محققان دریافتند با افشانه کردن یک نوار گرافنی بر روی پوست میتوان پشهها را از نیش زدن بازداشت.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ به تازگی پژوهشگران یک مرکز تحقیقاتی در دانشگاه براون در آمریکا، نوار شفافی از ذرات گرافن را بر پوست داوطلبان افشانه کردند، سپس این افراد در معرض نیش پشهها قرار گرفتند.
محققان مشاهده کردند، زمانیکه این نوار خشک بود، تعداد بسیار اندکی از حشرات روی این نوار مینشستند و یا داوطلبان را نیش میزدند. این موضوع نشان میدهد که گرافن در توانایی پشهها در حس کردن پوست و شیرینی هر دو اختلال ایجاد میکند.
زمانی که این نوار مرطوب بود، برخی پشهها روی این نور مینشستند، اما وقتی میخواستند نیش بزنند نمیتوانستند نیش خود را در این نوار فرو کنند.
با این حال استفاده از روش فعلی تولید گرافن - استفاده از نوار گرافن در قالب یک افشانه یک بار مصرف، مقرون به صرفه نیست، اما با ابداع روشهای جدید ساخت ممکن است این روش تغییر کند و بهعلاوه میتوان از گرافن در تولید پوشاک دافع پشه نیز استفاده کرد.
ابداع استفاده از گرافن برای دفع پشهها میتواند به کاهش میزان ابتلا به بیماریهای مرتبط با شماری از بیماریهای عفونی کمک کند و نیاز به استفاده از حشرهکشها را برای از بین بردن پشههای حامل این بیماریها برطرف سازد. گرافن از ورقههایی از اتمهای کربن با ضخامت یک اتم که در یک الگوی لانه زنبوری به هم وصل میشوند، ساخته میشود. گرافن نازکترین و مستحکمترین ماده انسانساز در جهان است؛ این ماده همچنین بسیار رسانای برق و حرارت و به اندازه زیادی غیر قابل نفوذ نیز هست. گرافن از جمله موادی است که به تقویت ترانزیستورها، تراشههای رایانهای، توالی دی. ان.ای و باتریها کمک میکند.