محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو با اشاره به وضعیت حجاب در کشورمان بیان کرد: ابتدا باید این را بگویم که مساله حجاب جز اصول مسلم دینی و قرآنی و روایی ماست که مفادش را می توان در فقه دید؛ چنانکه نه فقط مختص شیعه بلکه همه امت اسلام بر حجاب تاکید دارد.
وی با اشاره به اینکه هرجا فرهنگ غرب نفوذ یافته، روی حجاب تاثیر گذاشته است، اضافه کرد: در دوره پهلوی هم وقتی سراغ بی حجابی رفتند، این غرب زده ها بودند که از آن استقبال کردند. این جریان صرفا مختص کشور ما نیست بلکه متاسفانه دیگر ملل اسلامی را نیز متاثر کرده است.
* حجاب مایه حفاظت و کرامت شان افراد است
این چهره حوزوی اشاره داشت: مسلمانی که پایبند به اعتقادات دینی باشد همچنان حجاب برایش مهم است و آن را رعایت می کند؛ اما غرب زده ها و متاسفانه کسانی که تحت تعلیم درست دینی قرار نگرفته اند، نسبت به حجاب بی اهمیت هستند و لااقل آن را به درستی رعایت نمی کنند.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی درباره شناخت فلسفه حجاب و انتقال آن به جامعه نیز گفت: باید سراغ مبانی شرعی رفت و آگاه سازی کرد که اتفاقا حجاب مایه حفاظت و کرامت شان افراد است؛ وگرنه این با کرامت بانویی که در ملاعام به شکل نامناسبی آرایش می کند و جز آن، متعارض است.
* قبل از اسلام هم اشخاص با شخصیت و محترم، قائل به حجاب بودند
رهبر با بیان اینکه برخی از روی ناآگاهی و نادانی دست به چنین رفتاری می زنند، گفت: گاه افراد از این مسائل آگاه نیستند و در واقع اشتباه می کنند. باید دید این مسئله از کجا نشات می گیرد؟ گاه این مساله از خود خانواده است و گاه از کمکاری نهادهای تربیتی مثل مدرسه و دانشگاه.
وی افزود: حتی قبل از اسلام هم اشخاص با شخصیت و محترم، قائل به حجاب بودند و اتفاقا این خدم و نوکرها بودند که شکل برهنگی و بی حجابی داشتند. پس باید برای حجاب قائل به اصالت و کرامت بود؛ بعدتر هم اسلام رنگ و بویی شرعی به آن داد.
* باید 26 دستگاه مربوطه را مورد سوال قرار داد که برای حجاب، چکاری کرده اند؟
امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان ساخت: حتی اگر نگاه دینی به مقوله حجاب نداشته باشیم اما باز هم این حجاب است که مانعی بر فساد اجتماعی خواهد بود و برای حفظ حرمت و حیثیت زن و نیز مصونیت جامعه از تخلفات، راهگشا و امری منطقی است.
وی تأکید داشت: قبل از دستور به حجاب قطعا باید روی فلسفه آن و نیز کرامت و عزت و ایجاد شان برای بانوان تاکید داشت. ابتدا دست به هدایت و روشنگری بزنیم و جلوگیری و تخلفات و غیره را در مرحله آخر بگذاریم.
رهبر توضیح داد: ما مصوبه ای از سمت شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم که به دستگاه های فرهنگی، با دقت بر مبانی اسلامی و تکریم زن، نسبت به تسری حجاب تذکر می دهد. اینها موظفند با هدایت و روشنگری برای امر حجاب زمینه سازی کنند. امروز باید از این 26 دستگاه سوال کرد که چه کرده اند؟ آیا حتی لاشه این مصوبه و متن 50 صفحه ای را دیده اند؟
* این دهن کجی ها و لج بازی ها نسبت به حجاب، امری اشتباه است
این چهره حوزوی با اعتقاد بر اینکه مسئولین درباب حجاب کمکاری کرده اند، گفت: از دانشگاه گرفته تا متولیان ارشاد و غیره مسئول هستند. حجاب در جهت صیانت از خانواده است و این یک اصل اسلامی تلقی می شود و الا این کمکاری ها، دهن کجی ها و لج بازی ها نسبت به حجاب، امری اشتباه است.
محمدتقی رهبر همچنین گفت: امروز خود رسانه های جمعی ما نیز باید به دنبال روشنگری درباره فلسفه حجاب باشند؛ این مساله را نباید رها شده گذاشت. اگر مساله حجاب کمرنگ و استحاله شود، همه مسئولین و نهادهای درگیر باید پاسخگو باشند.