کاهش اثرات پدیده مخرب حضور قطرات مایع در توربینهای بخار با بهکارگیری روش نوین تولید شبکه NURBS در پژوهشی علمی در دانشگاه حکیم سبزواری بررسی شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در تازهترین پژوهش انجام شده در دانشگاه حکیم سبزواری، کاهش اثرات پدیده مخرب حضور قطرات مایع در توربینهای بخار با بهکارگیری روش نوین تولید شبکه NURBS بررسی شد.
سیدعلی هاشمیان، عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه حکیم سبزواری درخصوص این پژوهش اظهار کرد: یکی از مهمترین دغدغههای امروزه بشر، بحث تامین انرژی است. از مشکلات شایع در توربینهای بخار، که سهم عمدهای از تامین انرژی را دارا هستند، تشکیل قطرات مایع در اثر پدیده جوانه زایی است که باعث افت راندمان و کاهش عمر پرههای توربین خواهد شد.
وی افزود: تخمین درستی از میزان این قطرات میتواند نقش مهمی در بهبود طراحی و شبیهسازی عملکرد توربینهای بخار داشته باشد.
در این تحقیق با بهکارگیری روش نوین تولید شبکه NURBS، علاوه بر بهبود نتایج در مقایسه با دادههای تجربی، تغییرات نرخ انبساط در پره توربین بخار با استفاده از معیار انتروپی بررسی شده است.
گفتنی است، این پژوهش که توسط اسماعیل لکزیان و سیدعلی هاشمیان اعضای هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه حکیم سبزواری انجام شده است، در قالب مقالهای با عنوان Entropy generation analysis of wet-steam flow with variation of expansion rate using NURBS-based meshing technique در مجله معتبر International Journal of Heat and Mass Transfer از انتشارات ELSEVIER با ضریب تاثیر IF=۳.۸۹۱ و رتبه Q۱ چاپ شده است.
این مجله در نشریات علمی پژوهشی جزء ۱۰ مجله برتر دنیا در زمینه مهندسی مکانیک است.