رئیس انجمن شیمی ایران گفت: با استفاده از ظرفیت دانشآموختگان شیمی میتوان در مدت ۱۰ سال، خام فروشی نفت در کشور را پایان داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نهمین سمینار ملی شیمی و محیط زیست در دانشگاه اراک و با حضور مجتبی شمسی پور، رئیس انجمن شیمی ایران و جمعی از پژوهشگران شیمی و محیط زیست برگزار شد.
شمسی پور در این همایش با اشاره به اینکه ظرفیتهای علمی در کشور به کار گرفته نمیشود، گفت: کشور ما در شرایطی است که در بسیاری از موارد به واردات وابستگی دارد و اگر زمینه فعالیت سرمایههای علمی کشور فراهم شود، تولید داخلی به قدرت میرسد.
رئیس انجمن شیمی ایران با بیان اینکه عدم استفاده از دانش آموختگان باید در سایه توجه مسئولان رفع شود، افزود: تولید نزدیک به ۲ درصد از علم جهان در کشور ما، نشان میدهد کیفیت مراکز علمی کشور و بنیه نیروی انسانی در این زمینه بسیار قوی است.
وی به چاپ مقالات در بسیاری از مجلههای معروف دنیا اشاره کرد و گفت: ۳۰۰ دانشمند ایرانی در جهان وجود دارد که مزیت اصلی برای کشور به شمار رفته و باید در سایه برنامه ریزی صحیح زمینه استفاده حداکثری از آنان برای رونق تولید و شکوفایی علمی و اقتصادی ایجاد شود.
شمسی پور یادآور شد: قاره آفریقا با دارا بودن ظرفیتهای معدنی و اقتصادی به دلیل نداشتن نیروی انسانی کار آمد و غارت ثروت آن توسط غارتگران به یکی از قارههای فقیر در جهان تبدیل شده و کشور ژاپن با وجود سیل و مشکلات آب و هوایی به برکت نیروی انسانی رتبه پنجم اقتصاد جهان را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: با استفاده صحیح و مناسب از ظرفیت دانش آموختگان شیمی میتوان در مدت ۱۰ سال خام فروشی نفت در کشور را پایان داد و با ارزش افزوده ناشی از آن زمینه توسعه و پیشرفت را برای کشور به ارمغان آورد.
رئیس انجمن شیمی ایران گفت: در انجمن ما ۳۵۰ نفر از بهترین نیروهای علمی کشور و ۱۰ هزار نفر به صورت دائم وبگاه آن را دنبال میکنند.
وی نشریه شیمی jics این انجمن را نخستین مجله با درآمد ارزی در کشور عنوان کرد و گفت: این مجله سال گذشته ۱۵ هزار یورو درآمد داشت و تمامی مجلههای انجمن از محل مذکور منتشر شدند.
شمسیپور با یادآوری جایگاه شانزدهم علمی کشور در دنیا، افزود: جمهوری اسلامی ایران در چند سال گذشته توانسته از ترکیه به عنوان تنها رقیب منطقهای پیشی گرفته و به کشور نخست تبدیل شود.
وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران سال ۲۰۱۸ با اختلاف ۱۵ هزار مقاله از کشور ترکیه پیشی گرفت.
دبیر علمی نهمین همایش ملی شیمی و محیط زیست ایران در این نشست گفت: شناسایی اندازهگیری آلایندههای آب، هوا و خاک، شیمی پسماندهای صنعتی، شهری و آزمایشگاهی، روش کنترل و کاهش آلایندههای هوا، آب و خاک و شناسایی و اندازه گیری سموم و آفتکشهای مضر در محصولات کشاورزی و غذایی از جمله محورهای این همایش است.
گفتنی است؛ ۲۲۱ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این تعداد، ۱۶ مقاله به صورت شفاهی و سخنرانی و ۱۶۱ مقاله به صورت پوستر ارائه میشود.