رئیس سازمان بازرسی کل کشور در اجـلاس همکاریهای بینالمللی در جاده ابریشم پاک (عاری از فساد) و مجمع ابتکار یک پهنه ـ. یک راه، در چین، پیشنهاد تشکیل یک گروه هشداردهنده با نام نگهبانان راه را مطرح کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در جریان سفر قاضی سراج به جمهوری خلق چین، رئیس سازمان بازرسی کل کشور با آقای لی شولی معاون کمیسیون مرکزی بازرسی انضباطی حزب کمونیست و نائب رئیس کمیسیون ملی نظارت جمهوری خلق چین، دیدار و گفتگو کرد.
قاضی سراج در این دیدار اظهار داشت: بازرسی کل کشور جمهوری اسلامی ایران و بازرسی انضباطی جمهوری خلق چین پیش از این و در حضور رؤسای جمهوری دو کشور در تهران یادداشت تفاهم همکاری به امضا رساندهاند و در همین راستا علاوه بر همکاری در مجامع بینالمللی نظیر انجمن بینالمللی مسئولان مبارزه با فساد و انجمن آمبودزمان آسیایی، به طور مشترک به تبادل تجربیات و دیدگاههای سازنده میپردازند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تشکر از برنامهریزیهای شایسته مقامات چینی برای برگزاری اجلاس بینالمللی یک پهنه یک راه، از ایران و چین به عنوان دو کشور اصلی در جاده ابریشم یاد کرد و اظهار داشت: ایران از این ابتکار برای احیای جاده ابریشم استقبال کرده و شفافیت، پاکدستی و عاری از فساد بودن کشورهایی که در این طرح بزرگ با یکدیگر همکاری میکنند را نشانه بارز همدلی و حسن همکاری فی مابین میداند.
قاضی سراج با ابراز تقدیر از مواضع دولت چین در مقابله با یک جانبهنگری مقامات آمریکایی و تقبیح اعمال و رفتار دولت آمریکا در قبال وضع تحریمهای ظالمانه علیه دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران، بر ضرورت توسعه همکاریهای منطقهای و ایجاد نهادهایی برای گسترش بیش از پیش فرهنگ پاکدستی و شفافیت در تمدنهای شرقی تاکید کرد و گفت: ابتکار یک پهنه - یک راه، فرصتی است برای به ظهور رساندن مدل نظارت و بازرسی و شفافیت بر اساس فرهنگهای شرقی و ارائه و معرفی آن به دیگر فرهنگهایی است که به واسطه این امر در این طرح ابتکاری دخیل هستند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به ضرورت توجه به اولویت ایجاد ساختار برای حفاظت از اصول این ابتکار و ایجاد مانع برای زیادهخواهی احتمالی کشورهای عضو، و تقویت همدلی و حسن همکاری جمعی در اعضا برای مقابله مؤثر با فساد، پیشنهاد تشکیل یک گروه هشدار دهنده با نام نگهبانان راه را مطرح کرد و انسجام بخشی در ساختار تشکیلاتی طرح ابتکار یک پهنه- یک راه را ضروری دانست.
در ادامه آقای لی شولی، معاون کمیسیون مرکزی بازرسی انضباطی حزب کمونیست و نائب رئیس کمیسیون ملی نظارت جمهوری خلق چین، مشارکت بازرسی کل کشور ایران و همراهی دولت و بازرسی انضباطی چین در این طرح را دارای بار معنایی بسیار با ارزش میان دو کشور مهم و تأثیر گذار در جاده ابریشم دانست.
وی توجه به شفافیت و مبارزه با فساد را در این طرح ابتکاری و به واسطه انجام فعالیتهای اقتصادی، ضروری بر شمرد و گفت؛ با توجه به دیرینگی تمدنهای دو کشور کهن ایران و چین و اشتراکات فرهنگی بسیار، با تشریک مساعی با یکدیگر، میتوانیم زمینههای بروز فساد را از بین برده و در این میان کشورهای آسیایی را نیز همراه خواهیم کرد.
در ادامه معاون کمیسیون مرکزی بازرسی انضباطی حزبی جمهوری خلق چین، اظهار داشت: وجود شباهتهای ساختاری میان بازرسی کل کشور جمهوری اسلامی ایران و بازرسی انضباطی جمهوری خلق چین، بیش از پیش میتواند زمینههای همکاری دو جانبه را ارتقا داده و با توجه به تغییرات ساختاری در سیستم بازرسی و نظارتی چین، میتوانیم تجارب و دستاوردهای خود را به نحو پویا و شایستهتری تداوم بخشیم.
قاضی سراج در خاتمه این دیدار گفت: مقابله جدی با فساد و برخورد قاطع با مفسدین اقتصادی برخاسته از عزم جدی و قاطع مسئولان عالی رتبه دو کشور ایران و چین است و سازمان بازرسی کل کشور آمادگی دارد فعالیتها و همکاریهای همه جانبهای در حوزههای قضائی، نظارت و بازرسی، فعالیتهای ضدفسادی و آمبودزمانی را با کشور چین و دیگر کشورهای عضو طرح ابتکاری جاده ابریشم داشته باشد.
کشاورززاده سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین و آقامحمدی معاون حوزه ریاست و همکاریهای بینالمللی سازمان بازرسی کل کشور نیز در این دیدار حضور داشتند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور که برای شرکت در دومیـن اجـلاس همکاریهای بینالمللی در جاده ابریشم پاک (عاری از فساد) و مجمع ابتکار یک پهنه ـ. یک راه، در چین بسر میبرد در این اجلاس سخنرانی کرد و در مراسمی که با حضور شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین، مقامات عالی حزبی و رؤسای جمهوری و نخست وزیران، وزرای اقتصاد، رؤسای سازمانهای نظارت و بازرسی و دستگاههای ضدفسادی کشورهای جهان در مرکز اجلاسهای بین المللی شهر پکن در حال برگزاری است حضور یافته است.