محققان دانشبنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برای اولین بار در کشور موفق به ساخت «دستگاه تست پیلهای سوختی میکروبی – جریان ثابت» شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، با همکاری گروه پژوهشی انرژی نو و تجدیدپذیر و همچنین آزمایشگاه انرژیهای نو این دانشگاه، برای اولین بار در کشور موفق به ساخت "دستگاه تست پیلهای سوختی میکروبی – جریان ثابت" شدند.
در دستگاههای بارالکترونیکی پیشین، بارهای اعمالی بسیار بالاتر از عملکرد پیل بودند، دقت اندازهگیری پایین، جریات نشتی بالا (در مقابل توان پیل سوختی) و ولتاژ کاری در حدود چند صد میلی ولت به بالا بودند. در صورتی که پیلهای سوختی میکروبی عموماً ولتاژی در حدود کمتر از ۵۰۰ میلی ولت و جریان ماکزیممی کمتر از یک میلی آمپر دارند؛ بنابراین دستگاه تست پیل سوختی میکروبی با رفع این مشکلات، قابلیت اندازه گیری ولتاژ پایین در حد چند میلی ولت و جریان پایین در حد چند میکروآمپر تا چند صد میکروآمپر را دارا میباشد.
این دستگاه جزو تجهیزات الکترونیکی میباشد که نیازهای تحقیقاتی جهت تست انواع پیلهای سوختی میکروبی و رسوبی، پیلهای الکتروشیمیایی، برخی تستهای مربوط به بیوسنسورها و باتریهای خورشیدی را برطرف میکند.
لازم به ذکر است، ثبت اختراع این دستگاه انجام شده است و هم اکنون در ۱۰ دانشگاه بزرگ کشور از جمله دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه مازندران در حال استفاده میباشد. همچنین، تاکنون بیش از ۱۵۰ عنوان مقاله و چند ثبت اختراع با استفاده از این دستگاه به ثبت رسیده است.
بنابراین گزارش، از دیگر خدمات و دستاوردهای این شرکت دانشبنیان با همکاری گروه پژوهشی انرژی نو و تجدیدپذیر و همچنین آزمایشگاه انرژیهای نو، میتوان به مواردی همچون: ساخت تجهیزات جانبی شامل مبدلهای ولتاژ و ذخیره کنندههای انرژی توان و جریان پایین مورد استفاده در پیلهای سوختی، سلولهای خورشیدی و پیلهای الکتروشیمیایی، ساخت دیتالاگرهای ۱۶ بیتی چند کاناله با قابلیت بارگذاری مقاومتی، ساخت خمیر و جوهرهای رسانا جهت ساخت الکترودهای خمیر کربنی، ساخت انواع بدنههای پیل سوختی میکروبی دو محفظه، سه محفظه، استک و ایر کاتد، سنتز نیمه صنعتی گرافن اکساید، ساخت الکترودهای روکش طلا و روکش نقره، ساخت الکترودهای مبتنی بر خمیرهای کربن و گرافیت، ساخت سنسور تشخیص ترکیبات فنولی (آلوده کننده آبهای زیرزمینی) در پساب کارخانجات، تولید نیمه صنعتی سه نوع مایع ظرفشویی، جرم گیر و سفید کننده و همچنین چربی گیر صنعتی- (درحال ساخت) سنسورهای تشخیص آلودگی آب و مانیتورینگ آنلاین اطلاعات- (درحال ساخت) الکترودهای screen printed، ساخت، مشاوره و ارائه خدمات مربوط به پیلهای سوختی میکروبی و رسوبی، تست و مشاوره در زمینه بیوسنسورها و انجام آنالیزهای CV, LSV, DPV و EIS، سنتز نانو مواد , Au, Graphene Nano-sheet GrO, ZnO, BiOCl, TiO ۲ و انجام تستهای مرتبط با خوردگی اشاره کرد.