کمتر کسی به اندازه حسن روحانی برای مذاکره با آمریکایی ها تلاش کرد، اما در نهایت مجبور شد تا اعتراف کند که مذاکره با آمریکایی ها دیوانگی است؛ با این وجود هنوز عده ای در داخل کشور هستند که قصد دارند شرایط مذاکره با آمریکایی ها را فراهم کنند!
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- علیرضا جاویدان: با وجود برخورداری از تجربههای شکست خورده فراوان در مورد رابطه با آمریکا، دولت آقای روحانی باز هم دست از خوشبینی برنداشت و با تمام توان از سال ۹۲ مذاکره با آنها را شروع کرد و ضمن اعتماد به آمریکایی ها تا میتوانست به آنها امتیاز داد، لکن در نهایت با مرگ مغزی برجام مواجه شد و سرش مجدد به سنگ خورد، اما این بار محکمتر از همیشه! به قدری این ضربه محکم و روشنگر بود که مبدع نظریه مذاکره با کدخدا را واداشت تا علنا در مجلس شورای اسلامی با صدای بلند و رسا فریاد سر دهد که مذاکره با آمریکا دیوانگی است.
حسن روحانی: «بعضیها میگویند تعهدی که قبلاً با هم بستیم این فعلاً قرص و محکم نباشد، متزلزل باشد، بیاییم راجع به موضوع دیگر با هم مذاکره کنیم؛ این یکی از حرفهای خندهدار تاریخ است، یک کسی عهد و پیمانی میبندد و میگوید پای پیمان خودم تا آخر ایستادم و به دقت عمل میکنم و اجرا میکنم، جایزه من این است که راجع به موضوع دوم صحبت کنیم؛ و این قابل بحث است؛ اما کسی که همان تعهد اول را زیر پا میگذارد، دارد با زبان عملش اعلام میکند که من اهل مذاکره نیستم.» روحانی با بیان اینکه آمریکاییها اعلام میکنند که ما اهل مذاکره و تعهد و پیمان نبوده و اصول اخلاقی و بینالمللی را نمیشناسیم، خاطرنشان کرد: «این معنایش این است که اگر کشوری در این مسیر قرار گرفت دیگر هیچ کشوری نمیتواند به آن اعتماد کند و این در حالی است که امروز آمریکاییها به بعضی از کشورهای شرق آسیا پیغام مذاکره میدهند که با ما مذاکره کن؛ مگر دیوانه شدند که با شما مذاکره کنند؛ شما مذاکره دیروز را علنی زیر پا میگذارید و به مذاکره امضا شدهای که به تأیید شورای امنیت سازمان ملل رسیده بیاعتنا هستید.» تجربه تلخ و تاسف بار برجام که شش سال عمر مملکتمان را به هدر داد حداقل این سود را داشت تا بیهودگی و یا به قول رئیس جمهور، دیوانگی مذاکره با آمریکا را به اثبات برساند.
اما از عجایب دنیای سیاست اینکه، هنوز هم یافت میشوند کسانی که مذاکره با آمریکا را مفید میدانند و برای این امر نسخههای گوناگونی میپیچند:
احمد مازنی عضو فراکسیون امید مجلس و از خالقان سلفی حقارت ، اینبار طرح دیگری خلق کرده و در گفت و گو با روزنامه ابتکار آن را علنی می کند: « در شرایط کنونی هم که خط تماس بین دولتها بسته است میتوان راه بین مجالس را بازکرد. او گفته ما نه تنها این امکان را داریم که با نماینده کشورهای سوم گفتوگو کنیم بلکه امکان گفت و گو با نمایندگان مجلس امریکا هم برای ما وجود دارد.»
سعید شریعتی اصلاح طلب و از محکومان فتنه ۸۸ در مصاحبه با امتداد (ارگان رسانههای حزب اتحاد ملت) با اشاره به بیانیه شورای عالی امنیت ملی در خصوص کاهش تعهدات ایران در برجام می گوید: «از نظر من، این بیانیه، پایان برجام نیست، بلکه آغاز فصلی جدید در روابط ایران در عرصه بینالمللی است. بیانیه شورایعالی امنیت ملی، آغاز مسیری است که نتیجه آن در چندماه آینده روشن خواهد شد. در مجموع، به اعتقاد من، ایران به دنبال ارتقا بخشیدن به مواضع خود در مناسبات جهانی و مذاکرات بینالمللی است. چرا که با توجه به رفتار طرف اروپایی در طول یکسال گذشته، منطقی است که ایران نیز به دنبال گفتوگوی بیواسطه با آمریکا باشد... به نظر میرسد که مجرای مذاکره و گفتگو در این بین مطرح بوده و ایران با انتشار این بیانیه و مواضعی از این دست، درصدد خواهد بود که با دست پر به میدان مذاکره پا بگذارد. البته اگر چنین تصمیمی در میان باشد، به حکم عقلانیت باید از آن استقبال کرد... مقدمات دور جدید مناسبات میان ایران و ایالات متحده در ماههای گذشته فراهم شده است. از مذاکرات در سطح بازرگانان و تجار مورد اعتماد طرفین تا برخی سطوح دیپلماتیک و حتی برخی وابستگان نظامی دو طرف.مؤید این اخبار، دیپلماسی فعالی است که در هفتههای اخیر از جانب جواد ظریف شاهد بودیم و وزیر خارجه در سفرهای خود به نیویورک، سوریه، روسیه و در آکسیونهای متفاوت و قابل ملاحظهای را از خود به نمایش گذاشت.»
تاسف بارتر آنکه حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز بدون در نظر گرفتن جایگاهش مصاحبه میکند و میگوید: «معتقد هستم نقش بازیگران منفی منطقهای در تقابل راهبردی بین ایران و آمریکا موثر است وگرنه ایران و آمریکا میتوانند تنش بین خود را مدیریت کنند معتقدم ایران میتواند برای مذاکره شرط تعیین کند ما کشوری بزرگ هستیم و کشورهای بزرگ هم تصمیمات بزرگ اتخاذ میکند. به هیچ وجه اجازه نداریم که کشورمان را وارد بحرانی کنیم که این بحران قابلیت پیشگیری دارد.»
روزنامه آفتاب یزد نیز امروز اینگونه به استقبال صحبتهای حشمت الله فلاحت پیشه میشتابد:
همچنین آفتاب یزد در کنار انعکاس پر رنگ اظهارات رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، با سید جلال ساداتیان نماینده سابق مجلس و سفیر پیشین ایران در انگلیس مصاحبه میکند؛ وی در این مصاحبه پا را از اینها هم فراتر میگذارد و از آمریکاییها میخواهد تا مذاکرات موشکی با ایران ذیل برجام را کلید بزنند!: «آمریکا میگوید ایران خارج از برجام به توسعه فعالیتهای موشکی خودش پرداخته است؛ بنابراین وقتی خود آمریکا ادعایی علیه ما در قالب برجام مطرح میکند همین ادعا را بیاید در شورای نظارت برجام بگوید تا ماهم با آنها مذاکره کنیم. اگر آمریکا معتقد است برد موشکهای ما خارج از چارچوب بر جام بوده است اساسا جای مطرح کردن آن در این کمیته و شوراست. آمریکا ادعاهایی را که علیه ایران مطرح میکند تمامی در قیاس با اقداماتی است که در برجام قید شده و میتوان در همان چارچوب به آنها پرداخت. اما وقتی ترامپ میگوید ایران در فلان موارد برجام را نقض کرده پس باید در همان میز مذاکرهای که پیش بینی شده سخن گفته شود توسعه موشکی و بحث درباره آن باید در همان شورای اختلاف برجام بحث شود.»
همچنین روزنامه آرمان که ید طولایی در بزک غربیها دارد، در سرمقاله خود با عنوان «در فضای پرتنش شانس مذاکره بالاست» به قلم یوسف مولایی مینویسد: «باید توجه داشت گزینه مذاکره و حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات در شرایطی که در مقابل گزینه نظامی قرار میگیرد، از جذابیت بیشتری برخوردار است. تنش حداکثری اگر با راهکار مذاکره مهار نشود، خطر جنگ و منازعه نظامی را به شدت افزایش میدهد... گزینه نظامی، بازی با حاصل جمع صفر است. شکست یک طرف در مقابل پیروزی طرف دیگر و یا در بعضی موارد معدود بازی باخت-باخت است. ولی گزینه مذاکره بازی برد-برد است و هر طرف به پشتیبانی قدرت سخت و نرم خود سهم خود از مذاکره را میبرد.»
حسین موسویان عضو هیات مذاکره هستهای ایران در دوران اصلاحات نیز، در یادداشتش در روزنامه دولتی ایران سعی کرده بود القا کند که فرصت اندک است و، چون خطر جنگ وجود دارد باید هرچه زودتر مذاکره با آمریکا را شروع کرد: «محور خط مشی تل آویو- ریاض محاصره کامل سیاسی- اقتصادی- نظامی- امنیتی و فشار حداکثری به قصد فروپاشی از درون است. هدف آنها گرفتن نتیجه در دوسال باقیمانده دور اول ترامپ است و لذا اگر فشارحداکثری اقتصادی جواب ندهد، بهدنبال خلق سناریو برای کشاندن امریکا به حملات محدود نظامی علیه ایران خواهند بود... آقای روحانی در سخنرانی علنی گفت که مقامات دولت امریکا ۸ بار تقاضای ملاقات با دولت جمهوری اسلامی ایران را داشتهاند علاوه بر آن ۵ رهبر دنیا واسطه ملاقات شدند، اما اعلام کردیم که زمان و شرایط مناسب برای مذاکره و ملاقات وجود ندارد. ممکن است ترامپ چنین درخواستهایی را تا شهریور امسال هم مطرح کند به امید اینکه در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، دیداری رخ دهد؛ اما کم کم به زمان پایان چنین درخواستهایی نزدیک میشویم.»
سایت انتخاب هم که تلاش زیادی برای القای خطر جنگ دارد، مصاحبهای با فردی به نام بیگدلی ترتیب میدهد و از زبان مصاحبه شونده مینویسد: «آن دوازده شرط دوازده شرطی نبود که قطعیت پیدا کرده باشد و به آن شکل نبود. در مقابل؛ ما هم باید همان زمان فضا را برای آمریکا خالی نمیگذاشتیم و شروطی را تعیین میکردیم... میتوانستیم ما هم شرایط خود را بگذاریم و با دست پر برای مذاکره برویم.»
این درحالی است که دوازده شرط ترامپ بسیار تحقیر آمیز و توهین آمیز بود و مذاکره در آن شرایط که ترامپ برجام را نیز پاره کرده بود، جز ذلت و خواری، نشان دهنده چیز دیگری نبود. بیگدلی حتی در ادامه به تمجید از ترامپ و آمریکاییها میپردازد و میگوید: «چون سیاست را میدانند، باب مذاکره را هیچ وقت نمیبندند. یکی از اصول اصلی سیاست و دیپلماسی است که هیچ وقت نباید باب مذاکره را بست حتی در جنگ.» متاسفانه چندی پیش نیز آقای ظریف سعی کرده بود تا باب مذاکرات با آمریکاییها را به بهانه مبادله زندانیان باز کند، اما آمریکاییها او را در این راه نا امید میکنند و جواب وی را نمیدهند!
در این میان اما از همه وقیح تر؛ هفته نامه صدا بود که با بی شرمی هرچه تمام تر و در کسوت صدای آمریکا اینچنین هفته نامه اش را چاپ کرد.
در مقابل این افراد میتوان هزاران دلیل نظری و تجربی در رد مذاکره با آمریکا آورد، اما، چون بعید است که این افراد (حداقل برخی از آنها) تصمیم داشته باشند با منطق، عقل و دلیل قانع شوند و دل در گرو مذاکرات با آمریکاییها دارند، بهتر است به همان سخنان حسن روحانی اکتفا شود که تلویحا گفته بود: مگر دیوانه اید که میخواهید با آمریکا مذاکره کنید؟
اگرچه این چند روزه طراحان واجراکنندگان برجام در تغییر موضعی علیه امریکا ومذاکراتی که انان با امریکا انجام دادند داشتند ولی فریب این حرفها را نباید خورد وملت ایران باید بفهمد که به چه کسی باید رای خودرا در انتخابات بدهد که رایش حرام نشود اگر واقعا دلسوز ومسلمان هستید بفهمید به چه کسی رای میدهید (((به خائن ونفهم ونان ونمک امریکا خورده ؟؟؟؟؟ ویا به خادم ودوست دار واقعی کشور ونظام وانقلاب؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟)))))))رای میدهید