رضا پیوندی، عضو کمیته ناظر بر نشریات وزارت بهداشت امروز صبح در جمع فعالین نشریات دانشجویی دانشگاهای علوم پزشکی کشور به ارائه گزارش عملکرد خود طی یک سال گذشته در کمیته ناظر بر نشریات وزارت بهداشت پرداخت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا پیوندی عضو کمیته ناظر بر نشریات وزارت بهداشت امروز صبح در جمع فعالین نشریات دانشجویی دانشگاهای علوم پزشکی کشور به ارائه گزارش عملکرد خود طی یک سال گذشته در کمیته ناظر بر نشریات وزارت بهداشت پرداخت.
وی در ابتدا با اشاره به اینکه مدت زمانی که وزارت بهداشت برای این نشست در نظر گرفته است بسیار کم و کوتاه است گفت: انتقادی که به این برنامه دارم این است که با توجه به اینکه دانشجویان زیادی از شهرهای مختلف برای این نشست به تهراشن آمده اند بهتر بود تا زمان بیشتری برای این نشست به جای یک نیم روز در نظر گرفته میشد تا این نشست به محل تبادل نظر و تعاملات فعالین نشریات دانشجویی نیز مبدل میشد.
پیوندی پیرامون عملکرد یک ساله خود گفت: ما دو سه مورد عملکرد موفق در این یک سال داشته ایم. برخی اعتقاد داشتند که تعداد جلساتی که در دوره ما برگزار شده است کمتر از دورههای قبل بوده که بنده میگویم اینطور نیست و ما همت کردیم تا تعداد جلساتمان بالاتر برود منتها به مراتب مشکلاتی در وزارت بهداشت پیش آمد که مانع تسهیل انجام کارهای ما شد. برای مثال یکی از آنها این بود که وزیر بهداشت تغییر کرد و به جای آقای قاضی زاده هاشمی، آقای نمکی وزیر بهداشت شد و این تغییرات در معاونت فرهنگی نیز تأثیرات خود را گذاشت و به جای آقای فراهانی خانم لاری در معاونت فرهنگی وزارت بهداشت مستقر شد و معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر یکی از اعضای اصلی جلسات و رئیس جلسه محسوب میشود که این ناهماهنگیهای پیش آمده موجب شد تا در جلسات اخلال ایجاد شود.
وی ادامه داد: از دوسال قبل پیگیر این بودیم که طرح حمایت مالی نشریات دانشجویی که بتوانیم طبق آن از نشریات دانشجویی حمایت کنیم براساس فاکتورهای معین. ساا قبل این طرح در شورای ناظر بر نشریات مطرح شد و قرار شد تا طرح رتبه بندی بررسی شود برای ارزشیابی در نظر گرفته شود تا براساس آن نشریات مورد حمایت مالی قرار بگیرند و این طرح رتبه بندی نشریات دانشجویی بررسی و تصویب شد و به دانشگاهها ابلاغ خواهد شد و زمانی که این طرح اجرایی شود ایده ما این است که از این طرح در حمایت مالی از نشریات و جلوگیری از رشد قارچی نشریات یکبار مصرف در دانشگاههای وزارت بهداشت استفاده خواهد شد.
عضو سابق کمیته ناظر بر نشریات وزارت بهداشت گفت:: یک موضوعی که ما با آن مقابله میکردیم این بود که در آستانه انتخابات عدهای نشریهای سوری به راه میانداختند و بع از انتخابات که به عنوان کمیته ناظر انتخاب میشدند نشریه را لغو مجوز میکردند و با عنوان قبلی نشریه خود به ادامه فعالیت میپرداختند. براساس همین این دغدغه ما شد که اگر کمیته ناظری قبلا مدیر مسئول یک نشریهای بوده و بعد از عضویت در کمیته ناظر لغو مجوز کند و در نشریه دیگری کمیته ناظر شود به طور کامل عضویتش لغو شود.
پیوندی افزود: از دیگر مواردی که در کمیته ناظر بر نشریات وزارت بهداشت پیگیری کردیم کارگروه تخصصی رسانه در زمینه نشریات، کانالهای تلگرامی و تولید پادکست صوتی بود که همزمان با فیلترینگ تلگرام دغدغه اصلی این شد که تکلیف این کانالهای تلگرامی و پادکستها چه میشود و آیین نامه مطبوعات هم در این باره ابهام دارد. نتیجه طرح این موضوع ایجاد یک کارگروه رسانه بود که متشکل از متخصصین رسانه شد تا براساس آن بتوانیم پادکستها و نشریات را زیرمجوعه این کارگروه تعریف کنیم.