رئیس دانشگاه آزاد گفت: بزرگترین صندوق پژوهشی و فناوری کشور به زودی در دانشگاه آزاد راهاندازی میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد در سفر به استان مرکزی از دانشگاه آزاد ساوه بازدید کرد و از راه اندازی بزرگترین صندوق پژوهشی فناوری کشور در دانشگاه آزاد به زودی خبر داد.
طهرانچی در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران به ضرورت ارتباط بیشتر دانشگاه با صنایع اشاره کرد و گفت: از دانشگاه آزاد استان مرکزی انتظار داشتیم با توجه به وجود ظرفیتهای بزرگ صنعتی در این استان، ارتباط خوبی با صنایع داشته باشند، اما این خواسته محقق نشده است.
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: این عدم ارتباط مؤثر باعث شده است که دانشگاههای آزاد در این استان با افت دانشجو مواجه شوند و ظرفیتهای دانشگاه آزاد در جامعه نادیده گرفته شود.
وی با ارزیابی ظرفیتهای دانشگاه آزاد ساوه گفت: دانشگاه ساوه تجهیزات خوبی دارد، اما انتظار میرود با اتصال بیشتر به صنایع که در گذشته در جوار تهران بود، به یک دانشگاه مستقل و مولد تبدیل شود.
ظرفیتهای دانشگاه آزاد استان مرکزی مغفول مانده است
برنامه دیگر طهرانچی در اراک حضور در جلسه شورای دانشگاه آزاد این استان بود.
وی در این جلسه با اشاره به تاریخچه دانشگاههای آزاد اراک گفت: سابقه این دانشگاهها و حضور اعضای هیات علمی باتجربه از ظرفیتهای خوب در استان مرکزی است، اما در سالهای اخیر وضعیت این دانشگاه از شرایط مطلوب خارج شده که باید تلاش کنیم به جایگاه شایسته خود بازگردد.
رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: این دانشگاه تنها دانشگاه کشور است که پسوند اسلامی دارد و به همین دلیل باید نسبت به این نامه در محضر حق پاسخگو باشیم.
وی با تأکید بر لزوم توجه دانشگاه به ساحتهای ششگانه تربیتی گفت: دانشگاه باید در کنار تربیت آموزشی، به تربیت اعتقادی، رفتاری، اخلاقی، زیستی و بدنی و اقتصادی دانشجویان نیز بپردازد.
طهرانچی بیان کرد: در این راستا یک شبکه از مربیان ذیل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد در حال شکل گیری است که به همه ساحتهای تربیتی بپردازد.
وی به ابلاغ بودجه سال مالی ۹۹-۹۸ دانشگاه آزاد به واحدها و مراکز اموزشی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در بودجه جدید علاوه بر جداول، یک مجموعه مواد وجود دارد که راهحل و بستر پیشرفت واحدها را فراهم کرده است؛ بنابراین دست واحدهای دانشگاهی را برای درآمدزایی باز گذاشتهایم، چرا که این دانشگاه اقتصاد خاص خود را دارد و با درآمد خود اداره میشود و لازم است مدلهای درآمدی خاص دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشیم تا بتوانیم معیشت کارکنان و اعضای هیأت علمی را بهبود بخشیم. معتقدیم حقوق کارمندان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی باید از بخشهای دولتی نیز بیشتر باشد، اما برای تحقق این هدف، لازم است درآمدهای دانشگاه نیز افزایش یابد.
تحقیقات در دانشگاه آزاد کاربردی شود
ادامه سفر رئیس دانشگاه آزاد به اراک به دیدار با آیت الله دری نجف آّبادی، امام جمعه اراک گذشت. در این دیدار آیت الله دری نجف آبادی با تأکید بر توجه به تحقیقات و کاربردی کردن آموزش در دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی این توان را دارد که به عنوان خط شکن و سنتشکن در کشور حرکت کند. این دانشگاه میتواند در داخل کشور، منطقه، جهان اسلام و حتی سراسر جهان تبدیل به الگو شود.
نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی ادامه داد: دانشگاه آزاد باید یک نقشه راه برای خود تدوین کند تا بتواند طی ۱۰ سال آینده به یکی از بهترین دانشگاههای جهان تبدیل شود. در این راستا میتوان شعبههای برون مرزی این دانشگاه را افزایش داد و از افراد کارآمد و کیفی در مسئولیت واحدها در کنار اساتید وارسته و دلسوز استفاده کرد.
طهرانچی در این سفر همچنین از نمایشگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد استان مرکزی بازدید کرد. کارگاه طراحی و دوخت دانشگاه آزاد اراک نیز از دیگر مراکز مورد بازدید طهرانچی بود.