مدیر کل دفتر منطقهای مدیترانه شرقی با بیان اینکه در دسترس بودن بهداشت حق همه مردم منطقه است، گفت: تمام مردم باید به دور از تبعیض و مشکلات مالی خدمات بهداشتی دریافت کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمد المنظری مدیرکل دفتر منطقهای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در مراسم شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی که ساعتی قبل در سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد ضمن تشکر از دولت ایران به دلیل استقبال از این مراسم اظهار داشت: کشور ایران از تمدن و زیبایی زیادی برخوردار است؛ یکسال از کنفرانس خارطوم گذشت و همه ما در این یکسال با چالشهای زیادی مواجه بودیم، اما تجربیات زیادی کسب کردیم.
وی افزود: امسال شعار اجلاس سلامت برای همه توسط همه تعیین شده و همانطور که همه ما میدانیم این اجلاس با توجه به تغییرات منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است و باید از این فرصت برای کسب تجربیات بیشتر استفاده کنیم و به این نکته توجه داشته باشیم که بهداشت حق همه مردم است.
المنظری ادامه داد: بهداشت باعث پیشرفت میشود و تامین آن باعث افزایش سطح آموزش مردم جامعه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه اخیرا اجلاس سازمان ملل در زمینه بهداشت برگزار شده است، گفت: من در این اجلاس حضور یافتم و امیدوارم اعلامیه و نتایج آن باعث پوشش فراگیر بهداشت در منطقه ما بشود.
المنظری با بیان اینکه منطقه ما از فرهنگ و تمدن بالایی برخوردار است، گفت: متاسفانه در برخی از مواقع بارشهای شدید باران در برخی مناطق مانع از ارائه خدمات بهداشتی و درمانی میشود.
مدیرکل دفتر منطقهای مدیترانه شرقی با اشاره به سفرهایی که طی سالهای اخیر به کشورهای منطقه داشته است، افزود: در برخی از مناطق کودکان شیرخواری را مشاهده کردم که از وضعیت درمانی مناسبی برخوردار نبودند؛ به طور مثال در یکی از کشورها سه طفل شیرخوار در یک تخت بیمارستانی قرار داشتند و منتظر درمان بودند که متاسفانهی کی از آنها نفسهای آخرش را میکشید و به دلیل کمبود خدمات خدمتی به وی ارائه نمیشد.
المنظری عنوان کرد: در یکی دیگر از مناطق مردی را دیدم که وضعیت جسمانی مناسبی نداشت و همچنین کودکی که خانوادهاش از پس هزینههای شیمیدرمانی وی بر نمیآمدند.
وی با بیان اینکه بیماری فلج اطفال در برخی از کشورها وجود دارد گفت:در برخی از مناطق شاهد وجود بیمارانی هستم که از سوء تغذیه رنج میبرند و همچنین در یکی از سفرها جوان ۲۰ ساله مبتلا به ایدز را دیدم.
المنظری با بیان اینکه مشاهده این صحنهها برای ما دردآور است گفت: در دیگر منطقه دو کودک شیرخواری که از سوء تغذیه رنج میبردند را ملاقات کردم که متاسفانه یکی از آنها جان خود را از دست داد.
مدیرکل دفتر منطقهای مدیترانه شرقی اظهار داشت: وضعیت ناگوار بهداشتی منطقه باید مورد توجه همگان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در برخی از کشورها بیمارستانها وضعیت ناگواری دارند توضیح داد:، اما از سوی دیگر مشاهده کردم که پزشکان و نیروهای بهداشت تلاش خود را برای درمان افراد به کار میگیرند.
المنظری با ذکر مثالی اظهار داشت: در برخی از مناطق میبینیم که پزشکان جان خود را به خطر میاندازند تا کودکان را واکسیناسیون کنند و از سوی دیگر مشاهده کردم که کودک مبتلا به سوء تغذیه با تلاش پزشکان به زندگی برگشت.
وی افزود: در یکی از سفرها به کشورهای منطقه ملاحظه کردم که تیمهای پزشکی علیرغم بازنشسته بودن همچنان با روی گشاده به مردم خدمترسانی میکنند که این تصاویر تبلور روشن تلاش و خدمترسانی کادر پزشکی به مردم است.
مدیرکل دفتر منطقهای مدیترانه شرقی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد وضعیت ناخوشایند در برخی از کشورها هستیم، گفت: همه باید کمک کنیم که وضعیت رو به بهبود برود. همانطور که کمیته مبارزه با حسبه اعلام کرد که بیماریهای سرخک و حسبه در ایران از بین رفته است و ما باید از این کشور الگو بگیریم.
المنظری با تبریک ریشهکن شدن بیماری سرخک در کشور ایران اظهار داشت: ما به افق ۲۰۲۳ توجه ویژهای داریم و استراتژی را برای رسیدن به آن مشخص کردهایم و من در این اجلاس بر این موضوع تاکید میکنم تا تلاش خود را انجام داده و دیدگاههای خود را تا سال ۲۰۲۳ اجرایی کنیم.
وی گفت: وظیفه اخلاقی، دینی و انسانی ما کمک کردن به انسانها است همانطور که به گفته پیامبر اعظم (ص) مومن برای مومن مانند بنیاد محکمی است که باید به یکدیگر کمک کنند.
مدیرکل دفتر منطقهای مدیترانه شرقی افزود: همه ما باید برای تحقق منطقه تلاش کنیم و همه شهروندان بدون تبعیض و محدودیت مالی خدمات بهداشتی را دریافت کنند.
وی با اشاره به برگزاری چندین جلسه با وزرای بهداشت گفت: مذاکرات خوبی صورت گرفت و در روزهای آتی نیز موضوعات مهم بهداشتی بررسی خواهند شد و امیدواریم از این دوره با موفقیت و ایدههای جدید خارج شویم.
المنظری در پایان با اشاره به مورد توجه قرار گرفتن موضوع محیط زیست در این اجلاس توضیح داد: ما باید از تمام ادوات الکترونیکی برای تحقق اهداف محیط زیست استفاده کنیم و امیدوارم شاهد تغییرات مطلوب در منطقه باشیم و شعار سلامت برای همه توسط همه تحقق پیدا کند.