در فصل تابستان بیماریهای پوستی مانند مشکلات قارچی شیوع بیشتری پیدا میکنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هنوز تابستان از راه نرسیده و هوا خیلی گرم نشده، اما خورشید با تمام توانش میتابد؛ اینقدر قوی و مصمم که انگار میخواهد زمین را آب کند. در این روزها، بادبزنها و کولرها و پنکهها و دیگر لوازم خنککننده هم حسابی طرفدار پیدا کرده و خیلیها برای فرار Escape از گرمای هوا به آنها پناه بردهاند.
با این حال، بعضیها هم یادشان رفته، پوست هم از این آفتاب اذیت میشود. گویی آنها فراموش میکنند این پوست بیزبان از صبح تا شب باید در معرض نور خورشید باشد و هیچ محافظی هم ندارد.
در حالی که متخصصان پوست و مو بارها تاکید کردهاند با استفاده از کرمهای ضدآفتاب باید از پوست خود محافظت کنیم و آنطور که دکتر امیرهوشنگ احسانی میگوید این موضوع در تابستان اهمیت بیشتری پیدا میکند.
این متخصص پوست و مو در اینباره توضیح میدهد: فصل تابستان که از راه میرسد، مشکلات پوستی ناشی از تماس با نور خورشید هم بیشتر از قبل میشود. بدون شک در این فصل، آفتاب سوختگیها و دردسرهای ناشی از آفتاب به دلیل شدت زیاد نور خورشید افزایش مییابد و به همین دلیل توصیه میشود در این فصل گرم سال به صورت دقیق و منظم از کرمهای ضدآفتاب مناسب استفاده کرده و در فواصل زمانی موردنیاز هم آن را تجدید کنید. البته بعضیها هم هستند که وقتی در معرض نور خورشید قرار میگیرند، خیلی راحتتر از دیگران دچار آفتاب سوختگی میشوند و مسلما در چنین شرایطی لازم است کرمهای ضدآفتاب را به دفعات استفاده کنند.
احسانی نیز در این زمینه میگوید: گروهی از افراد بهطور غیرطبیعی در آفتاب میسوزند یا دچار واکنشهای پوستی میشوند. این گروه حتما باید در فصل تابستان به دفعات از ضدآفتابها استفاده کنند و این موضوع را به هیچ عنوان نادیده نگیرند.
بهترین ضدآفتاب یا بالاترین SPF؟
چه کسی گفته هر چه SPF (فاکتور محافظت از پوست در برابر نور خورشید که بر جعبههای کرم ضد آفتاب درج میشود) ضدآفتاب بیشتر باشد، ماندگاری آن هم بیشتر خواهد بود؟ چه کسی تعیین کرده که SPF هرچه بالاتر، ضدآفتاب هم بهتر؟
خیلیها چنین طرز تفکری دارند و برای همین همیشه کرم ضدآفتاب را با بالاترین SPF تهیه و از آن استفاده میکنند. در حالی که دکتر احسانی میگوید SPF بالاتر نشاندهنده ماندگاری بیشتر کرم ضدآفتاب نیست.
به گفته این متخصص پوست، استفاده مناسب و دقیق از کرمهای ضدآفتاب میتواند از ایجاد ضایعات پوستی پیشگیری کند و البته با توجه به اینکه ضدآفتاب پس از مدتی به دلیل تعریق یا شستشو ممکن است پاک شود، حتما باید در فواصل زمانی مناسب آن را تجدید کنید.
وی درباره انتخاب ضدآفتاب مناسب یادآور میشود: نیازی نیست همیشه از کرم ضدآفتاب با بالاترین میزان SPF استفاده کنید. در واقع فاصله میان SPF ۳۰، ۶۰ و ۹۰ از نظر ماندگاری وجود ندارد و فقط ۵ ـ. ۴ درصد تفاوت میان آنها دیده میشود.
هوا که گرمتر میشود، فقط آفتابسوختگی نیست که میتواند ما را گرفتار کند. خیلی از بیماریها و مشکلات پوستی هم در این فصل بیش از پیش بروز میکند.
احسانی درباره این بیماریها میگوید: همیشه با فرارسیدن فصل گرما، شیوع بعضی از بیماریهای پوستی بیشتر از قبل میشود. بعضی از این مشکلات ناشی از افزایش میزان استفاده از استخرهای عمومی است و گروهی دیگر هم به دلیل بیشتر شدن گرما و رطوبت هوا در این فصل ایجاد میشود.
این متخصص پوست توضیح میدهد: در فصل تابستان بیماریهای پوستی قارچی، شیوع بیشتری پیدا میکند و کسانی که زمینه ابتلا به این بیماریها را دارند باید بیشتر مراقب باشند؛ بنابراین در این فصل به دلیل افزایش میزان تعریق، احتمال بروز عفونتهای قارچی برای کسانی که در ناحیه تنه، پشت یا دستها و پاها دچار قارچهای پوستی هستند، بیشتر میشود. در نتیجه طبیعی است که متخصصان پوست و مو هم مراجعان زیادی داشته باشند و تعداد آنها به دلیل مشکلات پوستی افزایش یابد.
از سوی دیگر، گزشها هم در این فصل بیشتر میشود و به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه، افرادی که بیشتر در محیطهای طبیعی و در تماس با طبیعت هستند، ممکن است دچار گزش شوند. البته گاهی این گزشها میتواند باعث ایجاد واکنشهای غیرطبیعی شود و به صورت ضایعات ساده پوستی یا حتی ضایعات تاولی نمایان میشود.
بیماریهای پوستی در استخرهای شلوغ
تابستان فصل شنا و آبتنی است و کوچک و بزرگ دوست دارند در روزهای گرم سال، کمی در استخر شنا کنند و حال و هوایشان را تغییر دهند. برای همین هم این روزها، استخرها حسابی شلوغ میشود. این شلوغی هم فرصت خوبی است برای بیماریها و مشکلات پوستی تا مردم را بیشتر درگیر کنند. به همین دلیل متخصصان پوست و مو همیشه تاکید میکنند در صورتی که فرد دچار بیماری پوستی خاصی است از حضور در استخرهای عمومی خودداری کند تا این بیماری به دیگران منتقل نشود.
احسانی یادآور میشود: استفاده از استخرهای عمومی میتواند دلیلی باشد برای افزایش میزان بروز قارچهای پوستی در ناحیه پا، کشاله ران و دیگر نواحی پوست مانند سر. از سوی دیگر، در این فصل میزان شیوع بعضی از بیماریهای پوستی که ناشی از میکروبهاست نیز افزایش پیدا میکند. وی به افرادی که دچار مشکلات پوستی هستند، توصیه میکند از حضور در مکانهای عمومی و فضاهایی که بیماری در آن انتقال پیدا میکند، خودداری کنند و لازم است مسئولان استخرها نیز نکات بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند.
دردسر پوستهای طلایی
تابستان که از راه برسد، خیلیها هم دوست دارند به کمک نور خورشید رنگ پوستشان را تغییر دهند و کمی برنزه شوند. این در حالی است که دکتر احسانی و همکارانش بارها یادآور شدهاند که آفتابگرفتن میتواند مشکلات متعددی را برای افراد ایجاد کرده و حتی ممکن است آنها را دچار سوختگیها و تاولهای شدید کند.
به گفته وی، آفتابگرفتن حتی میتواند با ایجاد شرایط اورژانسی به بستریشدن فرد در بیمارستان منجر شود.
عرقسوز؛ بدون علامت، ولی آزاردهنده
احسانی میگوید: عرقسوزشدن همان انسداد غدد عرق است و در نواحی که این غدد بیشتر وجود دارد، بروز میکند. همچنین کسانی که در محیطهای گرم هستند یا کودکانی که لباس زیادی تنشان است، معمولا دچار این مشکل میشوند.
به گفته این متخصص پوست و مو، چنین ضایعاتی معمولا بدون علامت است و ممکن است کمی خارش داشته باشد. برای بهبود آن نیز میتوان از کمپرس سرد یا حولهای آغشته به آب ولرم تا سرد، استفاده کرد.