مدیر مرکز مشاوره دانشگاه بوعلی همدان گفت: دانشگاه بوعلی اولین دانشگاهی است که طرح دانشگاه عاری از دخانیات را از سال ۹۵ آغاز کرده است.
مسیب یارمحمدی، مدیر مرکز مشاوره دانشگاه بوعلی همدان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به تشریح فعالیتهای این مرکز پرداخت و گفت: در مرکز ما مشاوره در زمینههای ازدواج، تحصیلی، سازگاری با زندگی دانشجویی، روابط بین فردی، روان درمانی، اختلالات روانی، مداخله در شکست عشقی و موارد مشابه صورت میگیرد.
مدیر مرکز مشاوره دانشگاه بوعلی همدان افزود: حل معضلات روابط بین فردی برای دانشجویانی که زندگی خوابگاهی را آغاز میکنند اهمیت زیادی دارد؛ چراکه ممکن است نتوانند به سادگی خود را با شرایط دور از خانواده و زندگی با افرادی غیر از خانواده کنار بیایند.
وی با بیان اینکه مشاوره در حوزه شکست عاطفی، مشاورههایی با موضوع اختلالات افسردگی، وسواس، اضطراب و پرخاشگری صورت میگیرد، گفت: مشاوره برای کمرویی که باعث اضطراب اجتماعی و احساس خجالت میشود نیز از مسائلی است که دانشجویان برای آن به مرکز ما مراجعه میکنند.
یارمحمدی ادامه داد: مواردی مانند پرخاشگری یا اعتیاد به مصرف سیگار و مواد مخدر نیز از مسائلی است که به دانشجویان مشورت داده میشود.
وی افزود: دانشجویان با مراجعه حضوری به مرکز مشاوره و هم به صورت تلفنی میتوانند با مرکز ما و مشاوران ارتباط برقرار کنند.
مدیر مرکز مشاوره دانشگاه بوعلی همدان بیان کرد: برخی از مراجعان ما به صورت بالینی خدمات روان درمانی را دریافت میکنند و این پروسه گاهی چندین ماه و حتی چند سال طول میکشد.
وی ادامه داد: بیشترین راهکارهای ارائه شده براساس شیوههای درمان در این مرکز درمانهای شناختی رفتاری، طرحواره درمانی، روان پویشی کوتاه مدت، درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش، هیپنوتراپی شناختی، نوروترای و دیگر فنون مشاورهای است.
یارمحمدی به برخی از اقدامات این دانشگاه برای ارائه خدمات روان درمانی برای عموم دانشجویان اشاره کرد و گفت: دانشگاه بوعلی اولین دانشگاه است که طرح دانشگاه عاری از دخانیات را از سال ۹۵ و همزمان با سالروز تحریم تنباکو توسط آیت الله میرزای شیرازی را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه شناسایی دانشجویانی را که نیاز به کمک و حمایت مالی و روانی دارند، در برنامههای خود داریم، گفت: مباحث پیشگیری از اعتیاد و کاهش رفتارهای پرخطر دانشجویان را برای در دورههای آموزشی به دانشجویان ارائه میدهیم یا با انتشار بروشورهایی به دانشجویان اطلاع رسانی میکنیم.
مدیر مرکز مشاوره دانشگاه بوعلی بیان کرد: یکی از اقدامات ما برای پیشگیری از اعتیاد، آموزش از طریق همسالان است که از طریق کانون دانشجویی همیاران سلامت روان انجام میشود.
وی توضیح داد: شناسایی افراد در معرض خطر و آموزش آنان و همچنین حمایتهای مشاورهای برای آنان، آگاه سازی کارکنان در زمینه مهارتهای زندگی، خطرها و عوارض مصرف مواد، راه اندازی کانونهای دانشجویی همیاران سلامت روان، برگزاری نمایشگاه با موضوعات آموزش پیش از ازدواج، پیشگیری از سیگار و اعتیاد از دیگر برنامههای ما برای افزایش سلامت روان دانشجویان و جامعه دانشگاهی همدان است.
یارمحمدی گفت: همزمان با شروع فصل امتحانات و پیش از آن طرح خداقوت را اجرا میکنیم که در آن مدیریت امتحان، زمان، مدیریت اضطراب امتحان، روشهای مطالعه موثر و مقابله با افکار خودآیند منفی امتحان را به دانشجویان آموزش میدهیم.