مدیر حسابرسی منطقه آزاد کیش گفت: معافیتهای مالیاتی ما جهتگیری اقتصادی ندارد در حالی که باید بررسی شود صنفی که معافیت مالیاتی میگیرد چه چیزی به اقتصاد کشور اضافه میکند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو محمد ثاقب فرد مدیر امور مجامع و حسابرسی داخلی سازمان منطقه آزاد کیش گفت: علت اینکه در گذشته اجرای مالیات بر جمع درآمد شکست خورد این بود که پشتوانه اجتماعی و سیاسی نداشت. یعنی دولتهای مختلف، افرادی که در حوزه وزارت اقتصاد، مرکز یا سازمان برنامه های مختلف بودند، همراهی نکردند. انگار قرار بود با اجرای آن جنجالی در کشور رخ دهد.
وی افزود: همین نگرش را ما در خصوص مالیات بر مستقلات مسکونی خالی هم داریم. در حال حاضر کشور به جایی رسیده است که اگر ما به سمت مالیات بر جمع درآمد پیش نرویم قطعاً ابعاد پولشویی ما بیشتر خواهد شد. من به تجربه میگویم اگر ما میخواهیم مالیات بر جمع درآمد موفق باشد حتماً باید به مقوله یارانهها پیوندش دهیم.
ثاقب فرد گفت: سال ۹۲ که آقای روحانی رئیس جمهور شد. من به عنوان دانشجوی سابق در نامهای از ایشان خواهش کردم الآن که جامعه ما در حالت اعتماد اجتماعی نسبت به دولت جدید قرار دارد بحث مالیات بر جمع درآمد را اجرا کنید. اصولاً این کارها را باید در مقاطعی اجرا کنیم که رابطه بین دولت و اجتماع در ماکسیمم اعتمادی باشد. من این دغدغه را به آقای دکتر نیلی هم انتقال دادم.
*اخذ مالیات بر جمع درآمد به قشر خاصی محدود نیست
مدیر حسابرسی منطقه آزاد کیش اظهار داشت: ما دوره ناموفق مالیات بر تعاون ملی هم داشتیم. دغدغهای که من دارم این است که الآن اولویت اصلی کشور رشد اقتصادی است. یعنی ما باید سعی کنیم کیک اقتصادی ما بزرگتر شود. مکانیسمهای اجرا و اطلاعرسانی مالیات بر جمع درآمد نباید این پیام را به بخش خصوصی و خانوارهای ما بدهد که ما میخواهیم فقط نسبت به یک قشر خاص فشار مالیاتی را بیاوریم و بسیاری از اشخاص همچنان معافیت مالیاتی داشته باشند.
وی عنوان کرد: یکی از مواردی که در قانون مالیاتهای مستقیم پیشبینی شده، اما از آن استفاده نکردیم، بحث مالیاتهای مقطوع یا سامانده معافیتهای مالیاتی است. معافیتهای مالیاتی ما جهتگیری اقتصادی ندارد. در حالی که باید بررسی شود صنفی که معافیت مالیاتی میگیرد چه چیزی به اقتصاد کشور اضافه میکند.
ثاقب فرد در پایان گفت: پس در حوزه مالیاتهای مستقیم ما باید تجدیدنظری روی حوزه امتیازات، ترجیحات و معافیتهای مالیاتیمان داشته باشیم. اگر افراد در منابع درامدی مالیات بدهند، این خودش همان مکانیزم خودارزیابی در مالیات بر جمع درآمد است که چالشها را کمتر میکند تا دولت بتواند از ابزار جمع درآمد به نگرشهای رفاهی بپردازد.