به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پس از اعمال تحریمهای نفتی و کاهش فروش نفت، دولت با کسری بودجه 140 هزار میلیارد تومانی مواجه شده است. در این بین کارشناسان معقتدند جدیترین گزینه برای جبران کسری بودجه، جلوگیری از فرار مالیاتی مشاغل پردرآمد است. آمارها حاکی از آن است که میزان فرار مالیاتی مشاغلی مانند پزشکان، وکلا، طلافروشان و مابقی اصناف حدود 70 هزار میلیارد تومان بوده که میتواند بخش قابل توجهی از کسری بودجه را تامین کند.
در این راستا اکبر رنجبرزاده، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت شفافیت درآمدها گفت: هر چقدر درآمدهای بخش خصوصی و دولتی و مشاغل و فردی که موظف است مالیات بدهد، شفافتر شود اخذ مالیات نیز راحتتر صورت میگیرد.
وی ادامه داد: این یک ضرورت و نگاه حتمی و قطعی است و به هر میزان دقت و پیگیری و برنامه ریزی دقیقی در بحث مالیات انجام شود به همان میزان سطح و کیفیت زندگی مردم و رفاه و آسایش انها افزایش مییابد و وابستگیهایمان به نفت کم می شود. این اتفاق باید رخ دهد تا عدالت مالیاتی برقرار شود.
رنجبرزاده همچنین اظهار داشت: درباره رقم فرار مالیاتی اعداد و ارقام متفاوت است و عدد دقیقی موجود نیست اما قطعا برای جلوگیری از آن باید بانک مرکزی و دولت همکاری بیشتری با سازمان امور مالیاتی بکنند.
در فضای غیرشفاف، مشاغل مختلف کماظهاری میکنند
عضو هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: قطعا وقتی فضا غیرشفاف باشد، افراد میزان درآمد واقعی خود را اظهار نمیکنند و شواهد میگوید که در حال حاضر میزان واقعی مالیات های اخذ شده با مقداری که باید اخذ شود خیلی فاصله دارد.
وی تاکید کرد: اخذ مالیات واقعی و عادلانه به شفافیت فرآیند اخذ مالیات برمیگردد. میزان درآمدها باید شفاف شود تا مقدار واقعی مالیات بدست بیاید. باید تمامی جریانهای پولی، مالی و همه اینها به صورت شفاف قابل رصد باشد و با سیستمهای الکترونیکی این کار شدنی است.
رنجبرزاده در پایان اشاره کرد: در بحث اخذ مالیات قانون برای همه است. اینکه میگوییم مالیات بدهید نه اینکه فقط یک قشر خاص بخواهد مالیات بدهد. آن فرد یا شاغلی که به صورت پنهان جایی کار میکند و میلیاردی هم درآمد دارد باید مالیاتش را بدهد و آن کسی هم که درآمدش اظهر من الشمس است هم باید مالیات بدهد.