری است و تعرفههای برق به طور عمومی ۷ درصد و برای کسانی که مشترک پرمصرف محسوب میشوند ۱۶ درصد خواهد بود.
وی اضافه کرد: با این حساب افزایش تعرفه برق به طور کامل برای مشترکان پرمصرف ۲۳ درصد خواهد بود که این ۲۳ درصد تنها در ماههای خرداد، تیر، مرداد و شهریور محاسبه خواهد شد.
حقیفام با اشاره به اینکه نظام تعرفهای برق نظام پلکانی است، گفت: تعرفه برق به میزان مصرف نرخ آن متفاوت خواهد بود، پس به طور مساوی برای تمام مشترکان تعرفه برق ۷ درصد افزایش یافته است، اما اگر مشترکان الگوی مصرف را رعایت نکنند، در همان بازه زمانی که به آن اشاره شد ۲۳ درصد به پله تعرفه برق آنان افزوده خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پرسید چند درصد مشترکان کشور پرمصرف هستند و اینکه آیا سال آینده نیز در پیک مصرف تعرفه برق مشترکان پرمصرف افزایش خواهد یافت، گفت: اعتقاد ما این است که عمده مشکل مصرف برق از ۴ ماه در زمان اوج مصرف است که از خرداد تا شهریور ادامه دارد. بنابر این اگر میزان تقاضای برق در این زمان کمتر شود، در اصطلاح ضریب بار شبکه افزایش مییابد و به نفع اقتصاد برق است پس باید کاری کنیم که از نظام تعرفهای اقتصاد استفاده کنیم تا تقاضای بیرویه کاهش یابد.
وی با بیان اینکه پیشآگهیها و اطلاعرسانیها بر روی قبوض از اردیبهشتماه اعمال میشود، گفت: تعرفههای جدید از خرداد ماه برای پرمصرفها اعمال و احتمالاً در پایان خرداد اولین قبوض برای آنها صادر میشود.
معاون توزیع شرکت توانیر گفت: دو نکته اساسی به هیأت دولت وعده داده شده است که اولین موضوع آن در مورد مشترکان پرمصرف بوده است، به طوری که از خرداد ماه قرائت کنتور به صورت ماهانه انجام خواهد شد، چرا که اعتقاد داریم، باید مشترکان پرمصرف متوجه شوند و مدل مصرف خود را اصلاح کنند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو و توانیر به دنبال مدیریت مصرف برق است چرا که قرائت کنتور سخت شده و مراجعات دو برابر و صدور قبوض دو برابر میشود پس ما تلاش خواهیم کرد بر اساس میزان مصرف سال گذشته که از خرداد تا شهریور ماه مشترکان مصرف برق داشتهاند را محاسبه و بر اساس آن برنامهریزی برای سال جاری کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس میزان الگوی مصرف چقدر است گفت: برای مشترکان عادی ماهانه ۳۰۰ کیلووات ساعت مصرف برق در ماه الگوی مصرف برای ماههای گرم است و ۶۰۰ کیلووات ساعت برای دو ماه مصرف است، حال اگر مشترکی کمتر از این عدد مصرف کند خوشمصرف و بالاتر از این عدد باشد، پرمصرف محسوب میشود.
وی با بیان اینکه یک درصد مشترکان برق کشور که از لحاظ تعدادی دو میلیون و ۹۰۰ هزار مشترک میشوند ۹ درصد برق تولیدی کشور را مصرف میکنند، گفت: به هر حال تلاش ما این است که با این اقدام مشترکان پرمصرف به خوشمصرف تبدیل شوند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پرسید درآمد حاصل از دریافت پول برق از مشترکان پرمصرف صرف چه اموری خواهد شد، گفت: درآمد حاصل از این برنامه در مصارف جاری صنعت برق مصرف نخواهد شد بلکه قرار است آن را در یک صندوقی نگهداری و صرف کاهش تلفات مصرف برق شود.
به گفته وی، در پایان شهریور سال جاری گزارش چگونگی این برنامه به اطلاع دولت خواهد رسید.
معاون توزیع شرکت توانیر با اشاره به اینکه دریافت برق از مشترکین ۶۶ تومان است در حالی که قیمت تمامشده برق ۹۶ تومان است، گفت: اگر بحث سوخت در خصوص اختصاص یارانه به صنعت برق محاسبه شود این عدد بیشتر خواهد شد. پس نظام تأمین برق باید اصلاح شود، به طوری که هر چقدر میزان مصرف برق پرمصرفها کاهش یابد میتوانیم برق تأمین شده را به سمت مشترکان صنعتی سوق دهیم.
معاون توزیع شرکت توانیر با تأکید بر اینکه نظام تعرفهای جدید به معنی افزایش درآمدها نیست، گفت: اگر میخواستیم درآمد بیشتری کسب کنیم، از افزایش یکنواخت تعرفهها استفاده میکردیم و به جای اینکه تعرفه برق را ۷ درصد افزایش دهیم ۱۵ درصد افزایش بدهیم، پس سیاست ما این است که به پرمصرفها سیگنالی بدهیم تا میزان برق مصرفی خود را کاهش دهند.
حقیفام در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پرسید آیا احتمال اینکه سال آینده نیز تعرفه برق مشترکان پرمصرف در سه ماه تابستان بیشتر از ۱۶ درصد افزایش یابد وجود دارد یا خیر گفت: اگر امسال موفق شویم که پرمصرفها را به خوشمصرفها تبدیل کنیم تعرفهها افزایش پیدا نمیکند، اما اگر امسال ببینیم میزان افزایش تعرفهها به پرمصرفها سیگنالی نداده است سال آینده تعرفهها برای پرمصرفها باز هم افزایش خواهد یافت، اما هنوز تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.
به گفته وی، در شهریور ماه گزارش دقیقی به شورای اقتصاد و هیأت دولت ارائه خواهد شد و در آن مشخص خواهد شد که آیا این نظام تعرفهای برای اصلاح الگوی مصرف خوب بوده است یا خیر، پس اگر موفق نباشد و پرمصرفها همچنان در مصرف برق مدیریت ندارند تعدیل نظام تعرفهای را اعمال خواهیم کرد.
وی در مورد وضعیت صادرات برق نیز گفت: سال گذشته به دلیل مصرف برق بالا در کشور محدودیتهایی در صادرات برق ایجاد شد، اما امسال با توافقاتی که صورت گرفته به خصوص با کشور عراق با تأمین برق داخل کشور تلاش خواهیم کرد به تمام تعهدات خود در خصوص صادرات برق عمل کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به اینکه در برخی از نقاط کشور سیل رخ داده آیا برای این مشترکان نیز قبوض برق صادر خواهد شد یا خیر، گفت: به هر حال وقتی حوادثی مثل سیل در کشور رخ میدهد صنعت برق شرایط آن مناطق را در نظر میگیرد مثل همان اقدامی که سال گذشته برای خوزستان و اهواز پس از ایجاد گرد و غبار بخشودگیهایی برای پرداخت قبض برق انجام شد.
وی اضافه کرد: پس صنعت برق خود را مقید میداند که در این شرایط در کنار مردم باشد.
حقیفام ادامه داد: تعداد مشترکانی که تحت تأثیر سیل قرار گرفتهاند محدود هستند بنابر این در برخی از مناطق مثل گلستان که مردم از واحدهای مسکونی خود خارج و در اردوگاههای اسکان داده شده بودند نمیتوانیم برای آنها قبض صادر کنیم، بنابر این این برنامه را به شرکتهای توزیع برق ابلاغ کردیم.
وی خاطرنشان کرد: برای مناطقی که تحت تأثیر سیل قرار دارند دستور داده شده است به قرائت کنتور برق این مشترکان متوقف شود و در مرحله دوم تا زمانی که شرایط به وضعیت عادی برنگشته تأکیدی در وصول مطالبات صورت نگیرد و با بازگشت شرایط به وضعیت عادی روال عادی نیز برای صدور قبض صورت خواهد گرفت.
معاون توزیع شرکت توانیر میزان خسارت وارد شده ناشی از سیل به صنعت برق ۶۵۲ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: احتمال اینکه این عدد افزایش یابد وجود دارد، بنابر این کمیتهای وجود دارد که به محض فروکش کردن آن این کمیته مستقر و شرایط را بررسی و میزان تخمین دقیق خسارت و علل حادثه را گزارش خواهد کرد.
وی در خصوص میزان تولید برق گفت: امسال با توجه به افزایش تولید نیروگاههای برقابی تولید برق این نیروگاهها به حدود ۱۰ هزار مگاوات یعنی دو برابر سال گذشته خواهد رسید.
وی با بیان اینکه تأمین برق کشور به طور قالب توسط نیروگاههای حرارتی انجام میشود گفت: نیاز مصرف برق در ساعات پیک در سال جاری ۶۱ هزار مگاوات برآورد شده است.
وی افزود: قرار بود از سال گذشته تا کنون ۵۲۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی وارد مدار شوند و سه هزار مگاوات نیز با استفاده از برنامه مدیریت مصرف (۰۹۸) کاهش یابد بنابر این باید بتوانیم امسال با مدیریت مصرف به تأمین برق کشور بدون مشکل و به صورت پایدار اقدام کنیم.
حقیفام ادامه داد: امسال همانند سال گذشته نیز مجددا مدیریت مصرف برق انجام خواهد شد که یکی از این برنامهها، همانا همکاری ادارات دولتی در ساعات پیک و خاموش کردن وسایل غیرضروری آنها خواهد بود.