رئیس سیزدهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد، گفت: مردم بزرگترین مشکل سلامتی در جامعه خود را اعتیاد میدانند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد تقی جغتایی، در آستانه برگزاری سیزدهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد که از ۳۰ مرداد تا ۱ شهریور درمرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود، اظهار داشت: برگزاری این همایش فرصت مغتنم برای بررسی فعالیتهای علمی و تخصصی در حوزه اعتیاد و ارائه رویکرد سازنده در امر سیاست گذاری، پیشگیری و درمان این پدیده اجتماعی است.
وی با عنوان این مطلب که مردم بزرگترین مشکل سلامتی در جامعه خود را اعتیاد میدانند و در این زمینه تاکید کرد: این نگرش به دلیل ابعاد گسترده تخریب فردی و اجتماعی معضل اعتیاد به وجود آمده که آن را به بیماری روانی، زیستی و اجتماعی تبدیل کرده است.
جغتایی تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع اعتیاد در جامعه و همچنین ابعاد گسترده تاثیرگذاری این بیماری به لحاظ فردی، اجتماعی و خانوادگی، کنگره دانش اعتیاد فرصت مناسب و بسیار ارزشمندی است که همه افراد و متخصصان جامعه، ابعاد مختلف آن را از جنبههای اقتصادی، جامعه شناسی، بیولوژیک، روانشناسی و ... مورد بحث و تبادل نظر قرار بدهند.
جغتایی در ادامه به اهمیت کارکرد مرکز ملی نقشه برداری مغز اشاره کرد و گفت: امروزه میتوان با استفاده از نقشه برداری مغز، در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد استفاده کرد.
وی ادامه داد: عمده افرادی که به سمت اعتیاد گرایش پیدا میکنند یا به دنبال لذت بردن و گذراندن اوقات خودشان هستند و یا برای برطرف کردن مشکلات روحی روانی و...، به سمت مصرف مواد گرایش پیدا میکند. از این رو قراراست در این کنگره به حوزه پیشگیری توجه بیشتری شود و اینکه چه باید کرد تا شرایط جامعه را به سمتی ببریم که فرد احساس رضایت داشته باشد و چه کنیم تا رضایت اجتماعی در افراد را افزایش دهیم.
جغتایی با بیان اینکه ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از اعتیاد در میان جوانان مورد تاکید است، افزود: تلاش میشود بر اساس یافتههای محققان داخلی و بین المللی، مکانیزمها و روشهای مناسب در امر پیشگیری از اعتیاد و نیز توانمندسازی معتادان، تدوین و در سیاست گذاریها مورد توجه قرار گیرد.
وی در ارتباط با جزئیات برگزاری کنگره، گفت: در این کنگره بین المللی، اساتید، صاحب نظران، اندیشمندان، پژوهشگران و دست اندرکاران علمی، تحقیقاتی و تخصصی در سطح ملی و بین المللی، دیدگاهها و یافتههای خود در زمینه آخرین فعالیتهای پژوهشی در حوزه اعتیاد از منظر علوم پایه، بالینی، اجتماعی، حقوق و اثرات و پیامدهای مصرف مواد اعتیادآور را ارائه و به اشتراک میگذارند.