به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در طی یک سال گذشته ج.ا.ایران شاهد اعمال تحریم های شدید امریکا بوده و دولت ترامپ مرتب از این گزینه و موارد مشابه (خروج از برجام، تحریم ها و تهدیدات شدید) جهت تسلیم تهران استفاده می کرد.
دولت امریکا در تلاش است که ایران بدون هزینه و با سیاست فشار حداکثری تسلیم واشنگتن و متحدان آن شود؛ فرضیهای که از اساس اشتباه است.
برخی کارشناسان معتقدند که رابطه امریکا با ایران و رابطه امریکا با چین تاثیر بسیار زیادی بر انتخاب دوباره ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ دارد.
در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی با پروفسور «ریچارد کوزلاریچ» استاد دانشگاه جرج میسون آمریکا ترتیب داده که در ادامه میآید.
ریچارد کوزلاریچ مدیر اندیشکده علوم و سیاستگذاری انرژی در دانشگاه جرج میسون، مدیر موقت برنامه سیاست عملیات صلح (POPP ) و سفیر پیشین آمریکا در جمهوری آذربایجان (۱۹۹۴-۱۹۹۷) و بوسنی و هرزگوین (۱۹۹۷-۱۹۹۹) بوده است.
*آیا تصور می کنید کمپین فشار حداکثری بر ایران نتیجه ای برای دولت ترامپ خواهد داشت؟
رویکرد ترامپ نسبت به ایران مانند سایر کشورها، ترکیبی از فشار - تحریم ها و تعرفه ها – همراه با دیپلماسی است. ترامپ معتقد است که این رویکرد در رابطه با کره شمالی و مکزیک خوب کار کرده است، بنابراین در ارتباط با ایران نیز خوب کار خواهد کرد.
*به نظر می رسد هر چه به موعد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک می شویم تمایل ترامپ برای گفتگو با مقامات ایران بیشتر می شود. به اعتقاد برخی این تمایل بیشتر برای تبلیغات انتخاباتی است تا دستاوردی در سیاست خارجی او را نشان دهد. نظر شما چیست؟
ترامپ معتقد است که می تواند شخصاً رهبران کشورهای خارجی را درگیر کند و با آنها به توافقاتی دست یابد. این هدف او با کره شمالی بود. او ایده دیپلماسی شخصی در بالاترین سطوح را دوست دارد.
او در توانایی خود برای انجام چنین دیپلماسی مطمئن است. بنابراین، من معتقدم که ترامپ درباره مذاکره کردن با رهبران ایران جدی است زیرا او معتقد است که می تواند موفق شود. او هیچ گزینه ای برای بدست آوردن مزیتی انتخاباتی در انتخابات ۲۰۲۰ ندارد.
*فشار حداکثری به ایران به نتیجه مطلوب ترامپ نرسیده است. با وجود این موضوع آیا تغییری در تیم جنگ طلب ترامپ از جمله اخراج جان بولتون و مایک پمپئو ممکن است صورت بگیرد؟
ترامپ به راحتی مشاوران رده بالای دیپلماتیک و امنیت ملی خود را تغییر می دهد. او در این رابطه غیر قابل پیش بینی است. با این واقعیت من باور ندارم که بولتون یا پومپئو از خطر اخراج در امان باشند.
*با توجه به اینکه جنگ تجاری با چین آثار نامطلوبی بر اقتصاد امریکا در ماههای آینده خواهد داشت و اقتصاد نیز برگ برنده ترامپ است در این صورت نتایج انتخابات آمریکا در سال ۲۰۲۰ را در سایه تداوم جنگ تجاری با چین چگونه ارزیابی می کنید؟
جنگ تجاری با چین - بیشتر از درگیری با ایران - مسائل زیادی را ایجاد می کند که می تواند بر روند مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۲۰ تأثیر بگذارد. تعرفه های چینی در واکنش به اقدامات تجاری اعمال شده توسط ترامپ به طور خاص به کشاورزی آمریکا آسیب رسانده است.
وی مجبور شده است یارانه های کشاورزی را برای مقابله با تأثیر منفی تعرفه های چین بر کشاورزی آمریکایی وضع کند. اگر چنین حمایتی موثر نباشد، می تواند پیامدهای منفی برای ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۰ داشته باشد.
*فاکس نیوز که رسانه حامی ترامپ است اخیراً یک نظرسنجی برگزار کرد که نشان می داد ترامپ در مقایسه با ۵ نامزد ریاست جمهوری از حزب دموکرات از جمله «برنی سندرز» و «جو بایدن» آرای کمتری را کسب کرد. با توجه به اینکه این نظرسنجی توسط فاکس نیوز انجام شده ارزیابی شما از آن چیست؟ (البته اخیراً اختلافاتی میان ترامپ و فاکس نیوز هم وجود داشته است)
من از دقت نظر در نظرسنجی های سیاسی در ایالات متحده امریکا با توجه به پیشینه آن در انتخابات ۲۰۱۶ بسیار متاسف هستم. به علاوه ما هنوز یک سال تا رقابتهای انتخاباتی فاصله داریم و هیچ کاندیدای دموکراتیک مشخصی نداریم. بنابراین من هیچ اهمیتی برای نظرسنجی هایی که اکنون انجام می شود قائل نمی شوم.