با وجود نامه استانداری آذربایجان شرقی برای بازگشت به کار کارمندان اخراجی دانشگاه بناب، هنوز ۵ نفر از کارمندان بیکارند و در بلاتکلیفی به سر میبرند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اوایل تابستان امسال بود که خبر اخراج ۱۲ کارمند دانشگاه بناب در رسانهها منتشر شد. بعد از انتشار این خبر کارمندان اخراجی با تجمع مقابل دفتر ریاست دانشگاه، خواستار برگشت به کار شدند، اما مسئولان دانشگاه جواب قانع کنندهای به خواسته آنها ندادند و علت اخراج را نبود بودجه و عدم نیاز اعلام کردند.
به گفته یکی از کارمندان اخراجی؛ اکثر این نیروها سالها با حداقل حقوق دریافتی خدمت کردهاند و اخراج آنان به بهانههای واهی و با هدف تسویه حسابهای سیاسی، کار اخلاقی و منصفانهای نیست.
او میگوید چگونه در این وضعیت اقتصادی جوابگوی خانواده خود باشیم؟ در آستانه انتخابات پیش رو، بحث تعدیل سیاسی شکل گرفته تا اینکه به راحتی ۱۲ نیرو از کار بیکار شوند و احتمالا بعد از تعدیل این افراد، در زمان دیگری نیروهای دیگری را جایگزین آنها می کنند.
بعد از اخراج و عدم توجه مسئولان دانشگاه به خواسته آنها، کارمندان دست به دامان امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجان شرقی شدند و با ارسال نامهای خواستار بازگشت به کار خود شدند.
مسئولان استانیهم وارد میدان شدند و از مسئولان دانشگاه خواستند با برگشت به کار کارمندان موافقت شود.
هر چند که در ابتدا مسئولان دانشگاه بناب با برگشت به کار این کارمندان موافقت نکردند، اما در نهایت با فشارهایی که از سوی مسئولان استانی بر مسئولان دانشگاه وارد شد، تعدادی از کارمندان به کار خود برگشتند.
حالا با موافقت دانشگاه، حدود ۷ نفر از کارمندان اخراجی که هر کدام دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند و قبل از اخراج در حوزههای روابط عمومی، مرکز رشد، فناوری و اطلاعات، تاسیسات و امور فرهنگی خدمت رسانی میکردند، به کار بازگشتند، اما حالا نه مدیر و کارشناس، که نیروهای خدماتی دانشگاه هستند و در فضای سبز دانشگاه کار میکنند.
پای درد و دلهای یکی از کارمندانی که به کار بازگشته نشستیم؛ میگوید که با برگشت به کار از ما خواستند تعهد نامهای را امضا کنیم که اعتراضی نداریم. و اگر امضا نمی کردیم نیروی جدید به جای ما میآوردند. ما هم به خاطر خرج خانواده خود مجبور به پذیرش همه این تعهدات شدیم. متاسفانه با وجود شرایط اقتصادی و چون اکثرا متاهل هستیم، مجبوریم در قسمت خدماتی کار کنیم؛ هر چند همه این تعهدات برای کار تا پایان سال است.
اضافه کاری ما حساب نمی شود
به گفته این کارمند؛ در حال حاضر ۳۲ نفر در قسمت خدمات کار میکنیم و با وجودی که برای همه تا سقف ۶۰ ساعت اضافه حساب میشود، اما برای ما اضافه کاری لحاظ نمی شود.
این تنها مشکل این کارمندان نیست؛ کارمندان اخراجی قبلا در گروه شغلی۱۳ بودند، اما حالا جزو گروه ۴ محسوب می شوند. به گفته این کارمندان، بقیه کارمندان دانشگاه دارای جایگاه بالای ۱۰ هستند.
او میگوید کمترین حقوق و مزایای دانشگاه به ما چند نفر که به کار بازگشتهایم تعلق دارد؛ حتی در جلسات عمومی دانشگاه از ما دعوت نمیکنند و ما جزو نیروهای دانشگاه به حساب نمیآییم.
ماجرای بازگشت کارمندان اخراجی به پایان نرسیده؛ هنوز ۵ نفر از کارمندان اخراجی با وجود تاکید استاندار آذربایجان شرقی به کار برنگشتند و در بلاتکلیفی به سر میبرند.
لازم به ذکر است، خبرگزاری دانشجو با وجود پیگیری های متعدد برای ارتباط با رئیس دانشگاه هنوز موفق به تماس با رئیس دانشگاه نشده و همچنان پیگیر حل مشکلات کارمندان اخراجی دانشگاه بناب است.