مجلس نمایندگان آمریکا شامگاه پنجشنبه طرحی را که رئیسجمهور این کشور را ملزم به قطع حمایت از ائتلاف سعودی میکند به تصویب رساند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، مجلس نمایندگان آمریکا شامگاه پنجشنبه (به وقت تهران) طرحی را که «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا را ملزم به اتمام حمایت نظامی از عملیاتهای ائتلاف سعودی در جنگ یمن میکند به تصویب رساند. این طرح با ۲۴۰ رأی موافق و ۱۸۵ رأی مخالف به تصویب رسید.
به نوشته روزنامه یواسایتودی این مجلس قرار است روز جمعه درباره طرح دیگری که ترامپ را از اقدام نظامی علیه ایران منع کند نیز رأیگیری کند. حامیان این طرح پیشبینی میکنند این طرح به تصویب خواهد رسید.
این دو طرح، سطح جدیدی از مخالفتها با سیاست خارجی ترامپ را در کنگره به نمایش میگذارند، جایی که نمایندگان دموکرات قصد دارند از اکثریت خود برای انتقاد از ترامپ استفاده کنند.
طرحهای یادشده هر دو در صورت تصویب به عنوان متمم به نسخه مجلس نمایندگان از لایحه بودجه دفاعی آمریکا افزوده خواهد شد. دیگر شاخه قانونگذاری کنگره آمریکا، یعنی مجلس سنا چند هفته پیش نسخه موازی این طرح را به تصویب رساند. بعد از تصویب نسخه مجلس نمایندگان، «کمیته کنفرانس» برای رفع مغایرتهای دو مصوبه و رسیدن به یک لایحه واحد تشکیل جلسه خواهد داد.
ترامپ فروردینماه سال جاری، مصوبه جداگانهای از کنگره آمریکا که خواستار قطع حمایت نظامی آمریکا از ائتلاف سعودی شده بود را وتو کرد. او این طرح را تلاشی «غیرضروری و خطرناک» برای تضعیف اختیارات او در قانون اساسی توصیف کرد. (جزئیات بیشتر) مجلس سنای آمریکا در یک رأیگیری که ماه بعد انجام شد در شکستن وتوی ترامپ ناکام ماند.
حامیان این طرح در جلسه رأیگیری امروز خاطرنشان کردند عملیاتهای نظامی ائتلاف سعودی در جنگ یمن به کشته شدن هزاران غیرنظامی منجر شده است.
ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردینماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیسجمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است.
این حملات به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. پایگاه «reliefweb» ماه گذشته گزارش داد در چهار سال و نیم گذشته بیش از ۹۱ هزار نفر در این جنگ جان باختهاند.
کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف میکنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل میدهند نیازمند نوعی کمکرسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، ۸.۴ میلیون نفر نمیدانند وعده غذایی بعدیشان از کجا تأمین خواهد شد.