یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت:دستهایی پشت پرده به دنبال روی کار آمدن دولتی وابسته به عربستان و آمریکاست که در این مسیر رسانههای اماراتی و سعودی نیز در انحراف خواست مردم بی تاثیر نیستند.
حسن هانی زاده کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص ناآرامیهای لبنان و استقبال کشورهایی چون عربستان و آمریکا از استعفای "سعد حریری" گفت: نخست وزیر لبنان یکی از مهرههای وابسته به عربستان و آمریکاست و با توجه به اینکه در سال ۲۰۱۷ در زمانی که سعد حریری به عنوان نخست وزیر لبنان عازم ریاض شد به دستور بن سلمان دستگیر و برای مدتی بازداشت شد.
وی ادامه داد: لذا به دستور عربستان و شخص ولیعهد این کشور ۶ میلیارد از داراییهای حریری در عربستان مصادره شد و این امر سبب فاصله بین نخست وزیر جوان لبنان از عربستان و گرایش به سمت جریان ۸ مارس و حزب الله لبنان شد.
هانی زاده گفت: طی دو سال اخیر سعد حریری سعی کرد موضعی متعادل نسبت به حزب الله اتخاذ کند که البته ناخوشایندی عربستان و آمریکا را به دنبال داشت و همین امر سبب قطع کمکهای مالی این دو کشور به لبنان شد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه قطع کمکهای مالی به لبنان باعث فشار اقتصادی به این کشور شد و سقف بدهیهای دولت حریری به ۸۵ میلیارد دلار رسید گفت: براین اساس دولت نتوانست این بدهی را بازپرداخت کند و تراکم بدهیهای خارجی، افزایش نرخ بیکاری تا حدود ۳۷ درصد نارضایتیها در این کشور را تشدید کرد.
وی اضافه کرد: برهمین اساس برخی جوانان لبنانی در اعتراض به فسادهای موجود مطالبات خود را به کف خیابانها آوردند و شعارهایی علیه جریانهای موجود در لبنان سر دادند.
هانی زاده با اشاره به جهت دهی عربستان و آمریکا و امارات به ناآرامیهای لبنان گفت: این کشورها عوامل خود را وارد تظاهرات مردم در لبنان کردند و این طور وانمود کردند که جریان ۸ مارس و حزب الله مقصر این نابه سامانیها هستند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان با اشاره به شعارهای مطرح شده در سطح تظاهرات گفت: این شعارها سیاسی بوده و ایران و حزب الله را هدف قرار داده بود که این روند نشان دهنده آن است که دستهایی پشت پرده به دنبال سرنگونی دولت سعد حریری و روی کار آمدن دولتی وابسته به عربستان و آمریکاست که در این مسیر رسانههای اماراتی و سعودی نیز در انحراف خواست مردم بدون تاثیر نیستند.