به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد عباسی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 6 هزار نفر در گیلان مورد گزش حیوانات اهلی و وحشی قرار میگیرند اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون دو نفر در گیلان به دلیل ابتلا به بیماری هاری و عدم مراجعه به مراکز درمانی جهت تزریق واکسن جان خود را از دست دادند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مورد افرادی که امسال به دلیل بیماری هاری در این استان جان باختهاند توضیحات بیشتری داد و عنوان کرد: پسر بچهای 6 ساله در لاهیجان و جوانی 18 ساله در بندرانزلی دو نفری هستند که به علت گاز گرفتگی سگ و عدم مراجعه جهت تزریق واکسن هاری جان خود را از دست دادهاند.
عباسی 80 درصد حیوان گزیدگی در گیلان را مربوط به سگ و گربه اعلام کرد و ابراز داشت: با توجه به اینکه آمار حیوان گزیدگی در استان در مقایسه با سنوات گذشته افزایش چشمگیری داشته است از عموم مردم و شهروندان گیلانی انتظار داریم هرگونه حیوان گزیدگی را جدی گرفته و در ساعات اولیه به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی با تأکید بر اینکه پسربچه 6 ساله لاهیجانی به علت چنگ زدن سگ ولگرد بر صورتش و جوان اهل بندرانزلی هنگام تزریق آمپول به سگ خانگی خود حیوان گزیده شدهاند افزود: هر فردی که علائم بیماری هاری در وی ظاهر شود محکوم به مرگ است و نه فقط در ایران بلکه در کل جهان هیچ راه درمانی برای آن وجود ندارد.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان گیلان نیز در این گفتوگو ارائه آموزشهای کاربردی به مردم را مورد اشاره قرار داد و گفت: مردم و شهروندان در سالهای اخیر نسبت به خطر بیماری هاری آگاه شدهاند و اکثریت آنان در صورت حیوان گزیدگی بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
علیرضا رسایی نجات جان فردی که توسط حیوانی نظیر سگ گاز گرفته شده است را در صورت مراجعه سریع وی جهت دریافت واکسن هاری مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: برخی از مردم به علت کمتوجهی و فریب خوردن از اینکه توسط حیوان خانگی خود مورد گزش واقع شدهاند به موقع جهت درمان و دریافت واکسن مراجعه نمیکنند.
وی ظهور علایم بیماری هاری در هر فردی را نشانه پایان زندگی وی قلمداد کرد و ضمن توصیه اکید به عموم مردم و شهروندان گیلانی برای جدی گرفتن بیماری هاری تصریح کرد: امسال تا پایان تیر بیش از 2 هزار نفر در گیلان مورد گزش حیوانات اهلی و وحشی قرار گرفته بودند که با مراجعه سریع به آنان واکسن تزریق شد.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان گیلان از افزایش افرادی که امسال به نسبت سال گذشته در این استان توسط حیوانات اهلی و وحشی مورد گزش قرار گرفتند خبر داد و عنوان کرد: برای کنترل بیماری هاری تمام دستگاههای مسئول و ذیربط باید به رسالت و تکالیف ذاتی خود عمل کنند.
رسایی همکاری شهرداریها، علوم پزشکی، ادارات بهداشت، دامپزشکی، فرمانداریها و حتی دهیاریها برای کنترل بیماری هاری و جلوگیری از انتشار آن را لازم و ضروری خواند و افزود: در حال حاضر در شهرهای استان سگهای ولگرد به صورت گلهای در حرکت هستند و شهرداریهای مربوطه کاری انجام نمیدهند.
وی نامهنگاری و اطلاعرسانی در مورد خطرات بیماری هاری و موضوع ساماندهی و جمعآوری سگهای ولگرد را توسط شهرداریها مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: طبق صحبتهایی که انجام شده ظاهراً شهرداریها نیز برای حل موضوع سگهای ولگرد و جمعآوری آنها در استان با موانع و مشکلاتی مواجه هستند.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت گیلان واکسینه کردن تمامی حیوانات خانگی توسط دامپزشکی گیلان را به عنوان یک ضرورت مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: طبق آمارهای دامپزشکی گیلان امسال به نسبت سال گذشته موارد مثبت بیماری هاری در دامهای اهلی این استان افزایش پیدا کرده است.
رسایی با بیان اینکه موارد مثبت بیماری هاری در دامهای اهلی در سال 97 به نسبت سال 96 افزایش 4 برابری داشته است اظهار داشت: به همه اخطار میکنیم ویروس هاری دم در خانهها است؛ بنابراین مردم، شهروندان و البته دامداران باید هوشیار باشند و در صورت گزش سریعاً به مراکز درمانی استان گیلان مراجعه کنند.