حقوق بشر، حقوق بنیادین و پایه ایی است که هر انسان تنها از آن جهت که انسان است، فارغ از رنگ، نژاد، زبان، ملیت، جغرافیا و با پیدایش خلقت واجد آن شده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجمو، «مجمع جهانی صلح اسلامی» به عنوان یک سازمان مردم نهاد که همواره فعالیتهای متعدد و متنوعی را در ارتباط با حقوق بشر و حفظ کرامت انسانی انجام داده؛ معتقد است، علیرغم اذعان همگان به حقوق ذاتی و فطری بشر و لزوم حفظ کرامت انسانی، در جهان معاصر شاهد افزایش تنش، ترور، جنگ و جنایات سازمان یافته ملی و بین المللی هستیم که حقوق اولیه و ذاتی انسانها را دچار خدشه و آسیب ساخته است. همین عوامل سبب شده که در جهان امروز بحث و گفتگو پیرامون حقوق بشر و میثاق و پیمان نامههای بین المللی ناظر بر روند این حقوق، بیش از دورانهای گذشته ضرورت یافته است.
به نظر ما و بر اساس شواهد مختلف موجود در اوضاع جهان، وضع کنندگان اعلامیه جهانی حقوق بشر خود افرادی هستندکه نه تنها حقوق بشر را محترم نمیشمرند، بلکه همواره از نقض کنندگان آن بوده و هرگاه بخواهند و منافعشان ایجاب کند از آن به عنوان ابزاری که دارای ظاهری قانونی است علیه دیگران مخصوصاً کشورهای اسلامی استفاده میکنند.
از طرف دیگر غرب همواره تلاش کرده است در تدوین و تصویب هنجارهای بین المللی از جمله حقوق بشر، ارزشها و هنجارهای مادی و لیبرالی را بر جهان تحمیل کند؛ بنابراین مجمع جهانی صلح اسلامی معتقد است:
۱. اعلامیه جهانی حقوق بشر به جهت نگاه مادی، تفاسیر مغرضانه و عدم نگاه جامع به تمامی انسانها با نواقص فراوانی روبرو است که از آن جمله عدم توجه جامع و معنوی به حقوق انسانها و دستاویز قرار گرفتن حقوق بشر برای اهداف غیرانسانی کشورهای استعماری است.
۲. به نظر ما، آموزههای اسلامی مبانی و اصول جامعی وجود دارد که به جهت نگاه انسان شمول و جهان شموال آن، میتواند کاستیهای اعلامیه جهانی حقوق بشر را مرتفع کند.
۲. مجمع جهانی صلح اسلامی بر این باور است که جهان معاصر از یک سو شاهد نقض حقوق بشر و استفاده ابزاری از آن توسط دولتهای استعمارگر است و از سوی دیگر سکوت و بی تفاوتی برخی دولتهای اسلامی را در برخورد با ظلم و تجاوز و بی عدالتی در جهان شاهد هستیم؛ از این رو وظیفه نخبگان و آزادیخواهان جهان میداند که به افشای این اقدامات پرداخته و زمینههای مقابله اصولی و علمی با آن را فراهم آورند.
۳. برخی از حاکمان کشورهای اسلامی از جمله رژیم سعودی که از امضاء کنندگان اعلامیه حقوق بشر اسلامی هستند، عامل جنایت علیه بشریت و به ویژه برخی از مسلمانان بی دفاع هستند. مانند آنچه امروز در یمن و یا بحرین با حمایت و توسط این رژیم انجام میشود.
۴. امروز که حقوق بشر در اقصی نقاط جهان مورد نقض و تهدید قرار گرفته است، نخبگان جهان اسلام، آزادی خواهان جهان و سازمانهای مردم نهاد مسئولیتی بس خطیر و بزرگ بر عهده دارند. بدین منظور باید در عرصه نظر و عمل با نگرشی دلسوزانه و انجام فعالیتهای بشردوستانه، دیدگاههای خود برای صیانت از کرامت انسانی و راهکارهای شایسته برای بهبود وضعیت جامعه جهانی را ارائه کنند.
در پایان با احترام به حقوق ذاتی و فطری انسان و به ویژه محکوم کردن نقض حقوق مسلمانان در فسلطین، سوریه، یمن، نیجریه، افغانستان، بحرین و سایر نقاط جهان، بر ضرورت توجه به آموزههای اسلامی در برقراری حقوق بشر و حفظ کرامت انسانی تأکید میکنیم و ضمن توجه سازمانهای اسلامی مدافع حقوق بشر به کاهش اختلافات، مسلمانان را به وحدت بیشتر فرا میخوانیم و با بزرگداشت این روز از همه دولتهای اسلامی به ویژه نخبگان و آزادی خواهان جهان تقاضا میکنیم برای تحقق جامعهای سرشار از رعایت حقوق بشر و کرامت انسانی و جهانی توام با صلح، امنیت و عدالت بیش از پیش عزم، همت و تلاش لازم را معمول دارند.