بر اساس انتشار تازهترین نتیجه رتبه بندی جهانی شانگهای ۲۱۰۹، دانشگاه تبریز در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس انتشار تازهترین نتیجه رتبه بندی جهانی شانگهای ۲۱۰۹، دانشگاه تبریز در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت.
رتبه بندی شانگهای یکی از سه نظام معتبر رتبهبندی در سطح بینالمللی است که در رتبهبندی منتشر شده در سال ۲۰۱۹ شانگهای ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان را پوشش داده است. کیفیت آموزش، کیفیت اعضای هیئت علمی، برونداد پژوهشی و عملکرد سرانه چهار معیار به کار برده شده در نظام رتبهبندی شانگهایدا است.
در رتبه بندی سال ۲۰۱۹ شانگهای، ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع ۱۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته است.
بر اساس این رتبه بندی دانشگاههای ایران (تهران، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، امیرکبیر، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی نوشیروانی بابل، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، شهید بهشتی، شیراز و تبریز) با بازه رتبهای ۱۰۰۰- ۳۰۱ به ترتیب رتبه ۱ تا ۱۳ ایران را از آن خود کردهاند.
دانشگاه تهران، با حضور در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان، برترین دانشگاه ایران در رتبهبندی شانگهای اعلام شده است.
در رتبه بندی جهانی شانگهای سال ۲۰۱۹، ایران با ۱۳ دانشگاه، ترکیه با ۱۲ دانشگاه، مالزی و مصر با ۵ دانشگاه، عربستان و پاکستان با ۴ دانشگاه، تونس، لبنان، امارات متحده عربی، عمان و نیجریه با یک دانشگاه در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا حضور داشتند.
در رتبه بندی شانگهای سال ۲۰۱۹ دانشگاه هاروارد، دانشگاه استنفورد و دانشگاه کمبریج به ترتیب رتبه اول تا رتبه سوم را به خود اختصاص دادهاند.
اخیر همچنین دانشگاه تبریز در رتبه بندی جدید جهانی تایمز موسوم به Golden Age of Higher Education توانست رتیه ۱۰۱ تا ۱۵۰ دنیا را کسب کرده بود.
لازم به ذکر است، دانشگاه تبریز در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۱ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیئت علمی، بیش از ۲۴ هزار نفر دانشجو و ۴۵۷ هزار مترمربع فضای آموزشی، کمک آموزشی و پژوهشی و نیز به جهت همجواری با دانشگاههای بزرگ کشورهای منطقه، به عنوان بزرگترین مرکز علمی غرب و شمال غرب کشور، عهده دار بخش بزرگی از مسئولیت تولید علم و فناوری و رقابت در عرصههای بین المللی است.