دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در رتبهبندی بینالمللی تایمز ۲۰۱۹ در آسیا، رتبه اول در میان دانشگاههای ایرانی و رتبه ۴۳ در میان ۴۱۷ دانشگاه آسیایی را به خود اختصاص داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در رتبهبندی بینالمللی تایمز ۲۰۱۹ در آسیا، رتبه اول در میان دانشگاههای ایرانی و رتبه ۴۳ در میان ۴۱۷ دانشگاه آسیایی را به خود اختصاص داد.
مصطفی رحیم نژاد، رئیس دفتر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: در رتبهبندی دانشگاههای آسیایی در سال ۲۰۱۹ تعداد ۲۹ دانشگاه از ایران حضور داشتند که نسبت به ۱۸ دانشگاه در سال ۲۰۱۸، ۶۰درصد رشد داشته است.
رحیم نژاد مطرح کرد: پس از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب رتبههای دوم و سوم در سطح کشور و ۸۰ و ۸۶ آسیایی را کسب کردند.
رئیس دفتر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل تصریح کرد: پنج معیار برای رتبهبندی بینالمللی تایمز ۲۰۱۹ در آسیا بدر نظر گرفته شد که شامل آموزش محیط یادگیری، نسبت اعضای هیات علمی به دانشجویان، نسبت دانشجویان دکتری به دانشجویان لیسانس، نسبت فارغالتحصیلان دکتری به اعضای هیات علمی و درآمد است.
وی بیان کرد: همچنین در حوزه پژوهش حجم تحقیقات، درآمد و شهرت شامل، نظرسنجی شهرت تحقیقاتی دانشگاه، درآمد تحقیقاتی و بهرهوری تحقیقاتی مطرح است.
رحیم نژاد خاطرنشان کرد: دانشگاه صنعتی بابل در بخش استناد تاثیر پژوهشی با کسب امتیاز ۳۰ درصدی توانست در صدر قرار بگیرد که در این شاخص، تاثیر پژوهش دانشگاه از طریق تعداد استنادها به مقالات در جهان محاسبه شده است که این اطلاعات از پایگاه داده اسکوپوس جمعآوری شده و کلیه مجلاتی که بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ در این پایگاه نمایه شدهاند، مبنای بررسی قرار گرفته است.
رئیس دفتر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نیز درآمد صنعتی با کسب ۷/۵ درصد امتیاز این دانشگاه را از دیگر شاخصهای مهم در رتبه بندی دانشگاههای آسیایی برشمرد.
لازم به ذکر است، پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظامهای رتبه بندی بین المللی است که دانشگاههای جهان را رتبه بندی میکند.
به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام طبق رتبه بندی آسیایی ۲۰۱۹ تایمز، ایران دارای ۲۹ دانشگاه در بین دانشگاههای برتر آسیایی بوده است که این تعداد در سال ۲۰۱۸ برابر با ۱۸ دانشگاه و در سال ۲۰۱۷ برابر با ۱۴ دانشگاه بوده است.
در سال ۲۰۱۹ ایران گوی سبقت را از ترکیه ربوده و با ۲۹ دانشگاه نسبت به ترکیه که ۲۳ دانشگاه در رتبه بندی حاضر دارد پیشی گرفته است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۸ جایگاه ایران به لحاظ تعداد دانشگاه برتر، بعد از کشور ترکیه قرار گرفته بود.
در بین کشورهای اسلامی منطقه، کشورهای مالزی، پاکستان و عربستان به ترتیب با ۱۱، ۹ و ۶ دانشگاه پس از ایران و ترکیه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه بندی داشته اند که در این رتبه بندی کشور ترکیه ۵، عربستان ۴ ومالزی ۲ دانشگاه با رتبه زیر یکصد داشته اند.
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دارای ۶ هزار دانشجو در ۶ دانشکده مهندسی شیمی، عمران، برق و کامپیوتر، مکانیک، صنایع و دانشکده علوم پایه با ۴۰۰ کارمند و عضو هیات علمی میباشد.