فرمانده سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ گفت: در چهار استان تشییع شهدای گمنام برگزار شده و در هفت استان دیگر شهدای شناسایی شده تشییع میشوند؛ به این ترتیب در ۱۰ استان تشییع شهدای گمنام به همراه شهدای شناسایی شده را خواهیم داشت.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری تشییع پیکرهای مطهر ۱۵۰ شهید دوران دفاع مقدس صبح امروز، شنبه اول تیر ماه ۹۸ با حضور سردار محمدرضا یزدی، فرمانده سپاه محمد رسولالله (ص) تهران بزرگ و رئیس ستاد اجرایی مراسم تشییع شهدا در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد.
سردار یزدی با اشاره به برنامه تشییع شهدا گفت: در ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) در کشور مراسم شهدای دفاع مقدس راداریم تعدادی از این شهدا گمنام و تعدادی دیگر هویتشان شناسایی شدهاند. در چهار استان تشییع شهدای گمنام برگزار شده و در هفت استان دیگر شهدای شناسایی شده تشییع میشوند؛ به این ترتیب در ۱۰ استان تشییع شهدای گمنام به همراه شهدای شناسایی شده را خواهیم داشت.
وی افزود: تشییع شهدا در استانهای قم، مرکزی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، هرمزگان، بوشهر، اردبیل، تهران، گیلان، خوزستان و قزوین برگزار خواهد شد. در روز پنجشنبه، ۶ تیرماه ابتدا مراسم تشییع به صورت همزمان از مقابل دانشگاه تهران آغاز خواهد شد. این مراسم از ساعت ۹ صبح با حضور باشکوه مردم شروع میشود و پیکر مطهر ۱۵۰ شهید به سمت پل حافظ تشییع خواهند شد. آیتالله رئیسی، رئیس قوه قضائیه سخنران مراسم خواهد بود. در تهران چهار شهید شناسایی شده داریم که در طول هفته تحویل خانوادههایشان خواهند شد.
سردار یزدی با اشاره به شهدای شناسایی شده سایر استانها گفت: از روز شنبه تحویل شهدا به استانها آغاز خواهد شد و هر استان مراسم خود را برای این شهدا برگزار خواهد کرد و اطلاعرسانی پیش از آن انجام خواهد شد. در استانهای اصفهان، سمنان، چهارمحال بختیاری و تهران تشییع شهدای گمنام و شهدای شناسایی شده را داریم و در استانهای خراسان رضوی، فارس، بوشهر، گیلان، قزوین و خوزستان تشییع شهدای شناسایی شده را خواهیم داشت، اما در استانهای مرکزی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، اردبیل هرمزگان و قم تنها پیکر شهدای گمنام تشییع میشوند. در استانهایی که شهدای شناسایی شده تشییع و خاکسپاری میشوند، ممکن است برنامه تشییع تنها در یک بخش یا روستا انجام شود که جزئیات آن توسط مسئولان استان اطلاعرسانی خواهد شد. از ۱۵۰ شهیدی که قرار است تشییع شوند، ۳۴ شهید شناسایی شدهاند و هویت ۱۱۶ شهید هنوز احراز نشده است.
فرمانده سپاه محمدرسولالله تهران بزرگ با اشاره به برگزاری مراسم وداع با شهدا گفت: روز چهارشنبه، ۵ تیرماه مراسم وداع با شهدا بعد از نماز مغرب و عشا در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس واقع در اتوبان حقانی برگزار میشود و همه میتوانند در آن شرکت کنند. هدف ما ترسیم نحوه تکریم شهدا برای جوانان و آیندگانمان است تا به شهدا بگوییم در تمام عرصهها افتخارآفرین بودهاند. شهدای شناسایی شده متعلق به عملیات کربلای ۵ در شلمچه، رمضان در شرق بصره، تک دشمن در زبیدات، مسلم ابن عقیل در سومار، والفجر یک در فکه، والفجر ۸ در بوارین، محرم در شرهانی، والفجر ۴ در پنجوین و بیتالمقدس در شلمچه است که در سالهای ۶۰، ۶۱، ۶۲، ۶۴، ۶۵ و ۶۷ به شهادت رسیدهاند.
وی درباره ازدحام مسیر تشییع گفت: مسیر تشییع شهدا از نظر امنیتی و ترافیکی بررسی میشود تا مشکلی نداشته باشیم و اتفاقی که در تشییع شهدای غواص صورت گرفت به دلیل مسیر خاصی بود که در آن شرایط خاص ازدحام پیش آمد، اما در سال گذشته هم در همین مسیر تشییع داشتیم و مشکلی ایجاد نشد و امسال هم پیشبینیها اعمال خواهد شد. پیکر شهدا از دانشگاه به سمت پل حافظ تشییع میشوند سپس با خودروهای حامل به سمت معراج شهدا خواهند رفت و در معراج برنامههایی به همین منظور برگزار میشود.
وی در پایان تصریح کرد: مهمترین کار فرهنگی در این مراسم ارتباط نزدیک مردم با شهداست. امسال تعدادی از شهدا را بر دوش مردم در مسیر تشییع خواهیم کرد؛ البته غرفههای فرهنگی و ایستگاههای صلواتی برای ایجاد ارتباط بیشتر با مردم وجود دارد. تشییع پیکر شهدا علاوه بر اثر معنوی که شهادت شهدا در زمان عروجشان داشته است، اثر مضاعفی در زمان حاضر نیز خواهد داشت. ارتباط عاطفی و معنوی بین مردم و شهدا برقرار میشود و علاوه بر بزرگداشت یاد و خاطره شهدا، استقامت و پایداری در عمل را به مسئولان نشان میدهد. مسئولان باید بدانند بابت هر میز برای خدمت کردن چندین شهید داده شده است.