به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی رستم پور با بیان اینکه، برای 130 هزار پزشک و مشاغل پزشکی در سازمان امور مالیاتی پرونده مالیاتی وجود دارد، گفت: به نظر میرسد 3 تا 4 هزار پزشک درآمد قابل توجه داشته باشند و عمده تمرکز سازمان مالیاتی در طرح الزام نصب کارتخوان نیز در این بخش خواهد بود. بر این اساس به نظر میرسد تنها 2 درصد پزشکان فرار مالیاتی داشته باشند و به این ترتیب به نظر نمیرسد اعداد و ارقامی که در خصوص فرار مالیاتی این قشر مطرح میشود با واقعیت خیلی همخوان باشد.
مدیرکل دفتر تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه، مشاغل پزشکی بایستی تا 23 مرداد برای ثبت درخواست به درگاه سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کنند، گفت: پیش بینی می شود از ابتدای مهر صاحبان مشاغل پزشکی به پایانه های فروشگاهی و کارت خوانهای مورد تایید سازمان مالیاتی مجهز شوند.
رستم پور در پاسخ به سوالی درباره استنادات قانونی الزامات پزشکان به نصب کارت خوان گفت: بر اساس بند ی تبصره 6 قانون بودجه سال 1398 همه صاحبان مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها ازجانب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران و یا سازمان نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی ایران صادر شده، مکلفند نسبت به نصب، راه اندازی و استفاده از پایانه فروشگاهی از ابتدای سال 1398 اقدام کنند.
مدیرکل دفتر تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی افزود: براین اساس همه صاحبان مشاغل یاد شده مکلفند حداکثر تا 23 مرداد 1398 برای ثبت درخواست تخصیص شماره شناسه پایانه فروشگاهی (کارتخوان) به درگاه عملیات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به نشانی الکترونیکی مراجعه کنند.
همکاری مشترک سازمان مالیاتی و بانک مرکزی برای نصب کارت خوان
رستم پور با بیان اینکه از دیروز فراخوانهای مربوطه به صاحبان مشاغل پزشکی ارسال شده است، گفت: سازمان مالیاتی حدود 4 ماه برای هماهنگی با بانک مرکزی جهت پیدا کردن یک راه حل مشترک در پیاده سازی این طرح تلاش کرده است.
وی افزود، بر اساس قانون پزشکان و سایر اصناف مکلف اند از پایانههای فروشگاهی استفاده کنند، اما با هماهنگی با بانک مرکزی کارت خوانهای مخصوصی در مطبها نصب خواهد شد که مجهز به حافظه مالیاتی است.
ماجرای رفع اشکالات قانونی الزام نصب کارت خوان
به گفته این مقام مسئول در سازمان مالیاتی، در تبصره 2 ماده 169 قانون مالیتهای مستقیم به الزام استفاده از صندوقهای فروشگاهی برای اصناف اشاره شده بود. برای این قانون یک آیین نامهای تدوین شده بود که سال قبل این آیین نامه به دلیل برخی مکشلات در هیئت دولت اصلاح شد.
وی افزود، این آیین نامه بیشتر به اصناف اشاره کرد بود و بر همین اساس موضوع الزام داروخانهها بر استفاده از کارت خوان ابطال شد. در حال حاضر این آیین نامه اصلاح شده و مشکل قانونی برای الزام استفاده از کارتخوانهای مورد تایید سازمان مالیاتی وجود ندارد.
طرحهای تشویقی و تنبیهی درخصوص مواجهه پزشکان با الزام نصب کارت خوان
مدیرکل دفتر تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه، مشاغل پزشکی که از کارتخوان بانکی استفاده نکنند مشمول جریمه خواهند شد،گفت: کسانی که از این دستگاه ها استفاده نکنند 2 درصد درآمد حاصل از فروش خدمت سالیانه آنها مشمول جریمه خواهد شد.
رستم پور افزود، پزشکانی که به این سیستم مجهز شوند دو سال 10 درصد مالیات ابراز شده آنها بخشیده خواهد شد.
وی با بیان اینکه بقیه مراجع نظارتی نیز باید در حیطه خودشان برای نظارت بر این موضوع عمل کنند، گفت: دادستانها در برخی استانها به موضوع عدم استفاده پزشکان از کارت خوان ورود کرده اند اما به نظر میرسد این ورود از جنبه استیفای حقوق عامه باشد و سازمان مالیاتی در خصوص پلمب مطب پزشکانی که از کارت خوان استفاده نکند ورودی نداشته است.
مدیرکل دفتر تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی، در خصوص اقدامات انجام شده برای جلوگیری از تقلب در این کارنخوانها گفت: در کارت خوان هایی که برای مشاغل درمانی و پزشکی در نظر گرفته شده بر اساس نرم افزار خاصی نام پزشک و مرکز درمانی درج می شود و رسیدی که ارائه میشود متفاوت بوده و بارکد مشخصی دارد.